Új üzleti intelligencia partnerrel erősít a magyar SAP

BudapestAz SAP Hungary Kft. és a Pont Rendszerház Kft. bejelentették, hogy partneri együttműködést kötöttek. A megállapodás alapján a Pont Rendszerház értékesítheti az SAP BusinessObjects üzleti intelligencia (BI) megoldásokat.

„A Pont Rendszerház nagyvállalati üzleti rendszereket készít, amelynek része a BPM (üzleti foyamatok szervezése), és a nagy tömegű adatokból történő riportolás is. Ügyfeleink növekvő igényeire reagálva –mely szerint alkalmazásainkat BI megoldásokhoz kapcsoljuk- választottuk az SAP Business Objects termékét, illetve kértük felvételünket az SAP partnerhálózatának tagjai közé”– mondta Kovács László, a Pont Rendszerház Kft. ügyvezető igazgatója.

Ablonczy Balázs, a magyar SAP ügyvezetője aláhúzta: „Partnereink számának növekedése jól mutatja a szoftvercégünk integrált megoldásai iránt fokozódó érdeklődést. Az SAP Business Objects termékkörben 80% fölötti növekedést értünk el Magyarországon 2009-ben, ami azt gondolom komoly piaci részesedés növekedést jelent, és egy egyedülállóan kíváló megoldásról tesz bizonyságot.”

Az új értékesítési partnerrel együtt nyolc cég látja el a hazai piacot az SAP BI megoldásaival, az SAP Hungary Kft. mellett. Ezek az S&T Unitis Kft., IQSYS Zrt, Processorg Software 82 Kft., Starschema Kft., Hostlogic Kft., Mind System Consulting Kft., DSS Consulting Kft. és a Pont Rendszerház Kft.

Pont rendszerházról
A Pont Rendszerház története egy sikeres magyar vállalkozás története. A céget 1996-ban fiatal szakemberek alapították azzal a céllal, hogy a dinamikusan fejlődő hazai informatikai piacon minőségi szolgáltatásokat nyújtsanak partnereiknek.
A kezdeti 3 fős magyarországi kisvállalkozás mára egy regionális, több országban működő szoftverházzá nőtte ki magát. A külföldi terjeszkedést 2008 végén kezdte el Romániában, ahol egy sikeres informatikai cég megvásárlásával növelte piaci részesedését. Ezzel egyidőben létrejött a PONT Systems Group, amely 2010-ben tovább folytatja a térhódítását egy szerb cég alapításával. A Pont Rendszerház dinamikus fejlődésének köszönhetően 2007-ben a Technology Fast50 versenyen Közép-Európa 30. legsikeresebb IT vállalata lett, 2008-ban pedig elnyerte az „Üzlet&Siker Minősített Vállalkozás” díját.
A cég küldetése, hogy megrendelőinél segítsék a munkatársak és a különböző informatikai rendszerek együttműködését, gördülékenyebbé tegyük a mindennapi munkát, kommunikációt. Megoldásaikban rugalmasan illeszkednek megrendelőik igényeihez. A meglévő infrastruktúrára építve a legmegfelelőbb és a leginkább költséghatékony megoldást keresik. Alkalmazásaik, fejlesztéseik a cégek mindennapi életének kritikus pontjaira fókuszálnak, bevezetésükkel javítható a munka szervezettsége, hatékonysága.
Amit ügyfeleinknek kínálnak: Üzleti folyamatok kialakítása – workflow, BPM, dokumentumkezelés, alkalmazásintegráció, üzleti intelligencia