Illusztris vendéget hozott Magyarországra az SAP

Guido Ravoet, az Európai Bankszövetség főtitkára ismertette az EU banki intézményeit leginkább foglalkoztató kérdéseket egy szakmai reggelin

BudapestAz SAP Hungary Kft. meghívására Budapestre látogatott Guido Ravoet, az Európai Bankszövetség főtitkára. Utazásának célja az volt, hogy áttekintést adjon az EU banki intézményeit leginkább foglalkoztató kérdésekről egy tegnapi, szűk körű pénzintézeti felsővezetői találkozón.

A közel 5000 bankot tömörítő nemzetközi szövetség nevében Ravoet a hazai pénzintézeti irányítóknak beszélt a tőkekövetelményekről szóló irányelvről, a Tobin-adó néven elhíresült, pénzügyi műveletekre vonatkozó adóötletről, valamint egyéb szabályozási intézkedésekről.

Ablonczy Balázs, az SAP Hungary Kft. ügyvezetője, a rendezvény házigazdája nyitóelőadásában a hazai és nemzetközi példákat felsorakoztatva kiemelte: a válság bekövetkezte után a pénzintézetek figyelme a különböző, működési kockázatkezelési, jogosultságkezelési megoldások után fordult, mellyel átláthatóságot kívántak és kívánnak megvalósítani.

„Az SAP szakértelme a pénzintézeti szegmensben is példaértékű: Európa 50 legnagyobb bankja közül 46 SAP rendszereket használ, míg világszerte több mint 50 millió bankszámlát kezelnek a mi megoldásaink segítségével. A nemzetközi színtéren felgyülemlett tapasztalatok, best practice-k átadása minden érintett számára előnyös.”-zárta gondolatait az ügyvezető.

Az SAP-ról
Az SAP az üzleti szoftvermegoldások vezető nemzetközi szállítója* olyan alkalmazásokkal és szolgáltatásokkal, amelyek több, mint 25 ágazatban segítenek a különböző méretű cégeknek a legjobb működés elérésében. A cég a világ 120 országában több mint 97 000 ügyféllel rendelkezik.
Az SAP részvényeit a világ több tőzsdéjén jegyzik, így a frankfurti és a New York-i (NYSE) tőzsdén is,”SAP” ticker kód alatt. Bővebb információkat a www.sap.com címen talál.(*) Az SAP definíciója szerint az üzleti szoftvermegoldások körét az integrált vállalatirányítási (ERP) rendszerek és a kapcsolódó szoftvermegoldások alkotják.


Az SAP Hungary Kft-ről
Az SAP Hungary Kft. a hazai informatika egyik legnagyobb szoftver cége, amelynek fejlődése a hazai üzleti és gazdasági körökben igazi sikertörténetnek számít. A magyar piacon közel két évtizede jelen lévő cég nem csupán a magyar nagyvállalatok közel 60%-ának üzleti megoldásszállítója, hanem az elmúlt évek során a kis- és közepes vállalatok megbízható partnerévé is vált. Nagyvállalati termékeit széles körben használják a versenyszféra mellett az államigazgatásban, a közszolgáltatásban, az egészségügyben és a felsőoktatásban is, míg kis- és közepes vállalatokat megcélzó portfoliója (az SAP Business All-in-One és az SAP Business One rendszerek) bármilyen méretű,és bármely iparágban tevékenykedő cég üzleti folyamatait képes hatékonyan irányítani. A jelenleg Magyarországon mintegy 500 főt foglalkoztató SAP Hungary Kft. tanácsadási és oktatási tevékenysége is hozzájárult ahhoz, hogy az SAP mára a magyar informatikai piac egyik meghatározó szereplőjévé váljon.

Copyright © 2010 by SAP AG.
Minden jog fenntartva. Az SAP, R/3, mySAP, mySAP.com, xApps, xApp, SAP NetWeaver és az itt említett egyéb SAP termékek és szolgáltatások, valamint azok logói az SAP AG védjegyei vagy Németországban és a világ több más országában bejegyzett márkanevei. Az összes többi termék és szolgáltatás neve az adott cég védjegye. Az ebben a dokumentumban foglalt adatok csak tájékoztatásul szolg.