Megveszi az SAP a Technidata AG-t

Fenntarthatósági szoftverben éllovas partnerét veszi meg az SAP

Walldorf, NémetországAz SAP AG bejelentette, hogy felvásárolja a német Technidata AG-t, mely vezető szállító a fenntarthatóságot szolgáló, egészség, biztonság-és környezetvédelmi (EHS) szoftvermegoldások terén.

Az akvizícióval az SAP kiterjeszti termékportfólióját főként a termékbiztonság, az egészség-és biztonság, valamint az emisszió menedzsment szegmenseiben.

A Technidata 1985-ben alapított, családi tulajdonban lévő német cég, mely közel 500 főt foglalkoztat, és 1600 ügyféllel rendelkezik világszerte. Az SAP-val 15 éve lépett partnerségre, a közös ügyfelek száma meghaladja az ezret, melyek közé olyan vállalatok tartoznak, mint a BASF, a Dow Corning és a Clariant.

SAP felvásárlások
A Technidata megvétele beleillik az SAP felvásárlási stratégiájába. Ennek során a vállalat meglévő megoldásait innovatív technológiákkal, és képességekkel egészíti ki. Az SAP egy évben átlagosan 6-8 akvizíciót hajt végre. A legismertebbek felvásárlások az elmúlt években: Business Objects (üzleti intelligencia megoldások), Visiprise (gyártástámogató szoftverek), Coghead (Platfom as a Service szállító), Clear Standards (karbon menedzsment megoldások).
Az akvizíció várhatóan 2010. harmadik negyedévében zárul le. Vételi összeget az SAP nem közölt.

Az SAP-ról
Az SAP az üzleti szoftvermegoldások vezető nemzetközi szállítója* olyan alkalmazásokkal és szolgáltatásokkal, amelyek több, mint 25 ágazatban segítenek a különböző méretű cégeknek a legjobb működés elérésében. A cég a világ 120 országában több mint 95 000 ügyféllel rendelkezik.
Az SAP részvényeit a világ több tőzsdéjén jegyzik, így a frankfurti és a New York-i (NYSE) tőzsdén is,”SAP” ticker kód alatt. Bővebb információkat a www.sap.com címen talál.(*) Az SAP definíciója szerint az üzleti szoftvermegoldások körét az integrált vállalatirányítási (ERP) rendszerek és a kapcsolódó szoftvermegoldások alkotják.

Az SAP Hungary Kft-ről
Az SAP Hungary Kft. a hazai informatika egyik legnagyobb szoftver cége, amelynek fejlődése a hazai üzleti és gazdasági körökben igazi sikertörténetnek számít. A magyar piacon közel két évtizede jelen lévő cég nem csupán a magyar nagyvállalatok közel 60%-ának üzleti megoldásszállítója, hanem az elmúlt évek során a kis- és közepes vállalatok megbízható partnerévé is vált. Nagyvállalati termékeit széles körben használják a versenyszféra mellett az államigazgatásban, a közszolgáltatásban, az egészségügyben és a felsőoktatásban is, míg kis- és közepes vállalatokat megcélzó portfoliója (az SAP Business All-in-One és az SAP Business One rendszerek) bármilyen méretű,és bármely iparágban tevékenykedő cég üzleti folyamatait képes hatékonyan irányítani. A jelenleg Magyarországon mintegy 500 főt foglalkoztató SAP Hungary Kft. tanácsadási és oktatási tevékenysége is hozzájárult ahhoz, hogy az SAP mára a magyar informatikai piac egyik meghatározó szereplőjévé váljon.
Copyright © 2010 by SAP AG. Minden jog fenntartva. Az SAP, R/3, mySAP, mySAP.com, xApps, xApp, SAP NetWeaver és az itt említett egyéb SAP termékek és szolgáltatások, valamint azok logói az SAP AG védjegyei vagy Németországban és a világ több más országában bejegyzett márkanevei. Az összes többi termék és szolgáltatás neve az adott cég védjegye. Az ebben a dokumentumban foglalt adatok csak tájékoztatásul szolg.