Online SAP kurzus felsőoktatási hallgatóknak

Új programmal bővül a szoftvercég felsőoktatási programja
Már egyetemre sem kell járni SAP képzéshez

WALLDORF, NémetországAz SAP szoftvercég bejelentette, hogy a német Duisburg-Esseni Egyetem közreműködésével új szolgáltatást kínál az University Alliance programja keretében számos közel-keleti, afrika, európai ország felsőoktatási intézményében tanuló -így köztük magyarországi- hallgatók számára.

Ennek értelmében a hallgatók teljesen online módon, akár otthonról is elvégezhetik azt a kurzust, melynek végén megszerezhetik az iparágban elfogadott ún. TERP10-es igazolást, attól függetlenül, hogy az intézménye csatlakozott-e már a programhoz.

Az online képzést, és a képzésen való sikeres részvételről szóló igazolást az egyetem adja, míg vizsgázni az SAP helyi oktatási központjaiban (hazánkban Budapesten) lehet. Az első, 2010-es tanulmányi időszakra szeptember 5-ig lehet jelentkezni a http://www.erp4students.org/ weboldalon keresztül. A 180 órás, esettanulmányokban bővelkedő kurzus részvételi díja 415 euró, míg a vizsgázás szintén töbszáz eurós költségét az SAP állja, azaz a hallgatók számára az utóbbi ingyenes.

Az online képzés során a hallgatók beható ismeretre tehetnek szert a cégek életében kritikus fontosságú vállalatirányítási rendszerről, azok funkcióiról (pl. logisztika, kontrolling, számvitel, humán tőke menedzsment), valamint egyes kapcsolódó lehetőségekről (pl. üzleti intelligencia, stratégiai erőforrás menedzsment megoldásokról).