SAP-beruházás mellett döntött a magyar FHB Bankcsoport

BudapestAz SAP Hungary Kft. bejelentette, hogy az FHB Bankcsoport a szoftvercég megoldását választotta az ügyféltranzakciók kezeléséhez. A 2011. áprilisában elinduló rendszer a bankcsoport teljes, hitelügyleti feladatkörének kiszolgálásáért felel majd.

Az új szoftver –az ezév októberétől- immár az FHB Bankcsoporthoz tartozó Allianz Bank Zrt. ügyleteit is kezelni fogja. A bankcsoport bővülése jelentős szerepet játszott az IT alkalmazás megújításának szükségességében, a jelenlegi alkalmazás felváltásának eredményeként bevezetendő új megoldás a megnövekedett igényeket is az elvárt rugalmas, integrált módon lesz képes ellátni. Az új szoftverrendszert a Bankcsoport fiókjaiban és központjában dolgozók fogják használni.

Ablonczy Balázs, az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója a szerződés aláírásakor kiemelte: „Ez egy nagyon jelentős eredmény számunkra, hiszen a nemzetközi referenciákon kívül hazánkban eddig csak a Magyar Fejlesztési Bank használja az SAP banki megoldását, és az FHB az első olyan kereskedelmi bank, amely korábbi döntését felülvizsgálva lecseréli versenytársunk rendszerét. Örömmel támogatjuk az FHB stratégiai céljait.”

Az SAP Loans Management megoldását a szoftvercég magyar tanácsadói csapata fogja bevezetni.

FHB Jelzálogbank Nyrt.
Az FHB Jelzálogbank Nyilvánosan Működő Részvénytársaság alapítása, 1997 óta a lakossági hitelezésre koncentrált, 2001-től fokozatosan a magyar lakásfinanszírozás jelentős szereplőjévé lépett elő, saját hitelügyeletei és a kereskedelmi bankok jelzáloghiteleinek refinanszírozásán keresztül. A Bank által kibocsátott jelzáloglevelek a budapesti és a luxembourgi tőzsdén forognak, törzsrészvényei 2003-ban bevezetésre kerültek a Budapesti Értéktőzsdére. A Bank 2006-ban stratégiai fordulatot hajtott végre annak érdekében, hogy a jelzáloghitelezés, univerzális kereskedelmi banki szolgáltatások és az ingatlanfinanszírozás teljes piaci szegmensét kiszolgálja. A Bankcsoport jelentősebb további tagja az FHB Kereskedelmi Bank Zrt., az FHB Életjáradék Zrt., az FHB Ingatlan Zrt. és 2010. október 1-től az Allianz Bank Zrt..

Az SAP-ról
Az SAP az üzleti szoftvermegoldások vezető nemzetközi szállítója* olyan alkalmazásokkal és szolgáltatásokkal, amelyek több, mint 25 ágazatban segítek különböző méretű cégeknek a legjobb működés elérésében. A cég a világ 120 országában több, mint 102 500 ügyféllel rendelkezik. Az SAP részvényeit a világ több tőzsdéjén jegyzik, így a frankfurti és a New York-i (NYSE) tőzsdén is,”SAP” ticker kód alatt. Bővebb információkat a www.sap.com címen talál.
(*) Az SAP definíciója szerint az üzleti szoftvermegoldások körét az integrált vállalatirányítási (ERP) rendszerek és a kapcsolódó szoftvermegoldások alkotják.


Az SAP Hungary Kft-ről
Az SAP Hungary Kft. a hazai informatika egyik legnagyobb szoftver cége, amelynek fejlődése a hazai üzleti és gazdasági körökben igazi sikertörténetnek számít. A magyar piacon közel két évtzede jelen lévő cég nem csupán a magyar nagyvállalatok közel 60%-ának üzleti megoldásszállítója, hanem az elmúlt évek során a kis- és közepes vállalatok megbízható partnerévé is vált. Nagyvállalati termékeit széles körben használják a versenyszféra mellett az államigazgatásban, a közszolgáltatásban, az egészségügyben és a felsőoktatásban is, míg kis- és közepes vállalatokat megcélzó portfoliója (az SAP Business All-in-One és az SAP Business One rendszerek) bármilyen méretű,és bármely iparágban tevékenykedő cég üzleti folyamatait képes hatékonyan irányítani. A jelenleg Magyarországon mintegy 500 főt foglalkoztató SAP Hungary Kft. tanácsadási és oktatási tevékenysége is hozzájárult ahhoz, hogy az SAP mára a magyar informatikai piac egyik meghatározó szereplőjévé váljon.

Copyright © 2010 – SAP AG.
Minden jog fenntartva. Az SAP, R/3, xApps, xApp, SAP NetWeaver, Duet, PartnerEdge, ByDesign, Business ByDesign és az itt említett egyéb termékek és szolgáltatások, valamint azok logói az SAP AG védjegyei vagy Németországban és a világ több más országában bejegyzett márkanevei. A Business Objects és a Business Objects logó, BusinessObjects, Crystal Reports, Crystal Decisions, Web Intelligence, XCelsius és az itt említett egyéb Business termékek és szolgáltatások, valamint azok logói a Business S.A. védjegyei, vagy az Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett márkanevei. A Business Objects az SAP vállalata. Az összes többi termék és szolgáltatás neve az adott cég védjegye. Az ebben a dokumentumban foglalt adatok csak tájékoztatásul szolgálnak. A termékek országonként eltérhetnek.

További információ az FHB Bankcsoportról:
Kappéter Béla
kommunikációs igazgató
FHB Jelzálogbank Nyrt.
1082 Budapest,
Üllői út 48.
Tel.+36 1 452-8578
+36 30 4567-635
Fax: +36 1329-1004
E-mail: kappeterb@fhb.hu
www.fhb.hu