Az SAP közzétette harmadik negyedéves fenntarthatósági számait

November 8, 2010 által SAP News 0

A közlekedés a felelős a legnagyobb CO2 kibocsátásért

WALLDORF, NémetországQ3 By Emission TypeAz SAP AG harmadik negyedévben összesen 115 kilotonna szén-dioxidot bocsátott ki globálisan, mely megegyezik az előző negyedévivel. Az emisszió közel fele az EMEA (Európa, Közel-Kelet, Afrika) térségben történt- adta hírül a szoftvercég negyedéves fenntarthatósági gyorsjelentése.

Az előzetes, és nem auditált számok szerint a világszintű kibocsátás legnagyobb részét az üzleti repülőutak (42 kilotonna) adják. A szoftvercég ugyanis nemcsak a saját, közvetlen, hanem az üzleti tevékenységével összefüggő CO2 kibocsátását is méri, mint amilyen a kölcsönzött autók használatából (2,5 kilotonna), vagy éppen a távfűtésből származó (0,6 kilotonna).

A Magyarországot is tömörítő EMEA térségben az előző negyedévhez képest, a nyári szabadságok miatt növekedett a céges autók használata, így kibocsátása, amely a második leginkább jelentős tétel az üzleti repülőutak után. A gyorsjelentésből ugyanakkor az is kiderül, hogy csökkent a globális energia- és papírfelhasználás, valamint 2010-ben eddig összesen 347 kilotonna szén-dioxidot bocsátott ki az IT cég működése során. Össszehasonlításképpen: ez a szám körülbelül tizede Mauritius szén-lábnyomának*.

Az SAP tavaly hozta azt a döntést, hogy 2020-ra a 2000-es év kibocsátási értékére (275 kilotonna) tér vissza, mely mintegy a felét jelenti a 2007-es év CO2 emissziójának. A szoftvercég a saját megoldását, az az SAP Carbon Impact OnDemand terméket használja kibocsátásának nyomon követésére.

*CDIAC, 2007

Az SAP-ról
Az SAP az üzleti szoftvermegoldások vezető nemzetközi szállítója* olyan alkalmazásokkal és szolgáltatásokkal, amelyek több, mint 25 ágazatban segítek különböző méretű cégeknek a legjobb működés elérésében. A cég a világ 120 országában több, mint 105 000 ügyféllel rendelkezik.
Az SAP részvényeit a világ több tőzsdéjén jegyzik, így a frankfurti és a New York-i (NYSE) tőzsdén is,”SAP” ticker kód alatt. Bővebb információkat a www.sap.com címen talál.
(*) Az SAP definíciója szerint az üzleti szoftvermegoldások körét az integrált vállalatirányítási (ERP) rendszerek és a kapcsolódó szoftvermegoldások alkotják.


Az SAP Hungary Kft-ről
Az SAP Hungary Kft. a hazai informatika egyik legnagyobb szoftver cége, amelynek fejlődése a hazai üzleti és gazdasági körökben igazi sikertörténetnek számít. A magyar piacon közel két évtzede jelen lévő cég nem csupán a magyar nagyvállalatok közel 60%-ának üzleti megoldásszállítója, hanem az elmúlt évek során a kis- és közepes vállalatok megbízható partnerévé is vált. Nagyvállalati termékeit széles körben használják a versenyszféra mellett az államigazgatásban, a közszolgáltatásban, az egészségügyben és a felsőoktatásban is, míg kis- és közepes vállalatokat megcélzó portfoliója (az SAP Business All-in-One és az SAP Business One rendszerek) bármilyen méretű,és bármely iparágban tevékenykedő cég üzleti folyamatait képes hatékonyan irányítani. A jelenleg Magyarországon mintegy 500 főt foglalkoztató SAP Hungary Kft. tanácsadási és oktatási tevékenysége is hozzájárult ahhoz, hogy az SAP mára a magyar informatikai piac egyik meghatározó szereplőjévé váljon.

Copyright © 2010 – SAP AG.

Minden jog fenntartva. Az SAP, R/3, xApps, xApp, SAP NetWeaver, Duet, PartnerEdge, ByDesign, Business ByDesign és az itt említett egyéb termékek és szolgáltatások, valamint azok logói az SAP AG védjegyei vagy Németországban és a világ több más országában bejegyzett márkanevei. A Business Objects és a Business Objects logó, BusinessObjects, Crystal Reports, Crystal Decisions, Web Intelligence, XCelsius és az itt említett egyéb Business termékek és szolgáltatások, valamint azok logói a Business S.A. védjegyei, vagy az Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett márkanevei. A Business Objects az SAP vállalata. Az összes többi termék és szolgáltatás neve az adott cég védjegye. Az ebben a dokumentumban foglalt adatok csak tájékoztatásul szolgálnak. A termékek országonként eltérhetnek.