Karácsonyi különkiadás: milyen szoftvert használ a Télapó?

December 23, 2010 által SAP News 0

BudapestA Télapó hatékonyan végzi a munkáját. Összegyűjti a gyerekek kéréseit, elviszi mindenkinek az ajándékokat, melyhez professzionális logisztikát, segítőket, így manókat, rénszarvasokat, óriási rakterületű szánokat is igénybe vesz. Egy fontos háttérsegítségéről, mely koordinálja a tevékenységét, azonban nem hallani a modern mesékben. Balázs Csabának, az SAP Hungary Kft. szakértőjének azonban nyilvánvaló, hogy az ilyen szintű szervezettséget csak vállalatirányítási rendszerrel lehet elérni. A mese, és a valóság keveredése következik.

A Télapót a gyermekek kívánsága élteti. Így minden egyes beérkező kívánságot, és új megrendelőt, azaz gyermeket saját maga regisztrál gondosan a rendelés, és a partnerlista modulban. Utóbbi igen terjedelmes adatbázis, hiszen mindenki nevét, lakhelyét tartalmazza, aki valaha is kívánsággal fordult fele. Arendelési modulból a manók elindítják a játékok gyártását, ám a népszerű elemeket (pl. pöttyös labda, egészség) elsőként a raktárkészletből hívják elő, melynek változását is figyelemmel kísérik, hiszen egy kritikus szint alatt szükséges az ajándékok varázslás útján történő előállítása. A számlát, egyedi termékazonosítót a „Boldog Karácsonyt!” felirat helyettesíti az ajándékokon. Mielőtt a Télapó elindul útjára, a legújabb üzleti intelligencia alkalmazást használja, mely optimalizálja számára a milliónyi adatból (szélviszonyok, címek, szán folyamatosan változó tömege, időeltolódásból származó kívánt megérkezési idő, stb.) kinyert leggyorsabb útvonalat. A gyermekek a kapott csomagokért a következő nap a pénznél jóval értékesebbel, az örömükkel fizetnek, melynek megjelenése azonnal erősíti a Télapó bankszámláján lévő aktívumot. Arról, hogy minden gyermek fizetése, mosolya nyomon követhető legyen, a pénzügy modul gondoskodik- ez rögzíti az okozott öröm mértékét.

Miután a Télapó kipihente az utazás fáradalmait, átnézi, miként változtak a korábbi évekhez képest a kívánságok. Ezt a kontrolling modulból teszi meg, mely azt is megmutatja, hogy a költségek (különösen a rénszarvasok ellátása, ajándékgyártás) miként változtak. A HR modulban tudja módosítani azon manók adatait, akik egyre jobbá váltak az egyes ajándékok előkészítésében, azaz jövőre másfajta munkát tudnak majd ellátni, de itt lehetséges frissíteni a segítők egyes csoportjainak összesített varázslási indexét is. A manók a tél elmúltával rendszeresen ellenőrzik a szánok, és a rénszarvasok tulajdonságait is, melynek eredményeit a tárgyi eszköz modulban rögzítik. A cikktörzset szintén a Karácsony elmúltával frissítik, itt az összes elérhető kívánságot tartják számon.

Igy működik tehát az Északi sarkon a vállalatirányítási rendszer.

Boldog Karácsonyt mindenkinek!