Valós idejű analitikai céleszköz az SAP-tól

Walldorf, NémetországAz SAP AG bejelentette, hogy elkezdte a SAP HANA (SAP High-Performance Analytic Appliance) forgalmazását. Az SAP HANA valósidejű in-memory eszköz segítségével a szervezetek képesek nagy számú, és részletes információkon alapuló üzleti műveleteik valós idejű elemzésére. Az in-memory technológia lényege, hogy az adatok a memóriában tárolódnak, így az elérés és elemzés azonnali. A megoldás platformfüggetlen, és bármilyen forrásból származó nagytömegű adatok analizálására alkalmas.


Az SAP BusinessObjects Strategic Workforce Planning
szoftver működés közben

Az SAP a HANA-val egyidőben mutatta be az első, ezen megoldásra tervezett üzleti intelligencia alkalmazását, a stratégiai munkaerőtervezést megkönnyítő szoftverét. A vállalat jövő évre tervezi egy másik üzleti intelligencia termék piacra dobását, mely az áramellátás menedzselésében segíti a közművállalatokat, illetve több olyan iparágspecifikus megoldást is, melynek alapjául a HANA szolgál.

„Részt vettünk az SAP HANA innovációs programjában, és tapasztaltuk, ahogy az SAP in-memory technológiája óriási mértékben felgyorsítja az üzleti folyamatainkat” –mondta Martin Petry, a Hilti informatikai vezetője. „A Hilti kilenc millió rekordot töltött az SAP HANA-ba, melynek segítségével másodpercek alatt tudtuk elvégezni azon műveleteket, melyek korábban napokba teltek.”

Az in-memory számítástechnika főbb előnyei közé tartozik:

  • a riportok futási idejének jelentős -10-100-szoros – lerövidítése,
  • a rendelkezésre álló beszámolói információk minőségi javulása,
  • plug and play kiszállítás, a hardver partnerek előre konfigurált és optimalizált SAP szoftverekkel szállítják ki a megoldásokat,
  • a beszámolók elkészítéséhez nincs szükség fejlesztésre, azok performanciájukból fakadóan azonnal rendelkezésre állnak,
  • üzemeltetési költségek csökkentése, kiszámíthatóvá tétele, valamint a tárterületek jelentős mértékű felszabadítása az adatbázis aggregátumok elkerülése révén.

A HANA várhatóan jövő év elején érkezik Magyarországra.

Az SAP-ról
Az SAP az üzleti szoftvermegoldások vezető nemzetközi szállítója* olyan alkalmazásokkal és szolgáltatásokkal, amelyek több, mint 25 ágazatban segítek különböző méretű cégeknek a legjobb működés elérésében. A cég a világ 120 országában több, mint 105 000 ügyféllel rendelkezik.
Az SAP részvényeit a világ több tőzsdéjén jegyzik, így a frankfurti és a New York-i (NYSE) tőzsdén is,”SAP” ticker kód alatt. Bővebb információkat a www.sap.com címen talál.
(*) Az SAP definíciója szerint az üzleti szoftvermegoldások körét az integrált vállalatirányítási (ERP) rendszerek és a kapcsolódó szoftvermegoldások alkotják.


Az SAP Hungary Kft-ről
Az SAP Hungary Kft. a hazai informatika egyik legnagyobb szoftver cége, amelynek fejlődése a hazai üzleti és gazdasági körökben igazi sikertörténetnek számít. A magyar piacon közel két évtzede jelen lévő cég nem csupán a magyar nagyvállalatok közel 60%-ának üzleti megoldásszállítója, hanem az elmúlt évek során a kis- és közepes vállalatok megbízható partnerévé is vált. Nagyvállalati termékeit széles körben használják a versenyszféra mellett az államigazgatásban, a közszolgáltatásban, az egészségügyben és a felsőoktatásban is, míg kis- és közepes vállalatokat megcélzó portfoliója (az SAP Business All-in-One és az SAP Business One rendszerek) bármilyen méretű,és bármely iparágban tevékenykedő cég üzleti folyamatait képes hatékonyan irányítani. A jelenleg Magyarországon mintegy 500 főt foglalkoztató SAP Hungary Kft. tanácsadási és oktatási tevékenysége is hozzájárult ahhoz, hogy az SAP mára a magyar informatikai piac egyik meghatározó szereplőjévé váljon.

Copyright © 2010 – SAP AG.
Minden jog fenntartva. Az SAP, R/3, xApps, xApp, SAP NetWeaver, Duet, PartnerEdge, ByDesign, Business ByDesign és az itt említett egyéb termékek és szolgáltatások, valamint azok logói az SAP AG védjegyei vagy Németországban és a világ több más országában bejegyzett márkanevei. A Business Objects és a Business Objects logó, BusinessObjects, Crystal Reports, Crystal Decisions, Web Intelligence, XCelsius és az itt említett egyéb Business termékek és szolgáltatások, valamint azok logói a Business S.A. védjegyei, vagy az Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett márkanevei. A Business Objects az SAP vállalata. Az összes többi termék és szolgáltatás neve az adott cég védjegye. Az ebben a dokumentumban foglalt adatok csak tájékoztatásul szolgálnak. A termékek országonként eltérhetnek.