Az SAP-t is érdekli az intelligens áramhálózat terjedése

Január 26, 2011 által SAP News 0

Brüsszel, BelgiumA digitális és kommunikációs technológiák átható alkalmazása segít, hogy az Európai Unió elérje 2020-ra kitűzött célját az energiahatékonyság, az alacsonyabb szén-dioxid kibocsátás, és a nagyobb energiabiztonság terén- elemzi az SAP új tanulmánya, melyet Brüsszelben hozott nyilvánosságra a szoftvercég.

Az eseményen számos érdekelt fél -Európai Bizottság, fogyasztók, megújuló energiával foglalkozó vállalatok, IT cégek, közműszolgáltatók- vett rész, köztük Günter Oettinger, az Unió energiaügyi biztosa is. A tanulmány bemutatását követően a felek elemezték az okos hálózatok (smart grid) kialakításának lehetőségeit, akadályait, az egységes keretrendszertől az üzleti modelleken át az egyéni befektetések szükségességéig.

Az okos hálózat állásokat teremt
Az SAP tanulmánya többek között rámutat, hogy miért fontos Európa számára az energetikai hálózatok átalakítása, hol tart most az okos hálózatok fejlődése, valamint ajánlásokat fogalmaz meg a gyors, és további lépések érdekében. A white paper idézi az Európai Bizottság becslését, mely szerint az alacsony szén-dioxid kibocsátású energiával foglalkozó szektorok 1,4 millió állást teremtettek eddig az EU-ban, és ennek duplázódása várható, ha Európa megteszi a szükséges befektetési döntéseket.

„Az SAP elkötelezett, hogy vezető szereppel bírjon a fejlesztés, az ICT eszközök-és technológiák terén, annak érdekében, hogy az okos hálózatok vízióját valósággá váltsa. A fontos szereplőkkel való kiterjedt, közös munka egyedi pozícióba helyez bennünket, hogy megállapítsuk Európa fejlődését az okos hálózatok terén, és javaslatokat tegyünk le a folyamat felgyorsítása céljából. A hagyományos energetikai hálózatok okos hálózattá való fejlesztéséből nemcsak az áramot vásárlók, és az iparági szereplők, hanem a gazdaság és társadalom is profitál.”– mondta Klaus Heimann, az SAP alelnöke.

Fontos az energiaszektor
A szoftvercég 1989 óta kínál iparágspecifikus megoldásokat az energiaszektor számára. Több mint 1600 közműcég a világ 70 országában használja az SAP® for Utilities-t. A céget tavaly az év okos hálózat integrátora címet érdemelte ki. Az SAP komoly fejlesztési és kutatási munkát végez az energiahálózatok és a hozzá kapcsolódó szolgáltatások szegmensében. Csak Európában hat nemzetközi és öt nemzeti kutatási projektben vesz részt a vállalat.

A tanulmány teljes terjdelmében elérhető: Smart Grids for Europe: Benefits, Challenges, and Best Practices.

A tanulmány teljes terjdelmében elérhető: Smart Grids for Europe: Benefits, Challenges, and Best Practices.

Az SAP-ról
Az SAP az üzleti szoftvermegoldások vezető nemzetközi szállítója* olyan alkalmazásokkal és szolgáltatásokkal, amelyek több, mint 25 ágazatban segítek különböző méretű cégeknek a legjobb működés elérésében. A cég a világ 120 országában több, mint 105 000 ügyféllel rendelkezik.
Az SAP részvényeit a világ több tőzsdéjén jegyzik, így a frankfurti és a New York-i (NYSE) tőzsdén is,”SAP” ticker kód alatt. Bővebb információkat a www.sap.com címen talál.
(*) Az SAP definíciója szerint az üzleti szoftvermegoldások körét az integrált vállalatirányítási (ERP) rendszerek és a kapcsolódó szoftvermegoldások alkotják.

Az SAP Hungary Kft-ről

Az SAP Hungary Kft. a hazai informatika egyik legnagyobb szoftver cége, amelynek fejlődése a hazai üzleti és gazdasági körökben igazi sikertörténetnek számít. A magyar piacon közel két évtzede jelen lévő cég nem csupán a magyar nagyvállalatok közel 60%-ának üzleti megoldásszállítója, hanem az elmúlt évek során a kis- és közepes vállalatok megbízható partnerévé is vált. Nagyvállalati termékeit széles körben használják a versenyszféra mellett az államigazgatásban, a közszolgáltatásban, az egészségügyben és a felsőoktatásban is, míg kis- és közepes vállalatokat megcélzó portfoliója (az SAP Business All-in-One és az SAP Business One rendszerek) bármilyen méretű,és bármely iparágban tevékenykedő cég üzleti folyamatait képes hatékonyan irányítani. A jelenleg Magyarországon mintegy 500 főt foglalkoztató SAP Hungary Kft. tanácsadási és oktatási tevékenysége is hozzájárult ahhoz, hogy az SAP mára a magyar informatikai piac egyik meghatározó szereplőjévé váljon.

Copyright © 2011 – SAP AG.
Minden jog fenntartva. Az SAP, R/3, xApps, xApp, SAP NetWeaver, Duet, PartnerEdge, ByDesign, Business ByDesign és az itt említett egyéb termékek és szolgáltatások, valamint azok logói az SAP AG védjegyei vagy Németországban és a világ több más országában bejegyzett márkanevei. A Business Objects és a Business Objects logó, BusinessObjects, Crystal Reports, Crystal Decisions, Web Intelligence, XCelsius és az itt említett egyéb Business termékek és szolgáltatások, valamint azok logói a Business S.A. védjegyei, vagy az Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett márkanevei. A Business Objects az SAP vállalata. Az összes többi termék és szolgáltatás neve az adott cég védjegye. Az ebben a dokumentumban foglalt adatok csak tájékoztatásul szolgálnak. A termékek országonként eltérhetnek.