Biztonsági szoftvertermékeket vásárol az SAP a SECUDE-tól

Walldorf, Németország és Emetten, SvájcAz SAP AG és a SECUDE AG bejelentették, hogy az SAP biztonsági, azonosítási, és hozzáférés management szoftvereket vásárol fel a SECUDE-tól, és illeszti be termékportfóliójába. Az akvizíció eredményeképpen az SAP biztonságos kliens-szerver kommunikációt tud biztosítani az ügyfeleknek harmadik fél közreműködése nélkül. A megoldások akvizíciójától függetlenül a svájci székhelyű SECUDE önálló cégként működik tovább, tevékenységének fókuszában az adatvédelmi eszközökkel.

A tranzakció várhatóan február elején záródik le, melynek öszegét nem közölték a felek.

„A felvásárlást követően az SAP Netweaver Identity Management komponense tartalmazni fogja a Secure Login Server és Enterprise Single Sign-On-t”-mondta Björn Goerke, az SAP technológiai és innovációs platformjának alelnöke. A Secure Login alapváltozatát a vállalat 2011 második negyedévétől teszi ingyenesen elérhetővé ügyfelei számára.

A SECUDE-ról:
Az 1996-ban alapított SECUDE az IT biztonsági szoftverek világszintű szállítója. Bővebb információk: www.secude.com

Az SAP-ról
Az SAP az üzleti szoftvermegoldások vezető nemzetközi szállítója* olyan alkalmazásokkal és szolgáltatásokkal, amelyek több, mint 25 ágazatban segítek különböző méretű cégeknek a legjobb működés elérésében. A cég a világ 120 országában több, mint 105 000 ügyféllel rendelkezik.
Az SAP részvényeit a világ több tőzsdéjén jegyzik, így a frankfurti és a New York-i (NYSE) tőzsdén is,”SAP” ticker kód alatt. Bővebb információkat a www.sap.com címen talál.
(*) Az SAP definíciója szerint az üzleti szoftvermegoldások körét az integrált vállalatirányítási (ERP) rendszerek és a kapcsolódó szoftvermegoldások alkotják.


Az SAP Hungary Kft-ről
Az SAP Hungary Kft. a hazai informatika egyik legnagyobb szoftver cége, amelynek fejlődése a hazai üzleti és gazdasági körökben igazi sikertörténetnek számít. A magyar piacon közel két évtzede jelen lévő cég nem csupán a magyar nagyvállalatok közel 60%-ának üzleti megoldásszállítója, hanem az elmúlt évek során a kis- és közepes vállalatok megbízható partnerévé is vált. Nagyvállalati termékeit széles körben használják a versenyszféra mellett az államigazgatásban, a közszolgáltatásban, az egészségügyben és a felsőoktatásban is, míg kis- és közepes vállalatokat megcélzó portfoliója (az SAP Business All-in-One és az SAP Business One rendszerek) bármilyen méretű,és bármely iparágban tevékenykedő cég üzleti folyamatait képes hatékonyan irányítani. A jelenleg Magyarországon mintegy 500 főt foglalkoztató SAP Hungary Kft. tanácsadási és oktatási tevékenysége is hozzájárult ahhoz, hogy az SAP mára a magyar informatikai piac egyik meghatározó szereplőjévé váljon.

Copyright © 2010 – SAP AG.
Minden jog fenntartva. Az SAP, R/3, xApps, xApp, SAP NetWeaver, Duet, PartnerEdge, ByDesign, Business ByDesign és az itt említett egyéb termékek és szolgáltatások, valamint azok logói az SAP AG védjegyei vagy Németországban és a világ több más országában bejegyzett márkanevei. A Business Objects és a Business Objects logó, BusinessObjects, Crystal Reports, Crystal Decisions, Web Intelligence, XCelsius és az itt említett egyéb Business termékek és szolgáltatások, valamint azok logói a Business S.A. védjegyei, vagy az Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett márkanevei. A Business Objects az SAP vállalata. Az összes többi termék és szolgáltatás neve az adott cég védjegye. Az ebben a dokumentumban foglalt adatok csak tájékoztatásul szolgálnak. A termékek országonként eltérhetnek.