Csökkentette szén-dioxid kibocsátását az SAP

Előzetes CO2 gyorsjelentés

WALLDORF, NémetországAz SAP AG bejelentette, hogy 2010-ben 4%-al csökkentette globális szén-dioxid kibocsátását a megelőző évhez képest, mely így 430 000 tonnát jelent. Az immár több éve történő mérsékléssel a szoftvercég célja az, hogy 2020-ra elérje az évi 250 000 tonna értéket, mely a 2000-es év adatával egyezik meg.
A szén-dioxid csökkenés okai között megtalálható az, hogy az SAP megújuló energiát vásárolt, valamint változik a dolgozók munkába járási szokása is.

„A kétszámjegyű árbevétel-növekedés bejelentése után büszkén mondhatom, hogy mindez csökkenő globális üvegházhatást okozó gázkibocsátás mellett történt meg. Az SAP fenntarthatósági megoldásainak használatával nyomon követjük, és jelentjük az emisszió negyedévenkénti alakulását.” -mondta Peter Graf, az SAP fenntarthatósági igazgatója. A vállalat 2010 negyedéveiben 106, 109, 112, 103 kilotonna globális kibocsátást közölt.

Az SAP a hamarosan megjelenő Éves Fenntarthatósági Jelentésében számol majd be részletekbe menően az auditált szén-dioxid kibocsátás mellett az energia-, és a vízfogyasztás adatairól is.

Az SAP-ról
Az SAP (NYSE:SAP) az üzleti alkalmazások piacvezetőjeként abban segít, hogy a vállalatok jobb működést érjenek el iparágtól és mérettől függetlenül. Az SAP felruházza az embereket és szervezeteket a hatékonyabb együttműködés képességével- a háttértámogatástól az igazgatótanácsig, a raktártól az eladás helyéig, az asztaltól a mobil eszközökig. Az SAP alkalmazásai és szolgáltatásai több mint 105 000 ügyfélnek teszi lehetővé az eredményesebb működést, a folyamatos változást, és a fenntartható növekedést. Bővebb információért kérjük látogassa meg a www.sap.com oldallt.


Az SAP Hungary Kft-ről
Az SAP Hungary Kft. a hazai informatika egyik legnagyobb szoftver cége, amelynek fejlődése a hazai üzleti és gazdasági körökben igazi sikertörténetnek számít. A magyar piacon közel két évtzede jelen lévő cég nem csupán a magyar nagyvállalatok közel 60%-ának üzleti megoldásszállítója, hanem az elmúlt évek során a kis- és közepes vállalatok megbízható partnerévé is vált. Nagyvállalati termékeit széles körben használják a versenyszféra mellett az államigazgatásban, a közszolgáltatásban, az egészségügyben és a felsőoktatásban is, míg kis- és közepes vállalatokat megcélzó portfoliója (az SAP Business All-in-One és az SAP Business One rendszerek) bármilyen méretű,és bármely iparágban tevékenykedő cég üzleti folyamatait képes hatékonyan irányítani. A jelenleg Magyarországon mintegy 450 főt foglalkoztató SAP Hungary Kft. tanácsadási és oktatási tevékenysége is hozzájárult ahhoz, hogy az SAP mára a magyar informatikai piac egyik meghatározó szereplőjévé váljon.

Copyright © 2011 – SAP AG.
Minden jog fenntartva. Az SAP, R/3, xApps, xApp, SAP NetWeaver, Duet, PartnerEdge, ByDesign, Business ByDesign és az itt említett egyéb termékek és szolgáltatások, valamint azok logói az SAP AG védjegyei vagy Németországban és a világ több más országában bejegyzett márkanevei. A Business Objects és a Business Objects logó, BusinessObjects, Crystal Reports, Crystal Decisions, Web Intelligence, XCelsius és az itt említett egyéb Business termékek és szolgáltatások, valamint azok logói a Business S.A. védjegyei, vagy az Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett márkanevei. A Business Objects az SAP vállalata. Az összes többi termék és szolgáltatás neve az adott cég védjegye. Az ebben a dokumentumban foglalt adatok csak tájékoztatásul szolgálnak. A termékek országonként eltérhetnek.

Az anyagok tartalma elõzetes értesítés nélkül megváltoztatható. Az anyagokat az SAP és leányvállalatai („a Csoport”) kizárólag tájékoztatás céljából készítették, így azok nem minõsülnek semmilyen garanciavállalásnak. Az SAP Csoport nem vállal felelõsséget az anyagok esetleges hibáiért vagy szövegkihagyásaiért. Az SAP Csoport termékeire és szolgáltatásaira érvényes garanciákat – amennyiben ilyenek fennállnak – az adott termékre illetve szolgáltatásra vonatkozó kifejezett garanciavállalási nyilatkozat ismerteti. Jelen dokumentum tartalma nem értelmezhetõ további garanciavállalásként.