Innovációs központot épít az SAP

A fókuszban a memória alapú számítástechnika lesz

Potsdam, NémetországAz SAP AG bejelentette, hogy innovációs központot hoz létre Potsdamban, ahol az IT-cég az ügyfeleivel közösen fog új szoftvermegoldásokat kifejleszteni. Az SAP 14,3 millió eurót (kb. 4 milliárd forintot) fektet be, és 100 új munkahelyet hoz létre a német főváros környezetében.

A képen Vishal Sikka (az SAP Igazgatótanácsának tagja), Cafer Tosun (az innovációs központ igazgatója), és Hasso Plattner (az SAP Felügyelőbizottságának elnöke).
A képen Vishal Sikka (az SAP Igazgatótanácsának tagja), Cafer Tosun
(az innovációs központ igazgatója), és Hasso Plattner
(az SAP Felügyelőbizottságának elnöke).

Az innovációs központ szorosan együtt fog működni a Berlin és környékén lévő egyetemekkel, mely terület Németország fontos technológia központjává vált. Az SAP célja ezzel az is, hogy új tehetségeket toborozzon, és közvetlen hozzáférése legyen a helyi tudásbázishoz.

A központ tevékenységének fókuszában a memória alapú számítástechnika lesz, mely technológia lehetővé teszi az óriási mennyiségű adatfeldolgozást másodpercek alatt.
„Potsdamban létre akarjuk hozni a start-up cégekre jellemző hangulatot és agilitást. A fiatal tehetségekkel együtt a jövő megoldásaihoz vezető ötleteket kutatjuk.”-mondta Cafer Tosun, a szervezet igazgatója.

Matthias Platzneck, Brandenburg tartomány miniszterelnöke a sajtótájékoztatón kiemelte: „régiónk kreatív, és kozmopolita atmoszférája ismét neves céget vonzott Brandenburgba.”

A potsdami szervezet, mely még ezévben elkezdi munkáját, egyedinek számít az SAP világában, de szorosan együttműködik, és kiegészíti a 14 fejlesztési központ munkáját.

Az SAP-ról
Az SAP az üzleti szoftvermegoldások vezető nemzetközi szállítója* olyan alkalmazásokkal és szolgáltatásokkal, amelyek több, mint 25 ágazatban segítek különböző méretű cégeknek a legjobb működés elérésében. A cég a világ 120 országában több, mint 109 000 ügyféllel rendelkezik.
Az SAP részvényeit a világ több tőzsdéjén jegyzik, így a frankfurti és a New York-i (NYSE) tőzsdén is,”SAP” ticker kód alatt. Bővebb információkat a www.sap.com címen talál.
(*) Az SAP definíciója szerint az üzleti szoftvermegoldások körét az integrált vállalatirányítási (ERP) rendszerek és a kapcsolódó szoftvermegoldások alkotják.

Az SAP Hungary Kft-ről
Az SAP Hungary Kft. a hazai informatika egyik legnagyobb szoftver cége, amelynek fejlődése a hazai üzleti és gazdasági körökben igazi sikertörténetnek számít. A magyar piacon közel két évtzede jelen lévő cég nem csupán a magyar nagyvállalatok közel 60%-ának üzleti megoldásszállítója, hanem az elmúlt évek során a kis- és közepes vállalatok megbízható partnerévé is vált. Nagyvállalati termékeit széles körben használják a versenyszféra mellett az államigazgatásban, a közszolgáltatásban, az egészségügyben és a felsőoktatásban is, míg kis- és közepes vállalatokat megcélzó portfoliója (az SAP Business All-in-One és az SAP Business One rendszerek) bármilyen méretű,és bármely iparágban tevékenykedő cég üzleti folyamatait képes hatékonyan irányítani. A jelenleg Magyarországon mintegy 500 főt foglalkoztató SAP Hungary Kft. tanácsadási és oktatási tevékenysége is hozzájárult ahhoz, hogy az SAP mára a magyar informatikai piac egyik meghatározó szereplőjévé váljon.

© 2011 SAP AG. Minden jog fenntartva.
Az SAP név és az SAP logó az SAP AG védjegyei Németországban és a világ több más országában. A Business Objects név és a Business Objects logó a Business Objects Software Ltd. védjegyei vagy bejegyzett márkanevei. A Business Objects az SAP csoport része. A Sybase név és a Sybase logó a Sybase Inc. bejegyzett márkanevei. A Sybase az SAP csoport része.