30 000 okos mérőműszer SAP-technológiával

Elindul Németország első mintaprojektje

Walldorf, NémetországNagyszabású együttműködést jelentett be Németország egyik legnagyobb közműszolgáltatója, a RheinEnergie és az SAP szoftvercég. Az energiaszolgáltató 2011. szeptembere és az év vége között 30 000 okos mérőműszert (smart meter) tervez felszerelni Köln és térségében lévő háztartásokban, hogy az áram-, gáz, -vízfogyasztás adatait a legmodernebb technológiával mérhesse. Az eszközök és az üzleti háttérrendszerek között szükséges IT-infrastruktúrát az SAP Advanced Metering Infastructure megoldása biztosítja.

Az okos mérők a hozzá tartozó technológiával a kommunikációt valósítják meg a közművállalatok és a mérőberendezések között. Ennek segítségével a végfelhasználók, és a szolgáltatók bármikor nyomon tudják követni az aktuális fogyasztást, ennek ismeretében pontosabb előrejelzéseket is tudnak készíteni. A közműcégek továbbá gyorsabban tudnak a fogyasztói igények változásaira reagálni, és ennek megfelelő új szolgáltatásokat, díjcsomagokat kínálni. A modern IT-infrastruktúra egyúttal könyebb megfelelést is adhat az új szabályozásoknak.

A kooperációt egy közel 2000 háztartást érintő próbafázis előzte meg a régióban, ennek sikere alapján döntettek a technológia kiterjesztéséről.

„Ez egy úttörő projekt, az első alkalommal fogjuk a háztartások széles körében elhelyezni a víz-, gáz-, áramfelhasználás mérésére képes új eszközöket. Az SAP személyében találtunk erős és kompetens partnerre, amelynek segítségével optimálisan tudjuk hasznosítani a fogyasztási adatokat. Az ügyfelek jobb minőségű szolgáltatásokat fognak tapasztalni.” – mondta Thomas Breuer, a RheinEnergie IT vezetője.

“A közmű vállalatokat több irányból éri nyomás, ilyenek például az emelkedő energiaárak, a fogyasztók növekvő elvárásai a költségek átláthatóságára, a biztonságra, a fenntarthatóságra. A RheinEnergie minden üzleti területét érintő projektje példaértékű.” – hangsúlyozta Klaus Heimann, az SAP közműszektorért felelős alelnöke.

Az SAP
Az SAP (NYSE:SAP) az üzleti alkalmazások piacvezetőjeként abban segít, hogy a vállalatok jobb működési hatékonyságot érjenek el iparágtól és mérettől függetlenül. Az SAP felruházza az embereket és szervezeteket a hatékonyabb együttműködés képességével- a háttértámogatástól az igazgatótanácsig, a raktártól az eladás helyéig, az asztaltól a mobil eszközökig. Az SAP alkalmazásai és szolgáltatásai több mint 109 000 ügyfélnek teszi lehetővé az eredményesebb működést, a folyamatos változást, és a fenntartható növekedést. Bővebb információért kérjük látogassa meg a www.sap.com oldalt.

Az SAP Hungary Kft-ről
Az SAP Hungary Kft. a hazai informatika egyik legnagyobb szoftver cége, amelynek fejlődése a hazai üzleti és gazdasági körökben igazi sikertörténetnek számít. A magyar piacon közel két évtzede jelen lévő cég nem csupán a magyar nagyvállalatok közel 60%-ának üzleti megoldásszállítója, hanem az elmúlt évek során a kis- és közepes vállalatok megbízható partnerévé is vált. Nagyvállalati termékeit széles körben használják a versenyszféra mellett az államigazgatásban, a közszolgáltatásban, az egészségügyben és a felsőoktatásban is, míg kis- és közepes vállalatokat megcélzó portfoliója (az SAP Business All-in-One és az SAP Business One rendszerek) bármilyen méretű,és bármely iparágban tevékenykedő cég üzleti folyamatait képes hatékonyan irányítani. A jelenleg Magyarországon mintegy 500 főt foglalkoztató SAP Hungary Kft. tanácsadási és oktatási tevékenysége is hozzájárult ahhoz, hogy az SAP mára a magyar informatikai piac egyik meghatározó szereplőjévé váljon.

© 2011 SAP AG. Minden jog fenntartva.
Az SAP név és az SAP logó az SAP AG védjegyei Németországban és a világ több más országában. A Business Objects név és a Business Objects logó a Business Objects Software Ltd. védjegyei vagy bejegyzett márkanevei. A Business Objects az SAP csoport része. A Sybase név és a Sybase logó a Sybase Inc. bejegyzett márkanevei. A Sybase az SAP csoport részei.