Az SAP közzétette 2011. első negyedéves gyorsjelentését

26%-al nőttek a szoftverbevételek

Walldorf, NémetországAz SAP szoftvergyártó közzétette a 2011. március 31-ével zárult első negyedéves pénzügyi gyorsjelentését.

Főbb pénzügyi mutatók – 2011. első negyedév

Az IFRS szabvány szerint
Millió € 2011 I. negyedév 2010 I. negyedév %-os változás
Szoftverbevételek 583 464 26%
Szoftver- és szoftverekhez kapcsolódó szolgáltatások bevételei 2327 1947 20%
Összbevétel 3024 2509 21%
Működési költségek -2427 -1952 24%
Üzemi eredmény 597 557 7%
Adózás utáni eredmény 403 387 4%
Teljes munkavállalói létszám 53872 47598 13%
Az adatok nem auditáltak.

Árbevétel

  • A IFRS szerinti szoftver és szoftverekkel kapcsolatos szolgáltatásokból származó árbevétel 2,3 milliárd eurót tett ki, mely 20%-os növekedést jelent a 2010-es 1,95 milliárd euróhoz képest.
  • A szoftvereladásból származó árbevétel 583 millió euró volt, mely 26%-os növekedést jelent tavalyi év első negyedévéhez képest.
  • A társaság teljes árbevétele 3,02 milliárd euró volt, ez 21%-al több, mint 2010 I. negyedévében regisztrált 2,51 milliárd euró.

Eredmény

  • Az üzemi eredmény 597 millió eurót tett ki, ami 7 százalékos növekedést jelent 2010. I. negyedévének 557 milliós értékéhez képest.
  • Az üzemi nyereséghányad 19,7 %-ot ért el.
  • Az adózás utáni profit 4%-al nőtt, 403 millió euróra, a tavalyi azonos időszaki 387 millió euróhoz képest.


“Ügyfeleink nagyra értékelik az innovációinkat és a nyílt ökoszisztéma stratégiánkat. Ez hajtja a keresletet az üzleti alkalmazások, az analitika, a vállalati mobil alkalmazásokból álló piacvezető portfoliónk fele.” -mondta Bill McDermott, az SAP társ-vezérigazgatója.
“Az SAP innovációra alapozott növekedése kifizetődő, és biztosak vagyunk a jövőbeli terveinkben. Ügyfeleinknek óriási értéket biztosítunk az iparág legmodernebb üzleti rendszereivel, analitikai megoldásaival. Innovációs megoldásaink új piacokat céloznak: a memória alapú számítástechnika, az on demand, a mobilitás megoldások egyre keresettebbek”. –emelte ki Jim Hagemann Snabe, az SAP másik társ-vezérigazgatója.

Cash flow

A működési cash-flow nagysága 1,59 milliárd euró volt, mely a legnagyobb összeg a cég fennállása óta. A szabad cash flow a teljes bevételek 48%-a volt 1,45 milliárd értékben. 2011. március 31.-én a cég összesített csoportos likvid tőkéje 4,49 milliárd euró volt.

Üzleti környezet

A cég megerősíti korábbi várakozásait 2011-re vonatkozólag:
-teljes évre vonatkozó, szoftverek, és szoftverekhez kapcsolódó szolgáltatások terén 10-14%-os bevételnövekedésre számít nem-IFRS szabvány szerint
-az üzemi eredmény 4,45-4,65 milliárd euró között lesz, nem-IFRS szabvány szerint.


Az SAP-ról
Az SAP az üzleti szoftvermegoldások vezető nemzetközi szállítója* olyan alkalmazásokkal és szolgáltatásokkal, amelyek több, mint 25 ágazatban segítek különböző méretű cégeknek a legjobb működés elérésében. A cég a világ 120 országában több, mint 97 000 ügyféllel rendelkezik (ez tartalmazza a Business Objects felvásárlása során szerzett ügyfeleket).
Az SAP részvényeit a világ több tőzsdéjén jegyzik, így a frankfurti és a New York-i (NYSE) tőzsdén is,”SAP” ticker kód alatt. Bővebb információkat a www.sap.com címen talál.
(*) Az SAP definíciója szerint az üzleti szoftvermegoldások körét az integrált vállalatirányítási (ERP) rendszerek és a kapcsolódó szoftvermegoldások alkotják.

Az SAP Hungary Kft-ről
Az SAP Hungary Kft. a hazai informatika egyik legnagyobb szoftver cége, amelynek fejlődése a hazai üzleti és gazdasági körökben igazi sikertörténetnek számít. A magyar piacon közel két évtzede jelen lévő cég nem csupán a magyar nagyvállalatok közel 60%-ának üzleti megoldásszállítója, hanem az elmúlt évek során a kis- és közepes vállalatok megbízható partnerévé is vált. Nagyvállalati termékeit széles körben használják a versenyszféra mellett az államigazgatásban, a közszolgáltatásban, az egészségügyben és a felsőoktatásban is, míg kis- és közepes vállalatokat megcélzó portfoliója (az SAP Business All-in-One és az SAP Business One rendszerek) bármilyen méretű,és bármely iparágban tevékenykedő cég üzleti folyamatait képes hatékonyan irányítani. A jelenleg Magyarországon mintegy 500 főt foglalkoztató SAP Hungary Kft. tanácsadási és oktatási tevékenysége is hozzájárult ahhoz, hogy az SAP mára a magyar informatikai piac egyik meghatározó szereplőjévé váljon.

Copyright © 2010 – SAP AG.
Minden jog fenntartva. Az SAP, R/3, xApps, xApp, SAP NetWeaver, Duet, PartnerEdge, ByDesign, Business ByDesign és az itt említett egyéb termékek és szolgáltatások, valamint azok logói az SAP AG védjegyei vagy Németországban és a világ több más országában bejegyzett márkanevei. A Business Objects és a Business Objects logó, BusinessObjects, Crystal Reports, Crystal Decisions, Web Intelligence, XCelsius és az itt említett egyéb Business termékek és szolgáltatások, valamint azok logói a Business S.A. védjegyei, vagy az Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett márkanevei. A Business Objects az SAP vállalata. Az összes többi termék és szolgáltatás neve az adott cég védjegye. Az ebben a dokumentumban foglalt adatok csak tájékoztatásul szolgálnak. A termékek országonként eltérhetnek.