Újabb felmérés mutatja az SAP piacvezető szerepét

Magyarországon és a világon is az SAP az első az üzleti intelligencia szegmensben

Walldorf, Németország, és BudapestAz SAP rendelkezik a legnagyobb piaci részesedéssel az üzleti intelligencia világpiacán- jelentette be a szoftvercég a Gartner 2011-es felmérésére hivatkozva. Az összesített üzleti intelligencia (BI) piac tavalyi évben 10,5 milliárd dollár értékű volt, mely a válság ellenére 13,4%-os növekedést ért el megelőző évhez képest. A szoftvercég e piac 23%-át birtokolja az árbevételek alapján, mellyel a legnagyobb szereplő.

A Gartner elemző cég megállapítása szerint, míg a vállalati IT-beruházások csökkentek 2009-ben, az üzleti intelligencia költések 4,2%-al nőttek, 2010-ben pedig 13,4%-al. A szegmens alpiacai a BI platformok (63%), a vállalati teljesítménymenedzsment (21%), és az analitikai, teljesítménymenedzsment szoftverek (16%). 2010-ben az SAP szoftverbevételei e szegmensekből elérték a 2,4 milliárd dollárt.

53% a hazai piacon
Egy magyar piacra vonatkozó tavaly publikált felmérés szerint az SAP a hazai üzleti analitikai piac több mint felével bír. A szoftvercég saját kapacitásain felül nyolc partnerével látja el a magyar piacot a teljes SAP BusinessObjects portfólióval.

A hivatkozott Gartner tanulmány: „Market Share Analysis: Business Intelligence, Analytics and Performance Management, 2010, Worldwide” by Dan Sommer and Bhavish Sood, April 18, 2011.

Az SAP (NYSE:SAP) az üzleti alkalmazások piacvezetőjeként abban segít, hogy a vállalatok jobb működési hatékonyságot érjenek el iparágtól és mérettől függetlenül. Az SAP felruházza az embereket és szervezeteket a hatékonyabb együttműködés képességével- a háttértámogatástól az igazgatótanácsig, a raktártól az eladás helyéig, az asztaltól a mobil eszközökig. Az SAP alkalmazásai és szolgáltatásai több mint 109 000 ügyfélnek teszi lehetővé az eredményesebb működést, a folyamatos változást, és a fenntartható növekedést. Bővebb információért kérjük látogassa meg a www.sap.com oldalt.

Az SAP Hungary Kft-ről
Az SAP Hungary Kft. a hazai informatika egyik legnagyobb szoftver cége, amelynek fejlődése a hazai üzleti és gazdasági körökben igazi sikertörténetnek számít. A magyar piacon közel két évtzede jelen lévő cég nem csupán a magyar nagyvállalatok közel 60%-ának üzleti megoldásszállítója, hanem az elmúlt évek során a kis- és közepes vállalatok megbízható partnerévé is vált. Nagyvállalati termékeit széles körben használják a versenyszféra mellett az államigazgatásban, a közszolgáltatásban, az egészségügyben és a felsőoktatásban is, míg kis- és közepes vállalatokat megcélzó portfoliója (az SAP Business All-in-One és az SAP Business One rendszerek) bármilyen méretű,és bármely iparágban tevékenykedő cég üzleti folyamatait képes hatékonyan irányítani. A jelenleg Magyarországon mintegy 500 főt foglalkoztató SAP Hungary Kft. tanácsadási és oktatási tevékenysége is hozzájárult ahhoz, hogy az SAP mára a magyar informatikai piac egyik meghatározó szereplőjévé váljon.

© 2011 SAP AG. Minden jog fenntartva.
Az SAP név és az SAP logó az SAP AG védjegyei Németországban és a világ több más országában. A Business Objects név és a Business Objects logó a Business Objects Software Ltd. védjegyei vagy bejegyzett márkanevei. A Business Objects az SAP csoport része. A Sybase név és a Sybase logó a Sybase Inc. bejegyzett márkanevei. A Sybase az SAP csoport részei.