Játszótér épült Devecserben

Átadták a devecseri vörösiszap-katasztrófa sújtotta térség első játszóterét

Devecser, Veszprém megye

Dudits Ádám a játszótér átadása után beszélget a gyermekekkel
Dudits Ádám a játszótér átadása után beszélget a gyermekekkel

Új játszóteret avattak Devecserben június 30-án. A számos játékkal felszerelt modern létesítmény a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével és az SAP szoftvercég támogatásával épült meg a korábban vörösiszappal elöntött Kastélypark szélén, a Gárdonyi Géza Általános Iskola sportpályájának szomszédságában. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a katasztrófát követően több mint százhatvan, az otthonát elveszített család elhelyezéséről gondoskodott több mint kilenc hónapon át, egészen az újjáépítés elkészüléséig, eközben a katasztrófa okozta sokkot is enyhíteni igyekezett az újrakezdést segítő közösségi rendezvényeivel és akcióival. Ezek sorába illeszkedik a játszótér építése is, amelyet az SAP szoftvercég nagyvonalú, több mint 6 millió forintos támogatása tett lehetővé.

Győri-Dani Lajos ügyvezető alelnök szerint a Magyar Máltai Szeretetszolgálat mindaddig a katasztrófák helyszínén marad, amíg az általa nyújtott segítségre a rászorulóknak szüksége van. A Felsőzsolcán tavaly júniusban nyitott máltai segélyiroda is csaknem fél éven át fogadta a károsultakat, a katasztrófa után nyílt devecseri kirendeltség ma is működik.

Dudits Ádám, az SAP Labs Hungary ügyvezető igazgatója kiemelte: „A katasztrófáról szóló híradások a németországi központunkba is eljutottak. A segítségnyújtás szándékával kerestünk olyan területet, amely a legkisebbeket támogatja. A játszótér létrehozásával az újjáépítéshez, a gyermekek jólétéhez, kreatív fejlődéséhez kívánunk hozzájárulni.”

A Magyar Máltai Szeretszolgálatról
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat az ország egyik legnagyobb karitatív szervezete, amely kétszáz szociális és egészségügyi intézményt tart fenn, alkalmazottai mellett pedig ötezer önkéntes segítő vesz részt vállalt kötelezettségeinek teljesítésében. A Máltai Szeretetszolgálat 1989 óta működik Magyarországon, neve a keletnémet menekültáradat befogadásának, valamint a romániai forradalom és a délszláv háború idején végzett nagyszabású segélyakcióinak köszönhetően vált Európa-szerte ismertté. Részletek: www.maltai.hu

Az SAP-ról:
Az SAP (NYSE:SAP) az üzleti alkalmazások piacvezetőjeként abban segít, hogy a vállalatok jobb működési hatékonyságot érjenek el iparágtól és mérettől függetlenül. Az SAP felruházza az embereket és szervezeteket a hatékonyabb együttműködés képességével- a háttértámogatástól az igazgatótanácsig, a raktártól az eladás helyéig, az asztaltól a mobil eszközökig. Az SAP alkalmazásai és szolgáltatásai több mint 109 000 ügyfélnek teszi lehetővé az eredményesebb működést, a folyamatos változást, és a fenntartható növekedést. Bővebb információért kérjük látogassa meg a www.sap.com oldalt.

Az SAP Hungary Kft-ről
Az SAP Hungary Kft. a hazai informatika egyik legnagyobb szoftver cége, amelynek fejlődése a hazai üzleti és gazdasági körökben igazi sikertörténetnek számít. A magyar piacon közel két évtzede jelen lévő cég nem csupán a magyar nagyvállalatok közel 60%-ának üzleti megoldásszállítója, hanem az elmúlt évek során a kis- és közepes vállalatok megbízható partnerévé is vált. Nagyvállalati termékeit széles körben használják a versenyszféra mellett az államigazgatásban, a közszolgáltatásban, az egészségügyben és a felsőoktatásban is, míg kis- és közepes vállalatokat megcélzó portfoliója (az SAP Business All-in-One és az SAP Business One rendszerek) bármilyen méretű,és bármely iparágban tevékenykedő cég üzleti folyamatait képes hatékonyan irányítani. A jelenleg Magyarországon mintegy 500 főt foglalkoztató SAP Hungary Kft. tanácsadási és oktatási tevékenysége is hozzájárult ahhoz, hogy az SAP mára a magyar informatikai piac egyik meghatározó szereplőjévé váljon.

© 2011 SAP AG. Minden jog fenntartva.
Az SAP név és az SAP logó az SAP AG védjegyei Németországban és a világ több más országában. A Business Objects név és a Business Objects logó a Business Objects Software Ltd. védjegyei vagy bejegyzett márkanevei. A Business Objects az SAP csoport része. A Sybase név és a Sybase logó a Sybase Inc. bejegyzett márkanevei. A Sybase az SAP csoport részei.