Nemcsak az informatikusok, a vodkagyártók is szeretik HANA-t

Walldorf, NémetországKözel fél évvel a HANA megoldás bejelentése után az SAP nyilvánosságra hozta néhány nagyobb ügyfelének felhasználói tapasztalatát. A szoftvercég memória alapú számítástechnológiájának köszönhetően azonnal hozzáférhetővé, és feldolgozhatóvá váltak a miriádnyi adatok. Ennek segítségével a vállalatok jobban tudják kezelni üzleti kapcsolatrendszereiket, gyorsabb döntésekre képesek, és dinamikusabb tervezést tudnak folytatni. Az SAP technológiája- a versenytársaktól eltérően egyszerűsíti az IT-architektúrát.

Bosch and Siemens Home Appliance Group, háztartási gépek

„Az SAP HANA lehetővé tette számunkra, hogy azonnal hajtsunk végre számításokat, és végezzünk előrejelzést minden egyes üzleti változás esetén. Ez hagyományosan nehéz feladat egy olyan vállalatnál, amit különböző értékesítési csatornák, számos gyártási helyszín, és 9 milliárd eurót meghaladó éves árbevétel jellemez. Az a valós idejű betekintés, hogy melyik termék értékesítése, és milyen mennyiségben történik, versenyelőnyt biztosít számunkra, mivel gyorsan tudjuk finomítani a gyártási, és a disztribúciós stratégiákat.”– mondta dr. Jürgen Sturm informatikai igazgató.

Canoe Ventures, digitális technológia

Domenic Centofanti alelnök így mutatta be a HANA-val való munkát: „A Canoe Ventures Észak-Amerika legnagyobb interaktív televíziós platformját hozta létre, mely 19 millió háztartást köt össze reklámozókkal számos kábel TV szolgáltatón keresztül. Annak érdekében, hogy a rengeteg operátorral közösen érjünk el sikert, a Canoe megoldásainak rugalmasnak, skálázhatónak, mérhetőnek, és biztonságosnak kell lenniük. Az SAP HANA képességei miatt tudtuk elkezdeni azon riport,- és analitikai motor megépítését, melyre a reklámozóknak nagy szükségük van. Ennek segítségével mind több néző számára tudják eljuttatni ugyanis üzenetüket, és alá tudják támasztani a televízós költéseik jogosságát.

CEDC, vodkagyártó

„Olyan megoldásra volt szükségünk, amellyel irányítani lehet, és az adatokból információt nyerhetünk ki. Mivel az SAP HANA nagymennyiségű adatot tud feldolgozni bármilyen forrásból, ez volt az organikus módon és felvásárlásokból növekvő vállalat megfelelő választása. E technológiával nagyobb rálátást nyerünk az értékesítési tevékenységre, és pontosabban tudjuk tervezni az üzleti stratégiánkat.”– emelte ki Piotr Majewski, a CEDC International IT-vezetője.

Colgate-Palmolive, fogyasztói termékek

„Az SAP HANA-t egy koncepció alkalmazás keretében indítottuk el az egyik legnagyobb leányvállalatunk számára” –mondta Tom Greene, a Colgate-Palmolive informatikai igazgatója. „Több mint 200 országban történő értékesítést figyelembe véve kulcsfontosságú, hogy ne csak magas szinten, hanem kisebb relációban -mint például viszonteladói hely- lássuk az értékesítési trendeket. Az SAP HANA előtt nem tudtunk reális időn belül teljes analitikát végrehajtani. A megoldással azonban képesek leszünk, hogy helyi szinteken belül márkákra, és értékesítési helyekre lebontva futtassunk analitikát.”

Lenovo, pc gyártó

„Azonnali és mély ismeretre van szükségünk a fogyasztói magatartás, valamint a termékek értékesítése terén. Ezért választotta a Lenovo az SAP CRM megoldását, HANA-val kiegészítve. Ezek használatával értelmezni tudjuk a megrendeléseket ügyfél, régió, és termék szerint, melyek eredményeképpen javul az előrejelzési képességünk, és gyorsabban tudunk új termékeket, szolgáltatásokat piacra dobni. Az elévült adatokon alapuló jelentés a múlté- most az adatokat megszületésekor analizáljuk, és az üzleti tevékenységet a legfrissebb események, ügyfélkapcsolatok, és terméktervek alapján irányítjuk.”– tette hozzá Xiaoju Liu, a Lenovo alelnöke.

Nomura Research Institute, IT-tanácsadó,- és szolgáltató

„Jelenleg nagy mennyiségű közlekedési adattal hajtunk végre teszteket az SAP HANA segítségével. A megoldás lehetővé tette, hogy egy 360 millió rekordból álló adattáblában keressünk kicsivel több mint egy másodperc alatt. Ez hihetetlenül gyors sebesség ekkora mennyiséghez. Habár hallottuk korábban az SAP HANA teljesítményéről, látni, és megtapasztalni e sebességet egyszerűen lenyűgöző. A folyamatosan változó környezetben való eligazodásban a sebesség a kulcs.”– osztotta meg tapasztalatait Akihiko Nakamura alelnök.

Az SAP (NYSE:SAP) az üzleti alkalmazások piacvezetőjeként abban segít, hogy a vállalatok jobb működési hatékonyságot érjenek el iparágtól és mérettől függetlenül. Az SAP felruházza az embereket és szervezeteket a hatékonyabb együttműködés képességével- a háttértámogatástól az igazgatótanácsig, a raktártól az eladás helyéig, az asztaltól a mobil eszközökig. Az SAP alkalmazásai és szolgáltatásai több mint 109 000 ügyfélnek teszi lehetővé az eredményesebb működést, a folyamatos változást, és a fenntartható növekedést. Bővebb információért kérjük látogassa meg a www.sap.com oldalt.

Az SAP Hungary Kft-ről
Az SAP Hungary Kft. a hazai informatika egyik legnagyobb szoftver cége, amelynek fejlődése a hazai üzleti és gazdasági körökben igazi sikertörténetnek számít. A magyar piacon közel két évtzede jelen lévő cég nem csupán a magyar nagyvállalatok közel 60%-ának üzleti megoldásszállítója, hanem az elmúlt évek során a kis- és közepes vállalatok megbízható partnerévé is vált. Nagyvállalati termékeit széles körben használják a versenyszféra mellett az államigazgatásban, a közszolgáltatásban, az egészségügyben és a felsőoktatásban is, míg kis- és közepes vállalatokat megcélzó portfoliója (az SAP Business All-in-One és az SAP Business One rendszerek) bármilyen méretű,és bármely iparágban tevékenykedő cég üzleti folyamatait képes hatékonyan irányítani. A jelenleg Magyarországon mintegy 500 főt foglalkoztató SAP Hungary Kft. tanácsadási és oktatási tevékenysége is hozzájárult ahhoz, hogy az SAP mára a magyar informatikai piac egyik meghatározó szereplőjévé váljon.

© 2011 SAP AG. Minden jog fenntartva.
Az SAP név és az SAP logó az SAP AG védjegyei Németországban és a világ több más országában. A Business Objects név és a Business Objects logó a Business Objects Software Ltd. védjegyei vagy bejegyzett márkanevei. A Business Objects az SAP csoport része. A Sybase név és a Sybase logó a Sybase Inc. bejegyzett márkanevei. A Sybase az SAP csoport részei.