Az SAP közzétette 2011. második negyedéves gyorsjelentését

Július 27, 2011 által SAP News 0

Gloálisan 26%-al nőttek a szoftverbevételek, az EMEA régióban 34%-al

WALLDORF, NémetországAz SAP szoftvergyártó közzétette a 2011. június 30-ával zárult második negyedéves pénzügyi gyorsjelentését.

Főbb pénzügyi mutatók – 2011. második negyedév

 

Az IFRS szabvány szerint

Millió €

2011 II. negyedév

2010 II. negyedév

%-os változás

Szoftverbevételek

802

637

26%

Szoftver- és szoftverekhez kapcsolódó szolgáltatások bevételei

2579

2258

14%

Összbevétel

3300

2894

14%

Működési költségek

-2443

-2120

15%

Üzemi eredmény

857

774

11%

Adózás utáni eredmény

588

491

20%

Teljes munkavállalói létszám

54043

48021

13%

Az adatok nem auditáltak.

Árbevétel

  • A IFRS szerinti szoftver és szoftverekkel kapcsolatos szolgáltatásokból származó árbevétel 2,58 milliárd eurót tett ki, mely 14%-os növekedést jelent a 2010-es 2,26 milliárd euróhoz képest. A szoftvereladásból származó árbevétel 802 millió euró volt, mely 26%-os növekedést jelent tavalyi év elso negyedévéhez képest.
  • A társaság teljes árbevétele 3,3 milliárd euró volt, ez 14%-al több, mint a 2010 II. negyedévében regisztrált 2,89 milliárd euró.

Eredmény

  • Az üzemi eredmény 857 millió eurót tett ki, ami 11 százalékos növekedést jelent 2010. II. negyedévének 774 milliós értékéhez képest.
  • Az üzemi nyereséghányad 26 %-ot ért el.
  • Az adózás utáni profit 20%-al nott, 558 millió euróra, a tavalyi azonos idoszaki 491 millió euróhoz képest

“Az olyan innovációink hajtják az értékesítést, mint a HANA, a mobilitás, és az üzleti analitikai megoldások. Egyenletes eredményeink, és a folyton növekvő ökoszisztémánk jól mutatja, hogy az SAP a legjobb választás a különböző méretű vállalatok számára” -mondta Bill McDermott, az SAP társ-vezérigazgatója.
„Struktúrális változásnak lehetünk tanúi az IT-piacon- az ügyfelek egyre inkább a szoftverek felé koncentrálják befektetéseiket, mely a technológia egyre nagyobb és fontosabb részét képezi. Ennek eredményét látjuk ügyfeleink növekvő keresletében. A megfelelő időben helyeztük stratégiánkat az innovációra, és alakítjuk át az iparágat a mobilitás, a memória-alapú számítástechnika-, és a felhő megoldásainkkal. Az innováció hatja át ismét az SAP-t ” –emelte ki Jim Hagemann Snabe, az SAP másik társ-vezérigazgatója.

Cash flow- 2011. első hat hónapja
A működési cash-flow nagysága 2,27 milliárd euró, mely 77%-al több a tavaly félévinél. A szabad cash flow a teljes bevételek 32%-a volt. 2011. június 30-án a cég összesített csoportos likvid tőkéje 4,4 milliárd eurót tett ki.

Az SAP-ról
Az SAP az üzleti szoftvermegoldások vezető nemzetközi szállítója* olyan alkalmazásokkal és szolgáltatásokkal, amelyek több, mint 25 ágazatban segítek különböző méretű cégeknek a legjobb működés elérésében. A cég a világ 120 országában több, mint 97 000 ügyféllel rendelkezik (ez tartalmazza a Business Objects felvásárlása során szerzett ügyfeleket).
Az SAP részvényeit a világ több tőzsdéjén jegyzik, így a frankfurti és a New York-i (NYSE) tőzsdén is,”SAP” ticker kód alatt. Bővebb információkat a www.sap.com címen talál.
(*) Az SAP definíciója szerint az üzleti szoftvermegoldások körét az integrált vállalatirányítási (ERP) rendszerek és a kapcsolódó szoftvermegoldások alkotják.

Az SAP Hungary Kft-rol
Az SAP Hungary Kft. a hazai informatika egyik legnagyobb szoftver cége, amelynek fejlodése a hazai üzleti és gazdasági körökben igazi sikertörténetnek számít. A magyar piacon közel két évtzede jelen lévo cég nem csupán a magyar nagyvállalatok közel 60%-ának üzleti megoldásszállítója, hanem az elmúlt évek során a kis- és közepes vállalatok megbízható partnerévé is vált. Nagyvállalati termékeit széles körben használják a versenyszféra mellett az államigazgatásban, a közszolgáltatásban, az egészségügyben és a felsooktatásban is, míg kis- és közepes vállalatokat megcélzó portfoliója (az SAP Business All-in-One és az SAP Business One rendszerek) bármilyen méretu,és bármely iparágban tevékenykedo cég üzleti folyamatait képes hatékonyan irányítani. A jelenleg Magyarországon mintegy 500 fot foglalkoztató SAP Hungary Kft. tanácsadási és oktatási tevékenysége is hozzájárult ahhoz, hogy az SAP mára a magyar informatikai piac egyik meghatározó szereplojévé váljon.

Copyright © 2010 – SAP AG.

Minden jog fenntartva. Az SAP, R/3, xApps, xApp, SAP NetWeaver, Duet, PartnerEdge, ByDesign, Business ByDesign és az itt említett egyéb termékek és szolgáltatások, valamint azok logói az SAP AG védjegyei vagy Németországban és a világ több más országában bejegyzett márkanevei. A Business Objects és a Business Objects logó, BusinessObjects, Crystal Reports, Crystal Decisions, Web Intelligence, XCelsius és az itt említett egyéb Business termékek és szolgáltatások, valamint azok logói a Business S.A. védjegyei, vagy az Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett márkanevei. A Business Objects az SAP vállalata. Az összes többi termék és szolgáltatás neve az adott cég védjegye. Az ebben a dokumentumban foglalt adatok csak tájékoztatásul szolgálnak. A termékek országonként eltérhetnek.