Google térképre kerülnek a vállalati adatok

Santa Clara, Kalifornia-2011.

Google Maps-szal bővíti üzleti analitikai szoftverei képességét az SAP- jelentette be a szoftvercég egy kalifornai konferencián. Az így megjelenített, helyzetfüggő információkkal kiegészített vállalati adatokból a felhasználók hatékonyabban láthatják át üzletük globális, regionális, helyi sajátosságait.

A Google Maps API Premier-rel bővített SAP megoldások segítségével a szervezetek könnyedén térképre vihetik nagymennyiségű adataikat, így gyorsabb, és jobban megalapozott döntéseket tudnak hozni.
Így például lehetővé válik, hogy:

  • a telekom szolgáltatók földrajzi összefüggésben elemezzék a szétkapcsolt hívásokat, és láthassák a hibás adótornyokat;
  • a vidámpark-üzemeltetők az egyes attrakcióik valós idejű kihasználtsága alapján irányítsák az áramló tömeget más látnivalóikhoz, hogy elkerüljék a tumultust;
  • a jelzálogbankok úgy végezzenek kockázatfelmérést, hogy összevetik kihelyezett kölcsöneik helyszíneit a házeladásokkal.

A Google-val való együttműködés eredményeit a következő verziójú, egyes SAP szoftverek már tartalmazni fogják- köztük az SAP Business Objects szoftverek, és mobil applikációk is.

<!–

–>

„Magyarországon is egyre több vállalatnál tapasztaljuk, hogy a vállalati információkat növekvő számban kötnek földrajzi adatokhoz, de ennek megjelenítése, analizálása nehézkes. Az együttműködésnek köszönhetően ügyfeleink egy új dimenziót nyitva értelmezhetik üzletspecifikus adataikat”– mondta Pintér Szabolcs, az SAP Hungary Kft. üzletágvezetője.

Az SAP (NYSE:SAP) az üzleti alkalmazások piacvezetőjeként abban segít, hogy a vállalatok jobb működési hatékonyságot érjenek el iparágtól és mérettől függetlenül. Az SAP felruházza az embereket és szervezeteket a hatékonyabb együttműködés képességével- a háttértámogatástól az igazgatótanácsig, a raktártól az eladás helyéig, az asztaltól a mobil eszközökig. Az SAP alkalmazásai és szolgáltatásai több mint 109 000 ügyfélnek teszi lehetővé az eredményesebb működést, a folyamatos változást, és a fenntartható növekedést. Bővebb információért kérjük látogassa meg a www.sap.com oldalt.

Az SAP Hungary Kft-ről
Az SAP Hungary Kft. a hazai informatika egyik legnagyobb szoftver cége, amelynek fejlődése a hazai üzleti és gazdasági körökben igazi sikertörténetnek számít. A magyar piacon közel két évtzede jelen lévő cég nem csupán a magyar nagyvállalatok közel 60%-ának üzleti megoldásszállítója, hanem az elmúlt évek során a kis- és közepes vállalatok megbízható partnerévé is vált. Nagyvállalati termékeit széles körben használják a versenyszféra mellett az államigazgatásban, a közszolgáltatásban, az egészségügyben és a felsőoktatásban is, míg kis- és közepes vállalatokat megcélzó portfoliója (az SAP Business All-in-One és az SAP Business One rendszerek) bármilyen méretű,és bármely iparágban tevékenykedő cég üzleti folyamatait képes hatékonyan irányítani. A jelenleg Magyarországon mintegy 500 főt foglalkoztató SAP Hungary Kft. tanácsadási és oktatási tevékenysége is hozzájárult ahhoz, hogy az SAP mára a magyar informatikai piac egyik meghatározó szereplőjévé váljon.

© 2011 SAP AG. Minden jog fenntartva.
Az SAP név és az SAP logó az SAP AG védjegyei Németországban és a világ több más országában. A Business Objects név és a Business Objects logó a Business Objects Software Ltd. védjegyei vagy bejegyzett márkanevei. A Business Objects az SAP csoport része. A Sybase név és a Sybase logó a Sybase Inc. bejegyzett márkanevei. A Sybase az SAP csoport részei.