Az SAP közzétette 2011. harmadik negyedéves gyorsjelentését

Október 26, 2011 által SAP News 0

Globálisan 28%-al nőttek a szoftverbevételek, az ázsiai régióban 41%-al

Walldorf, NémetországAz SAP szoftvergyártó közzétette a 2011. szeptember 30-ával zárult harmadik negyedéves pénzügyi gyorsjelentését.

Fobb pénzügyi mutatók – 2011. harmadik negyedév

  Az IFRS szabvány szerint
Millió € 2011 III. negyedév 2010 III. negyedév %-os változás
Szoftverbevételek 841 656 28%
Szoftver- és szoftverekhez kapcsolódó szolgáltatások bevételei 2691 2316 16%
Összbevétel 3409 3003 14%
Muködési költségek -1650 -2287 -28%
Üzemi eredmény 1759 716 146%
Adózás utáni eredmény 1251 501 150%
Teljes munkavállalói létszám 54589 52921 3%

Az adatok nem auditáltak.

Árbevétel

  • A IFRS szerinti szoftver- és szoftverekkel kapcsolatos szolgáltatásokból származó árbevétel 2,69 milliárd eurót tett ki, mely 16%-os növekedést jelent a 2010-es 2,32 milliárd euróhoz képest. A szoftvereladásból származó árbevétel 841 millió euró volt, mely 28%-os növekedés tavalyi év harmadik negyedévéhez képest.
  • A társaság teljes árbevétele 3,41 milliárd euró volt, ez 14%-al több, mint a 2010 III. negyedévében regisztrált 3,04 milliárd euró.

Eredmény

  • Az üzemi eredmény 1,76 milliárd eurót tett ki, ami 146 százalékos növekményt jelent 2010. III. negyedévének 716 milliós értékéhez képest.
  • Az üzemi nyereséghányad 51,6 %-ot ért el.
  • Az adózás utáni profit 150%-al nőtt, 1,25 milliárd euróra, a tavalyi azonos időszaki 501 millió euróhoz képest.

“Az elmúlt 10 évben most nőtt a leggyorsabban a harmadik negyedévi szoftverárbevételünk. Az ügyfelek olyan szoftvereket vásárolnak, melyek a növekedésben és az innovációkban támogatják őket. Alapmegoldásaink a piacvezető innovációnkkal a mobilitás, a memória-alapú számítástechnika, és a felhő-alapú szolgáltatások terén kivételes értéket adnak ügyfeleinknek minden régióban és iparágban. Ez egy növekvő cég, mely egy erőteljes víziót vált valóra.” -mondta Bill McDermott, az SAP társ-vezérigazgatója.


Az SAP-ról
Az SAP az üzleti szoftvermegoldások vezető nemzetközi szállítója* olyan alkalmazásokkal és szolgáltatásokkal, amelyek több, mint 25 ágazatban segítek különböző méretű cégeknek a legjobb működés elérésében. A cég a világ 120 országában több, mint 97 000 ügyféllel rendelkezik (ez tartalmazza a Business Objects felvásárlása során szerzett ügyfeleket).
Az SAP részvényeit a világ több tőzsdéjén jegyzik, így a frankfurti és a New York-i (NYSE) tőzsdén is,”SAP” ticker kód alatt. Bővebb információkat a www.sap.com címen talál.
(*) Az SAP definíciója szerint az üzleti szoftvermegoldások körét az integrált vállalatirányítási (ERP) rendszerek és a kapcsolódó szoftvermegoldások alkotják.


Az SAP Hungary Kft-ről
Az SAP Hungary Kft. a hazai informatika egyik legnagyobb szoftver cége, amelynek fejlődése a hazai üzleti és gazdasági körökben igazi sikertörténetnek számít. A magyar piacon közel két évtzede jelen lévő cég nem csupán a magyar nagyvállalatok közel 60%-ának üzleti megoldásszállítója, hanem az elmúlt évek során a kis- és közepes vállalatok megbízható partnerévé is vált. Nagyvállalati termékeit széles körben használják a versenyszféra mellett az államigazgatásban, a közszolgáltatásban, az egészségügyben és a felsőoktatásban is, míg kis- és közepes vállalatokat megcélzó portfoliója (az SAP Business All-in-One és az SAP Business One rendszerek) bármilyen méretű,és bármely iparágban tevékenykedő cég üzleti folyamatait képes hatékonyan irányítani. A jelenleg Magyarországon mintegy 500 főt foglalkoztató SAP Hungary Kft. tanácsadási és oktatási tevékenysége is hozzájárult ahhoz, hogy az SAP mára a magyar informatikai piac egyik meghatározó szereplőjévé váljon.

Copyright © 2010 – SAP AG.

Minden jog fenntartva. Az SAP, R/3, xApps, xApp, SAP NetWeaver, Duet, PartnerEdge, ByDesign, Business ByDesign és az itt említett egyéb termékek és szolgáltatások, valamint azok logói az SAP AG védjegyei vagy Németországban és a világ több más országában bejegyzett márkanevei. A Business Objects és a Business Objects logó, BusinessObjects, Crystal Reports, Crystal Decisions, Web Intelligence, XCelsius és az itt említett egyéb Business termékek és szolgáltatások, valamint azok logói a Business S.A. védjegyei, vagy az Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett márkanevei. A Business Objects az SAP vállalata. Az összes többi termék és szolgáltatás neve az adott cég védjegye. Az ebben a dokumentumban foglalt adatok csak tájékoztatásul szolgálnak. A termékek országonként eltérhetnek.