Zöld beszállítóit díjazta az SAP

Plusz pontot ért a kopott gumiabroncs felhasználása játszótér építésnél

BudapestKörnyezettudatos beszállítóit díjazta az SAP Hungary Kft. az újonnan alapított Aranyhal díjjal. A szoftvervállalat a legnagyobb szennyezőanyag-kibocsátójának számító 290 gépjárműt számláló autóflotta- és üzemeltetés területén vizsgálta a leginkább környezetbarát, fenntartható fejlődés elveit figyelembe vevő cégeket. Az Ivanics Kft. (1. helyezett), a Porsche M5 (2. helyezett), valamint a Toyota Super, az Opel Gombos szervizek (megosztott 3. helyezés) érték el legmagasabb pontszámokat a pályázaton.

A helyszíni auditok során az SAP szakemberei 11, a vállalattal érvényes, teljeskörű szervizszolgáltatási szerződéssel bíró céget vizsgáltak. Ennek során a fő szempont, a környezeti megfontolások mellett elemezték a szervizek társadalmi, és gazdasági dimenzióit is. Az értékelésben olyan gyakorlati szempontok szerepeltek, mint például hogyan kezelik a szervizek a fáradt olajat, a használt gumiabroncsokat, mennyire alacsony a zajterhelésük.

„A megmérettetés célja az, hogy beszállítóink figyelmét ráirányítsuk a fenntartható fejlődés fontosságára, és növekvő szerepére a kiválasztási folyamatban. Azért választottuk az autóflotta szegmenset, mert ez jelenti a legnagyobb környezeti terhelést, itt lehet elérni a legnagyobb eredményeket”– húzta alá Ádám László, az SAP Hungary Kft. beszerzési vezetője.

Fókuszban az autóflotta
A szoftvervállalat környezetvédelmi fókuszában a CO2-kibocsátás mérséklése áll. Ennek céljából a munkatársak csak alacsony károsanyag-kibocsátású, meghatározott autókat tartalmazó listából tudnak szolgálati járművet választani. A vállalat támogatja a telekocsi-rendszert, illetve biciklitárolóval, öltözési, tisztálkodási lehetőséggel segíti a kerékpárral közlekedőket.

Az Aranyhal díjról
A meghívásos pályázaton az SAP azon beszállítóit kívánja elismerni, amelyek működésükben fenntarthatók, versenytársukhoz képest szigorúbb környezetvédelmi előírásokhoz tartják magukat. A díjat várhatóan kétévente ítéli oda az SAP belső, szakmai testülete, és olyan területekre fókuszál, melyek a leginkább környezetszennyezőnek minősülnek a vállalat mindennapi működése során. Célja, hogy az SAP világán kívül is népszerűsítse a környezettudatos működést. Az elismerés egyedinek számít az SAP nemzetközi hálózatában.


Az SAP-ról
Az SAP (NYSE:SAP) az üzleti alkalmazások piacvezetőjeként abban segít, hogy a vállalatok jobb működési hatékonyságot érjenek el iparágtól és mérettől függetlenül. Az SAP felruházza az embereket és szervezeteket a hatékonyabb együttműködés képességével- a háttértámogatástól az igazgatótanácsig, a raktártól az eladás helyéig, az asztaltól a mobil eszközökig. Az SAP alkalmazásai és szolgáltatásai több mint 172 000 ügyfélnek teszi lehetővé az eredményesebb működést, a folyamatos változást, és a fenntartható növekedést. Bővebb információért kérjük látogassa meg a www.sap.com oldalt.Az SAP Hungary Kft-ről
Az SAP Hungary Kft. a hazai informatika egyik legnagyobb szoftver cége, amelynek fejlődése a hazai üzleti és gazdasági körökben igazi sikertörténetnek számít. A magyar piacon közel két évtzede jelen lévő cég nem csupán a magyar nagyvállalatok közel 60%-ának üzleti megoldásszállítója, hanem az elmúlt évek során a kis- és közepes vállalatok megbízható partnerévé is vált. Nagyvállalati termékeit széles körben használják a versenyszféra mellett az államigazgatásban, a közszolgáltatásban, az egészségügyben és a felsőoktatásban is, míg kis- és közepes vállalatokat megcélzó portfoliója (az SAP Business All-in-One és az SAP Business One rendszerek) bármilyen méretű,és bármely iparágban tevékenykedő cég üzleti folyamatait képes hatékonyan irányítani. A jelenleg Magyarországon mintegy 500 főt foglalkoztató SAP Hungary Kft. tanácsadási és oktatási tevékenysége is hozzájárult ahhoz, hogy az SAP mára a magyar informatikai piac egyik meghatározó szereplőjévé váljon.


Copyright © 2011 – SAP AG.

Minden jog fenntartva. Az SAP, R/3, xApps, xApp, SAP NetWeaver, Duet, PartnerEdge, ByDesign, Business ByDesign és az itt említett egyéb termékek és szolgáltatások, valamint azok logói az SAP AG védjegyei vagy Németországban és a világ több más országában bejegyzett márkanevei. A Business Objects és a Business Objects logó, BusinessObjects, Crystal Reports, Crystal Decisions, Web Intelligence, XCelsius és az itt említett egyéb Business termékek és szolgáltatások, valamint azok logói a Business S.A. védjegyei, vagy az Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett márkanevei. A Business Objects az SAP vállalata. Az összes többi termék és szolgáltatás neve az adott cég védjegye. Az ebben a dokumentumban foglalt adatok csak tájékoztatásul szolgálnak. A termékek országonként eltérhetnek.