Legós játékokkal a jövőért: bemutatkozik egy újabb CSR-akció

BudapestA legjobb első induló címmel tért haza az SAP által szponzorált vecsési csapat a közép-európai First Lego League lengyelországi döntőjéről- adta hírül a szoftvercég. A Gdanskban megrendezett versenyen saját építésű legórobotokkal mérkőztek meg a visegrádi országok iskoláscsapatai.

A vecsési csapat

A hatfős magyar társaságot, amely a vecsési savanyú káposzta előállításának menetét mutatta be, s mellyel megnyerték a közép-európai fordulót megelőző budapesti versenyt, a szoftverfejlesztő egyik szakembere, Bánlaki Tibor mentorálta. A felkészülés során beszéltek helyi őstermelőkkel, magyar és angol nyelvű prezentációt készítettek, robotot építettek és programozták annak mozgását, hogy az idei évi témájához, az élelmiszerbiztonsághoz kapcsolódó feladatokat meg tudja oldani a gép.

A 10 és 14 év közötti kisiskolások így megtapasztalhatták, miképpen kell csoportban dolgozni, hogyan működik a feladatmegosztás. A felkészülést a vecsési Petőfi Sándor Gimnázium pedagógusai segítették. A december első hétvégéjén megrendezett külföldi versenyen azonban az idősebb iskoláscsapatok megelőzték a legfiatalabb indulónak számító Vecsési SAP S4SOK nevű egységet, mely összesítésben a 10. helyet érte el a 18 induló között. Búsulniuk azonban nem kell: a legjobb első induló címét hozhatták haza, gazdagodtak egy külföldi megmérettetéssel, megtapasztalták az együttműködés érzését, kialakultak, megerősödtek barátságok. E pozitívumok még a közel 20 órás buszút emlékét is elnyomják.

„Negyedik éve tesszük lehetővé az indulást magyar iskolák számára a lego ligában. Egy olyan progresszív tanulási folyamaton tud részt venni a jövő generációja, mely az innovációt, a versenyszellemet, a kooperációt ötvözi a játék hangulatával. Célunk, hogy a technológia iránti rajongás megmaradjon a gyerekekben.” -emelte ki Dudits Ádám, az SAP Labs Hungary ügyvezető igazgatója.

Az SAP idei évben hat csapatot szponzorált a lego versenyen, és egy másik indulónak szintén segített: a budapesti Fazekas Mihály Gimnázium tanulói számára is állta a lengyelországi utazás költségeit.