Versenyhajókra telepít üzleti intelligenciát az SAP

Február 24, 2012 által SAP News 0

WALLDORF, NémetországIsmét támogatja a legnagyobb vitorláseseményként ismert kieli vitorláshetet az SAP. A balti-tengeri város partjánál júniusban megrendezésre kerülő fesztiválra 5000 hajózót várnak.

A szponzoráció keretében a szoftvercég olyan eszközöket bocsát a versenyzők rendelkezésére, melyek segítséget adnak az aktuális taktika meghatározásában, valamint a nézők számára lehetővé teszi az aktuális helyzet nyomon követését.

„Sokak számára nem könnyű átlátni, hogy mi történik éppen a vízen. Gyakran a bólyáknál, a célvonalnál sem egyértelmű, hogy melyik hajó van elől. GPS-es nyomkövető, valamint 2-és 3D megjelenítést végző partnerekkel közösen az SAP olyan eszközt fejlesztett ki, mely a hajókról származó adatokat integrálja a pályaszenzorokból származó széladatokkal” –mondta Stefan Lacher, a SAP Sailing Program technológiai igazgatója.

2011-ben az SAP egy analitikai megoldást mutatott be Kielben, mely az összes versenyző adatát jelenítette meg egy platformon. Itt élőben lehetett követni például az egyes hajók mozgását, egymáshoz viszonyított távolságát, a megérkezés várható idejét a következő pályahatárig, az átlagsebességüket. A kommentátorok az egy gombnyomásra előálló információkból egyedülálló részleteket tudtak meg a verseny minden pillanatáról. A résztvevők visszajelzésein alapulva a szoftvercég tovább finomította az élményelemet, hogy támogassa a nemzetközi közvetítést, és a helyszíni versenyzést.

Június 16-24., Kiel, Németország
Több mint 3 millió látogatójával a kieli hét a legnagyobb nyári fesztivál Észak-Európában, ahol 50 ország csapata jelezte részvételi szándékát.

Az SAP-ról
Az SAP (NYSE:SAP) az üzleti alkalmazások piacvezetőjeként abban segít, hogy a vállalatok jobb működési hatékonyságot érjenek el iparágtól és mérettől függetlenül. Az SAP felruházza az embereket és szervezeteket a hatékonyabb együttműködés képességével- a háttértámogatástól az igazgatótanácsig, a raktártól az eladás helyéig, az asztaltól a mobil eszközökig. Az SAP alkalmazásai és szolgáltatásai több mint 183 000 ügyfélnek teszik lehetővé az eredményesebb működést, a folyamatos változást, és a fenntartható növekedést. Bővebb információért kérjük látogassa meg a www.sap.com oldalt.


Az SAP Hungary Kft-ről
Az SAP Hungary Kft. a hazai informatika egyik legnagyobb szoftver cége, amelynek fejlődése a hazai üzleti és gazdasági körökben igazi sikertörténetnek számít. A magyar piacon közel két évtizede jelen lévő cég nem csupán a magyar nagyvállalatok közel 60%-ának üzleti megoldásszállítója, hanem az elmúlt évek során a kis- és közepes vállalatok megbízható partnerévé is vált. Nagyvállalati termékeit széles körben használják a versenyszféra mellett az államigazgatásban, a közszolgáltatásban, az egészségügyben és a felsőoktatásban is, míg kis- és közepes vállalatokat megcélzó portfoliója (az SAP Business All-in-One és az SAP Business One rendszerek) bármilyen méretű, és bármely iparágban tevékenykedő cég üzleti folyamatait képes hatékonyan irányítani. A jelenleg Magyarországon mintegy 500 főt foglalkoztató SAP Hungary Kft. tanácsadási és oktatási tevékenysége is hozzájárult ahhoz, hogy az SAP mára a magyar informatikai piac egyik meghatározó szereplőjévé váljon.

Copyright © 2012 – SAP AG.
Minden jog fenntartva. Az SAP, R/3, xApps, xApp, SAP NetWeaver, Duet, PartnerEdge, ByDesign, Business ByDesign és az itt említett egyéb termékek és szolgáltatások, valamint azok logói az SAP AG védjegyei vagy Németországban és a világ több más országában bejegyzett márkanevei. A Business Objects és a Business Objects logó, BusinessObjects, Crystal Reports, Crystal Decisions, Web Intelligence, XCelsius és az itt említett egyéb Business termékek és szolgáltatások, valamint azok logói a Business S.A. védjegyei, vagy az Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett márkanevei. A Business Objects az SAP vállalata. Az összes többi termék és szolgáltatás neve az adott cég védjegye. Az ebben a dokumentumban foglalt adatok csak tájékoztatásul szolgálnak. A termékek országonként eltérhetnek.

Tags: