A Legvonzóbb Munkáltatók listáján az SAP szoftvercég

BudapestKözzétették Magyarország legvonzóbb munkáltatóinak listáját, melyet 27 000 válaszadó véleménye alapján állítottak össze. A tíz vállalat közül szoftvercégként egyedül az SAP Hungary Kft.-t találták a legvonzóbb munkaadónak a Figyelő, az Aon Hewitt, és az AIESEC Munkáltatói Márka Kutatásán.

A válaszadók mintegy 250 vállalatot értékeltek, melyek során képet adtak azok ismertségéről, egyedi vonásaikról, ám objektív szempontok is érvényesültek. A kitöltők által vizsgált vállalatok lehetőséget kaptak, hogy számot adjanak arról, mennyire befogadóak a pályakezdőkkel szemben, milyen szakmai fejlődésre és karrier előmenetelre számíthatnak a fiatalok, ha hozzájuk jelentkeznek. Ahol a cégek valós kínálata, az általuk nyújtott lehetőségek, képzések, juttatások leginkább egybeesnek a munkavállalók cégről alkotott elképzeléseivel, azok a cégek nyerik el a Legvonzóbb Munkáltató címet.

Mi kell a munkavállalóknak?- egyre fontosabb a CSR
A kérdőív kitöltői biztos megélhetést, folyamatos fejlődést, és változatos feladatokat szeretnének találni az ideális munkahelyen. Az egyértelmű tényezők mellett – mint például a biztos megélhetés – a fiatal munkavállalóknál előtérbe kerül a társadalmi elismertség, a hasznosság érzése, a mások segítése, az ügyfelekkel való együttműködés, mások irányítása és a fejlődés, de egyre nagyobb figyelmet kap a társadalmi felelősségvállalás (CSR), a környezetvédelem, illetve a vállalatnál uralkodó hangulat. A kutatás tanulságai szerint Magyarországon inkább a Z-generációnál jelennek meg azok a jellemzők, amelyeket a külföldi kutatások az Y-generációhoz társítanak (a felmérés során az 1981 és 1991 között születetteket az Y-, az 1992 után világra jötteket sorolták a Z-generációba).

Ki hallgat mire?- fiataloknak kell a személyes kapcsolat
A felmérés eredményei szerint a harminc évnél idősebb korosztály a fiatalabbakhoz képest minimális mértékben használja egyetemi, főiskolai kapcsolatait, tagjai az ifjabb generációk képviselőinél nagyobb mértékben támaszkodnak sajtóhírekre, a személyzeti tanácsadó cégektől, állásinterjúkon, valamint a már az adott cégeknél dolgozó emberektől kapott információkra. Az Y- és Z-generáció tagjai viszont az egyetemi állásbörzéket, levelező listákat, céges prezentációkat és tanáraik véleményét részesítik előnyben, ha egy-egy munkáltatóról szeretnének többet megtudni. A legfiatalabb, a Z-generáció körében népszerűtlenek az online állásportálok, a vállalati honlapok és a virtuális állásbörzék.

Munkaerőfelvétel az SAP-nál
Az SAP számára nem meglepő a díj, hiszen egy régóta tartó folyamat, gondolkodásmód, munkáltatói márkaépítés elismerése, egy olyan vállalaté, mely számára természetes, hogy vonzó feltételeket teremt a munkavégzéshez. A Legvonzóbb Munkahely cím méltó folytatása az olyan elismeréseknek, mint a korábban elnyert legjobb karrierindító munkahely, a legjobb női munkahely, vagy a legjobb üzleti márka titulusok. A gazdaságban betöltött pozitív szerepünk is megmutatkozik e díjakban- mondta el Ablonczy Balázs, az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója az átadás során.
Dudits Ádám, az SAP Labs Hungary vezetője azt húzta alá, a fiatalok számára vonzó, hogy naponta új szakmai kihívásokkal találkozhatnak a fejlesztőközpontban, egyben azon innovatív megoldásokon dolgozhatnak, melyek pár év múlva terjednek el a nemzetközi vállalatoknál. Az ügyvezető igazgató hozzátette: „Európában nálunk van az SAP legnagyobb mobilfejlesztő csapata, melynél további 15%-an növeljük munkatársaink létszámát ezévben”.
A szoftvercégnél ez évben a nemzetközi támogatóközpontban várható a legnagyobb létszámbővülés. A Global Support Center Hungary igazgatója, Markus Hilken kiemelte, hogy továbbra is folytatják a gyakornoki programot, és e díj további segítség, hogy a két idegen nyelven magas fokon beszélő, és IT tudással rendelkező tehetségek is lássák, amit munkatársaik már tudnak: az SAP jó, és megbízható munkahely, ahol a kollégák megtalálják számításaikat.

A jelenleg közel 500 főt foglalkoztató SAP tavalyi évben 70 új szakembert vett fel, és jelenleg is folyamatos a munkaerőfelvétel.

Az SAP-ról
Az SAP (NYSE:SAP) az üzleti alkalmazások piacvezetőjeként abban segít, hogy a vállalatok jobb működési hatékonyságot érjenek el iparágtól és mérettől függetlenül. Az SAP felruházza az embereket és szervezeteket a hatékonyabb együttműködés képességével- a háttértámogatástól az igazgatótanácsig, a raktártól az eladás helyéig, az asztaltól a mobil eszközökig. Az SAP alkalmazásai és szolgáltatásai több mint 172 000 ügyfélnek teszi lehetővé az eredményesebb működést, a folyamatos változást, és a fenntartható növekedést. Bővebb információért kérjük látogassa meg a www.sap.com oldalt.


Az SAP Hungary Kft-ről
Az SAP Hungary Kft. a hazai informatika egyik legnagyobb szoftver cége, amelynek fejlődése a hazai üzleti és gazdasági körökben igazi sikertörténetnek számít. A magyar piacon közel két évtzede jelen lévő cég nem csupán a magyar nagyvállalatok közel 60%-ának üzleti megoldásszállítója, hanem az elmúlt évek során a kis- és közepes vállalatok megbízható partnerévé is vált. Nagyvállalati termékeit széles körben használják a versenyszféra mellett az államigazgatásban, a közszolgáltatásban, az egészségügyben és a felsőoktatásban is, míg kis- és közepes vállalatokat megcélzó portfoliója (az SAP Business All-in-One és az SAP Business One rendszerek) bármilyen méretű,és bármely iparágban tevékenykedő cég üzleti folyamatait képes hatékonyan irányítani. A jelenleg Magyarországon mintegy 500 főt foglalkoztató SAP Hungary Kft. tanácsadási és oktatási tevékenysége is hozzájárult ahhoz, hogy az SAP mára a magyar informatikai piac egyik meghatározó szereplőjévé váljon.

Copyright © 2011 – SAP AG.
Minden jog fenntartva. Az SAP, R/3, xApps, xApp, SAP NetWeaver, Duet, PartnerEdge, ByDesign, Business ByDesign és az itt említett egyéb termékek és szolgáltatások, valamint azok logói az SAP AG védjegyei vagy Németországban és a világ több más országában bejegyzett márkanevei. A Business Objects és a Business Objects logó, BusinessObjects, Crystal Reports, Crystal Decisions, Web Intelligence, XCelsius és az itt említett egyéb Business termékek és szolgáltatások, valamint azok logói a Business S.A. védjegyei, vagy az Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett márkanevei. A Business Objects az SAP vállalata. Az összes többi termék és szolgáltatás neve az adott cég védjegye. Az ebben a dokumentumban foglalt adatok csak tájékoztatásul szolgálnak. A termékek országonként eltérhetnek.