Szoftverekre pályázhatnak a civil szervezetek

Az SAP Hungary Kft. is csatlakozott a magyar CivilTech programhoz

BudapestÚjabb szoftverekkel bővült a CivilTech program kínálata, melynek köszönhetőn a piaci ár töredékéért juthatnak az arra jogosult civil szervezetek informatikai eszközökhöz- jelentette be a Nonprofit Információs és Oktató Központ (NIOK) Alapítvány, és az SAP Hungary Kft.

Az SAP csatlakozásával már üzleti intelligencia szoftvereket is lehet igényelni, melyekkel a szervezetek a munkájuk során keletkező nagy mennyiségű adatok feldolgozását, kezelését, jelentéstételi feladataikat tudják ellátni, valamint egy, a projektcsapatok munkáját, döntéshozatali folyamataikat megkönnyítő eszköz is elérhető.

A civil szervezetek a NIOK Alapítvány által működtetett, CivilTech program honlapján, a www.civiltech.hu oldalon keresztül igényelhetik a szoftvereket, ahol az adománykérés folyamata, a jogosultsági kritériumok szintén megtekinthetőek.

Az elsők között Közép-Európában

Az SAP anyavállalata 2005 óta vesz részt nemzetközi szoftveradományozásban, eddig 3300 non-profit szervezet vette igénybe a főként üzleti intelligencia megoldásokat a világ 19 országában. „Közép-Európában az elsők között Magyarországon indult el az üzleti, kormányzati ügyfélkörrel rendelkező vállalat adományozási programja, mely jelenleg 8 szoftvert tartalmaz”– emelte ki Ablonczy Balázs, az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

A NIOK Alapítvány, lépést tartva a kor kihívásaival, régóta szervez a civilszervezetek számára olyan programokat, melyeken keresztül a hazai alapítványok, egyesületek munkatársainak IT tudását fejlesztik. Ezen fejlesztések képzéseken, tréningeken, és eszközök adományozásán keresztül valósultak meg.

A Civiltech program Magyarországon

2008-ban indult el Magyarországon a CivilTech Szoftver- és Hardveradományozói program a NIOK Alapítvány koordinálásával, és az eltelt több mint három évben közel 400 szervezet jutott adományokhoz 630 millió forint piaci értékben. A programhoz folyamatosan csatlakoznak az újabb, a jogosultsági kritériumnak megfelelő civilszervezetek, így évről évre nő a támogatott szervezetek száma.

Ónodi István, a CivilTech programvezetője elmondta, nagy siker, hogy egy újabb, igen neves donor csatlakozott a programba, hiszen a civilszervezeteknek óriási segítség, hogy jogtiszta, és professzionális eszközökhöz jutnak. Ezzel munkájuk is professzionalizálódik, úgy, hogy közben ezen szervezetek az adományoknak köszönhetően jelentős költségeket spórolnak meg.

A NIOK Alapítványról
A Nonprofit Információs és Oktató Központ (NIOK) Alapítványt a 90-es évek közepén hívta életre a Nonprofit Kutatócsoport Egyesület, azzal a céllal, hogy legyen Magyarországon egy olyan szervezet, amely a hazai civil szektorban tevékenykedő szervezetek munkájához nyújt háttértámogatást, tudásbázist, és fejlesztési lehetőségeket. Az alapítvány a programjait a mai napig ezen célok köré szervezi: segíti a szektorális információk cseréjében, a szektor híreiről való tájékozódásban (www.nonprofit.hu), segíti a hazai adományozás fejlődését (www.adhat.hu), támogatja a társadalmi egyeztetések folyamatát, és képzésekkel, tanácsadásokkal segíti a civilek munkáját.

Az SAP-ról
Az SAP (NYSE:SAP) az üzleti alkalmazások piacvezetőjeként abban segít, hogy a vállalatok jobb működési hatékonyságot érjenek el iparágtól és mérettől függetlenül. Az SAP felruházza az embereket és szervezeteket a hatékonyabb együttműködés képességével- a háttértámogatástól az igazgatótanácsig, a raktártól az eladás helyéig, az asztaltól a mobil eszközökig. Az SAP alkalmazásai és szolgáltatásai több mint 183 000 ügyfélnek teszik lehetővé az eredményesebb működést, a folyamatos változást, és a fenntartható növekedést. Bővebb információért kérjük látogassa meg a www.sap.com oldalt.


Az SAP Hungary Kft-ről
Az SAP Hungary Kft. a hazai informatika egyik legnagyobb szoftver cége, amelynek fejlődése a hazai üzleti és gazdasági körökben igazi sikertörténetnek számít. A magyar piacon közel két évtizede jelen lévő cég nem csupán a magyar nagyvállalatok közel 60%-ának üzleti megoldásszállítója, hanem az elmúlt évek során a kis- és közepes vállalatok megbízható partnerévé is vált. Nagyvállalati termékeit széles körben használják a versenyszféra mellett az államigazgatásban, a közszolgáltatásban, az egészségügyben és a felsőoktatásban is, míg kis- és közepes vállalatokat megcélzó portfoliója (az SAP Business All-in-One és az SAP Business One rendszerek) bármilyen méretű, és bármely iparágban tevékenykedő cég üzleti folyamatait képes hatékonyan irányítani. A jelenleg Magyarországon mintegy 500 főt foglalkoztató SAP Hungary Kft. tanácsadási és oktatási tevékenysége is hozzájárult ahhoz, hogy az SAP mára a magyar informatikai piac egyik meghatározó szereplőjévé váljon.

Copyright © 2012 – SAP AG.
Minden jog fenntartva. Az SAP, R/3, xApps, xApp, SAP NetWeaver, Duet, PartnerEdge, ByDesign, Business ByDesign és az itt említett egyéb termékek és szolgáltatások, valamint azok logói az SAP AG védjegyei vagy Németországban és a világ több más országában bejegyzett márkanevei. A Business Objects és a Business Objects logó, BusinessObjects, Crystal Reports, Crystal Decisions, Web Intelligence, XCelsius és az itt említett egyéb Business termékek és szolgáltatások, valamint azok logói a Business S.A. védjegyei, vagy az Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett márkanevei. A Business Objects az SAP vállalata. Az összes többi termék és szolgáltatás neve az adott cég védjegye. Az ebben a dokumentumban foglalt adatok csak tájékoztatásul szolgálnak. A termékek országonként eltérhetnek.