Jól szerepel az SAP a vállalati teljesítménymenedzsment eszközök piacán

Walldorf, NÉMETORSZÁGA vezető szállítók között szerepel az SAP a Gartner „mágikus négyzet” felmérésében, amely a vállalati teljesítménymenedzsment eszközök (CPM) globális piacát térképezte fel. A piacelemző ezen eszközök közé sorolja a tervezést, az előrejelzést, a profitabilitást, az optimalizációt, a stratégiai menedzsment, és a pénzügyi konszolidációt, a zárást segítő, valamint a pénzügyi jelentéskészítő alkalmazásokat. Azaz olyan megoldások, melyek a menedzsment, a pénzügy területet teszik hatékonyabbá.

A Gartner megállapítása szerint 2011-ben folytatódott a konszolidáció piacon, melyet továbbra is három nagy szállító határoz meg, és mely globálisan 12%-os növekedést ért el megelőző évben.
A kutatás megjegyzi, hogy az új ügyfeleket sokkal inkább a pénzügyi funkcionalitások javítása ösztönzi CPM megoldások bevezetésére, mintsem a stratégiai szempontok (pl. profitabilitás modellezése) figyelembe vétele. A piacon már megfigyelhető a felhő alapú rendszerek megjelenése, de ez a bevételek elhanyagolható részét jelenti a hagyományos, on-premise (ügyfélnél telepített) megoldásokhoz képest.

A vezető szállítók közül az SAP-nak közel 8500 ügyfele van e szegmensben, és a piaci átlag felett növelte árbevételét a vállalati teljesítménymenedzsment eszközök vonatkozásában. A felmérés szerint az SAP a CPM eszközök teljes vertikumára kiterjedő, jó minőségű megoldásokat kínál. A szoftvercég legutóbbi, 10.0 verziójú SAP BusinessObjects vállalati teljesítménymenedzsment portfoliójának elemei már tartalmaznak mobil applikációkat is, mellyel az irodán túli munkavégzés válik lehetővé.

A Gartner hivatkozott felmérése: Magic Quadrant for Corporate Performance Management Suites, 2012.

Az SAP-ról
Az SAP (NYSE:SAP) az üzleti alkalmazások piacvezetőjeként abban segít, hogy a vállalatok jobb működési hatékonyságot érjenek el iparágtól és mérettől függetlenül. Az SAP felruházza az embereket és szervezeteket a hatékonyabb együttműködés képességével- a háttértámogatástól az igazgatótanácsig, a raktártól az eladás helyéig, az asztaltól a mobil eszközökig. Az SAP alkalmazásai és szolgáltatásai több mint 183 000 ügyfélnek teszik lehetővé az eredményesebb működést, a folyamatos változást, és a fenntartható növekedést. Bővebb információért kérjük látogassa meg a www.sap.com oldalt.


Az SAP Hungary Kft-ről
Az SAP Hungary Kft. a hazai informatika egyik legnagyobb szoftver cége, amelynek fejlődése a hazai üzleti és gazdasági körökben igazi sikertörténetnek számít. A magyar piacon közel két évtizede jelen lévő cég nem csupán a magyar nagyvállalatok közel 60%-ának üzleti megoldásszállítója, hanem az elmúlt évek során a kis- és közepes vállalatok megbízható partnerévé is vált. Nagyvállalati termékeit széles körben használják a versenyszféra mellett az államigazgatásban, a közszolgáltatásban, az egészségügyben és a felsőoktatásban is, míg kis- és közepes vállalatokat megcélzó portfoliója (az SAP Business All-in-One és az SAP Business One rendszerek) bármilyen méretű, és bármely iparágban tevékenykedő cég üzleti folyamatait képes hatékonyan irányítani. A jelenleg Magyarországon mintegy 500 főt foglalkoztató SAP Hungary Kft. tanácsadási és oktatási tevékenysége is hozzájárult ahhoz, hogy az SAP mára a magyar informatikai piac egyik meghatározó szereplőjévé váljon.

Copyright © 2012 – SAP AG.
Minden jog fenntartva. Az SAP, R/3, xApps, xApp, SAP NetWeaver, Duet, PartnerEdge, ByDesign, Business ByDesign és az itt említett egyéb termékek és szolgáltatások, valamint azok logói az SAP AG védjegyei vagy Németországban és a világ több más országában bejegyzett márkanevei. A Business Objects és a Business Objects logó, BusinessObjects, Crystal Reports, Crystal Decisions, Web Intelligence, XCelsius és az itt említett egyéb Business termékek és szolgáltatások, valamint azok logói a Business S.A. védjegyei, vagy az Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett márkanevei. A Business Objects az SAP vállalata. Az összes többi termék és szolgáltatás neve az adott cég védjegye. Az ebben a dokumentumban foglalt adatok csak tájékoztatásul szolgálnak. A termékek országonként eltérhetnek.