HANA újdonságok

Walldorf, NémetországTöbb újdonságot is bejelentett az SAP a HANA in-memory platformjához kapcsolódóan, mellyel a nagy tömegű adatok feldolgozása végezhető el villámgyorsan.

Elérhető a négyes számú szervizcsomag, melybe natív szövegkereső funkcionalitás került, ennek köszönhetően struktúrált, és struktúrálatlan tartalmon is lehetővé válik a keresés. A platform kompatibilitását tovább növelték, mely már megbirkózik a nyílt forráskódú, statisztikai és grafikai környezettel, az R programnyelvvel, valamint az Apache Hadoop keretrendszerrel.
A szoftvercég a fejlesztőkre szintén gondolt, akik IaaS (infrastruktúra, mint szolgáltatás) módon érhetik el a memória alapú technológiát az Amazon Web Service-en keresztül, hogy elkészítsék saját, HANA-n futó adataelemző alkalmazásukat.

Az SAP új, HANA alapú applikációkat is piacra dobott, melyek az értékesítés, a működéstervezés, a készpénz előrejelzés, a tervezés, a banki háttérműveleteket segítik, és teszik hatékonyabbá az ezekhez kapcsolódó folyamatokat. HANA alapon fut továbbá az újonnan bemutatott, adatelemző, és vizualizáló megoldás, az SAP Visual Intelligence szoftver, mely az SAP Business Objects Explorer asztali változata.

Az első HANA (High-Performance Analytic Appliances) installációt az SAP 2010. december végén jelentette be. A cég számításai szerint a memória alapú számítástechnikával akár 100 000-szeres gyorsulást lehet elérni az adatfeldolgozás terén. Ilyet használ pl. a Hilti, a P&G, a Surgugneftegas, a Deloitte, a Cisco, az Adobe. A megoldás az SAP legjobban fogyó termékévé vált mindössze egy év alatt, mely megelőzte a vállalatirányítási rendszer sikerét.

Az SAP-ról
Az SAP (NYSE:SAP) az üzleti alkalmazások piacvezetőjeként abban segít, hogy a vállalatok jobb működési hatékonyságot érjenek el iparágtól és mérettől függetlenül. Az SAP felruházza az embereket és szervezeteket a hatékonyabb együttműködés képességével- a háttértámogatástól az igazgatótanácsig, a raktártól az eladás helyéig, az asztaltól a mobil eszközökig. Az SAP alkalmazásai és szolgáltatásai több mint 190 000 ügyfélnek teszik lehetővé az eredményesebb működést, a folyamatos változást, és a fenntartható növekedést. Bővebb információért kérjük látogassa meg a www.sap.com oldalt.


Az SAP Hungary Kft-ről
Az SAP Hungary Kft. a hazai informatika egyik legnagyobb szoftver cége, amelynek fejlődése a hazai üzleti és gazdasági körökben igazi sikertörténetnek számít. A magyar piacon közel két évtizede jelen lévő cég nem csupán a magyar nagyvállalatok közel 60%-ának üzleti megoldásszállítója, hanem az elmúlt évek során a kis- és közepes vállalatok megbízható partnerévé is vált. Nagyvállalati termékeit széles körben használják a versenyszféra mellett az államigazgatásban, a közszolgáltatásban, az egészségügyben és a felsőoktatásban is, míg kis- és közepes vállalatokat megcélzó portfoliója (az SAP Business All-in-One és az SAP Business One rendszerek) bármilyen méretű, és bármely iparágban tevékenykedő cég üzleti folyamatait képes hatékonyan irányítani. A jelenleg Magyarországon mintegy 500 főt foglalkoztató SAP Hungary Kft. tanácsadási és oktatási tevékenysége is hozzájárult ahhoz, hogy az SAP mára a magyar informatikai piac egyik meghatározó szereplőjévé váljon.

Copyright © 2012 – SAP AG.

Minden jog fenntartva. Az SAP, R/3, xApps, xApp, SAP NetWeaver, Duet, PartnerEdge, ByDesign, Business ByDesign és az itt említett egyéb termékek és szolgáltatások, valamint azok logói az SAP AG védjegyei vagy Németországban és a világ több más országában bejegyzett márkanevei. A Business Objects és a Business Objects logó, BusinessObjects, Crystal Reports, Crystal Decisions, Web Intelligence, XCelsius és az itt említett egyéb Business termékek és szolgáltatások, valamint azok logói a Business S.A. védjegyei, vagy az Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett márkanevei. A Business Objects az SAP vállalata. Az összes többi termék és szolgáltatás neve az adott cég védjegye. Az ebben a dokumentumban foglalt adatok csak tájékoztatásul szolgálnak. A termékek országonként eltérhetnek.