Alapításának hetedik évfordulóját ünnepli a hazai fejlesztőközpont

Augusztus 8, 2012 által SAP News 0

BudapestHétéves születésnapját tartja az SAP hazai fejlesztőközpontja, az SAP Labs Hungary. 2005 nyarán 70 fejlesztővel kezdte meg működését a világpiacra alkalmazásokat készítő központ, mely mára 250 magasan képzett szakember számára nyújt munkát.

A magyar egységet eredetileg logisztikai megoldások készítésére hívta életre a nemzetközi szoftvergyártó, ám idővel e fókusz megtartása mellett Európa legjelentősebb, mobileszközökre fejlesztő csapatát is Budapesten hozta létre, építve a hazai felsőoktatás erősségeire. Míg kezdetben részalkalmazások készítését utalta ide az SAP, mára teljes komponensek, termékek felelőssége is Magyarországra került.

Az egyetemekkel való sikeres kooperációt jelöli a siker egyik kulcsának a fejlesztőközpontot a megalakulása óta vezető Dudits Ádám. „Évek óta kooperálunk egyetemekkel, ennek keretében például ingyenes tanfolyamokat tartunk, valamint számos intézmény csatlakozott felsőoktatási programunkhoz. Ezek, valamint a gyakornoki programunk, a munkatársaink megbecsülése, képzése, az előrelépési lehetőségek, a szoftvercég jó hírneve is szerepet játszottak, hogy az SAP-t választották az egyik legjobb karrierindító munkahelynek Magyarországon”-mondja az ügyvezető igazgató, utalva arra, hogy a munkavállalók átlagéletkora viszonylag alacsony, 32 év.

Ugyanakkor a szakmai munka nem csak Budapestre korlátozódik, mivel amit itt fejlesztenek, azt a világ számos vállalata használja, ezért előfordul, hogy az ügyfél külföldi telephelyén szükséges további feladatokat ellátni a hazai szakembereknek. A szoftverfejlesztés mellett a központ munkáját színesíti például a Magyarországra, és az orosz piacokra történő terméklokalizáció, a grafikai design tervezés egy része, valamint a fejlesztői terméktámogatás nyújtása.

Az SAP fejlesztőhálózata
A világ legnagyobb üzleti szoftvercégének fejlesztéseit az SAP Labs hálózata látja el, mely 11 országban (Brazília, Bulgária, Egyesült Államok, Franciaország, Németország, India, Írország, Izrael, Magyarország, Kanada, Kína) működtet egységeket.
2005-ben a hetedikként nyílt a magyar központ, legutóbb pedig a moszkvai, a tizenötödik egység közelgő beindítását jelentette be az SAP. Az IT-vállalat tavaly globális árbevételének (14,2 milliárd euró) 13,6%-át fordította kutatás-fejlesztésre, mely terület 60 000 munkatársa közül 17 000 embert jelent.

Az 1997-ben alapított SAP Hungary Kft. Magyarországon közel 500 főt foglalkoztat. Tavalyi éves árbevétele meghaladta a 15 milliárd forintot.

Az SAP-ról
Az SAP (NYSE:SAP) az üzleti alkalmazások piacvezetőjeként abban segít, hogy a vállalatok jobb működési hatékonyságot érjenek el iparágtól és mérettől függetlenül. Az SAP felruházza az embereket és szervezeteket a hatékonyabb együttműködés képességével- a háttértámogatástól az igazgatótanácsig, a raktártól az eladás helyéig, az asztaltól a mobil eszközökig. Az SAP alkalmazásai és szolgáltatásai több mint 190 000 ügyfélnek teszik lehetővé az eredményesebb működést, a folyamatos változást, és a fenntartható növekedést. Bővebb információért kérjük látogassa meg a www.sap.com oldalt.


Az SAP Hungary Kft-ről
Az SAP Hungary Kft. a hazai informatika egyik legnagyobb szoftver cége, amelynek fejlődése a hazai üzleti és gazdasági körökben igazi sikertörténetnek számít. A magyar piacon közel két évtizede jelen lévő cég nem csupán a magyar nagyvállalatok közel 60%-ának üzleti megoldásszállítója, hanem az elmúlt évek során a kis- és közepes vállalatok megbízható partnerévé is vált. Nagyvállalati termékeit széles körben használják a versenyszféra mellett az államigazgatásban, a közszolgáltatásban, az egészségügyben és a felsőoktatásban is, míg kis- és közepes vállalatokat megcélzó portfoliója (az SAP Business All-in-One és az SAP Business One rendszerek) bármilyen méretű, és bármely iparágban tevékenykedő cég üzleti folyamatait képes hatékonyan irányítani. A jelenleg Magyarországon mintegy 500 főt foglalkoztató SAP Hungary Kft. tanácsadási és oktatási tevékenysége is hozzájárult ahhoz, hogy az SAP mára a magyar informatikai piac egyik meghatározó szereplőjévé váljon.

Copyright © 2012 – SAP AG.

Minden jog fenntartva. Az SAP, R/3, xApps, xApp, SAP NetWeaver, Duet, PartnerEdge, ByDesign, Business ByDesign és az itt említett egyéb termékek és szolgáltatások, valamint azok logói az SAP AG védjegyei vagy Németországban és a világ több más országában bejegyzett márkanevei. A Business Objects és a Business Objects logó, BusinessObjects, Crystal Reports, Crystal Decisions, Web Intelligence, XCelsius és az itt említett egyéb Business termékek és szolgáltatások, valamint azok logói a Business S.A. védjegyei, vagy az Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett márkanevei. A Business Objects az SAP vállalata. Az összes többi termék és szolgáltatás neve az adott cég védjegye. Az ebben a dokumentumban foglalt adatok csak tájékoztatásul szolgálnak. A termékek országonként eltérhetnek.

Tags: