Személyre szabott vásárlói ajánlatokat ad az SAP új megoldása

Október 12, 2012 által SAP News

Walldorf, NémetországPiacra dobta új megoldását az SAP, mellyel valós idejű, egyénre szabott vásárlói ajánlatok készíthetőek. A tesztek során 15%-al nőtt az átlagos fogyasztói kosár.

A technológia középpontjában az SAP Precison Retailing áll, mely kapcsolatot teremt a felhasználónál lévő okostelefon, az adott üzlet aznapi termékkínálata, ajánlatai, valamint az ügyfélprofil között, így az személyre szabott ajánlatokat tud generálni a vásárlóknak.

A fogyasztó szemszögéből így nézhet ki egy bevásárlás, ahol működik a rendszer:

  • a vásárló belép a boltba, és a korábban letöltött okostelefon alkalmazás üdvözli őt, valamint megmutatja az előzőleg összeállított, megvenni kívánt árukat (ez lehet a korábbi bevásárlólista, annak módosítása, vagy éppen teljesen új termékek, melyeket az okostelefon által beszkennelt termékkódok alapján azonosít a rendszer);
  • az alkalmazás az egyéni fogyasztói szokásokkal összhangban álló akciós árucikkeket ajánl a felhasználó figyelmébe, és akár a listán lévők helyett is javall hasonlót;
  • az app segítségével megnézheti más, korábban ott vásárlók véleményét, javaslatait a termékekkel kapcsolatban,
  • a technológia lehetőséget ada arra, ha egy-egy termék nem elérhető a bevásárló listáról, és az ügyfél közelít az adott területhez, a megoldás helyettesítő árut kínál, a hozzá kapcsolódó promóciókkal;
  • a vásárló kiválasztja az árukat, mely számára kedvezőbbek, vagy olcsóbbak, de például megnézi az újonnan érkezett etikus kereskedelemből származó portékákat, mely csoportot az ügyfélprofil alapján ajánl a rendszer;
  • ahogy a vásárló kilép az üzletből, az új ügyféladatok elmentődnek, és felhasználhatóvá válnak a következő tranzakciónál, legyen az online, telefonon keresztüli, vagy a megszokott személyes bevásárlásnál.

Az SAP szerint nemcsak a kereskedelemben, hanem több más iparágban, például a tömegközlekedésben, bankszektorban is használható az egyedi ajánlatokat adó intelligens rendszere. A francia Groupe Casino élelmiszerbolt mellett a szoftvercég ügyfeleként nevezett meg egy kanadai tömegközlekedési vállalatot is, ahol használják a megoldást. Az SAP e szoftvercsomagja a nagy tömegű adatok villámgyors kezelésére kifejlesztett memórialapú platformján, a HANA-n fut.

Az SAP Precision Retailing alkalmazáscsomagot bemutató videó megtekinthető itt.

Az SAP-ról
Az SAP (NYSE:SAP) az üzleti alkalmazások piacvezetőjeként abban segít, hogy a vállalatok jobb működési hatékonyságot érjenek el iparágtól és mérettől függetlenül. Az SAP felruházza az embereket és szervezeteket a hatékonyabb együttműködés képességével- a háttértámogatástól az igazgatótanácsig, a raktártól az eladás helyéig, az asztaltól a mobil eszközökig. Az SAP alkalmazásai és szolgáltatásai több mint 190 000 ügyfélnek teszik lehetővé az eredményesebb működést, a folyamatos változást, és a fenntartható növekedést. Bővebb információért kérjük látogassa meg a www.sap.com oldalt.

Az SAP Hungary Kft-ről
Az SAP Hungary Kft. a hazai informatika egyik legnagyobb szoftver cége, amelynek fejlődése a hazai üzleti és gazdasági körökben igazi sikertörténetnek számít. A magyar piacon közel két évtizede jelen lévő cég nem csupán a magyar nagyvállalatok közel 60%-ának üzleti megoldásszállítója, hanem az elmúlt évek során a kis- és közepes vállalatok megbízható partnerévé is vált. Nagyvállalati termékeit széles körben használják a versenyszféra mellett az államigazgatásban, a közszolgáltatásban, az egészségügyben és a felsőoktatásban is, míg kis- és közepes vállalatokat megcélzó portfoliója (az SAP Business All-in-One és az SAP Business One rendszerek) bármilyen méretű, és bármely iparágban tevékenykedő cég üzleti folyamatait képes hatékonyan irányítani. A jelenleg Magyarországon mintegy 500 főt foglalkoztató SAP Hungary Kft. tanácsadási és oktatási tevékenysége is hozzájárult ahhoz, hogy az SAP mára a magyar informatikai piac egyik meghatározó szereplőjévé váljon.

Copyright © 2012 – SAP AG.


Minden jog fenntartva. Az SAP, R/3, xApps, xApp, SAP NetWeaver, Duet, PartnerEdge, ByDesign, Business ByDesign és az itt említett egyéb termékek és szolgáltatások, valamint azok logói az SAP AG védjegyei vagy Németországban és a világ több más országában bejegyzett márkanevei. A Business Objects és a Business Objects logó, BusinessObjects, Crystal Reports, Crystal Decisions, Web Intelligence, XCelsius és az itt említett egyéb Business termékek és szolgáltatások, valamint azok logói a Business S.A. védjegyei, vagy az Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett márkanevei. A Business Objects az SAP vállalata. Az összes többi termék és szolgáltatás neve az adott cég védjegye. Az ebben a dokumentumban foglalt adatok csak tájékoztatásul szolgálnak. A termékek országonként eltérhetnek.

Tags: