SAP: rekordot döntött a harmadik negyedév

Október 25, 2012 által SAP News 0

WALLDORF, NémetországAz SAP szoftvergyártó közzétette a 2012. harmadik negyedévére vonatkozó gyorsjelentését.

Főbb eredmények:

  • 1 milliárd euró felett a szoftvereladás
  • Háromszámjegyű növekedés az innovációs területeken
  • 17%-al nőtt a szoftverbevétel

A vállalat kétszámjegyű növekedésről számolt be a harmadik negyedévben. Jól teljesített az amerikai régió, és a ázsiai-csendes óceáni térség. Iparágak közül kiemelkedő forgalmat regisztrált a vállalat a kereskedelem, az élettudományok, a gyártás, és az energia szektorokban.

„Innovációs stratégiánk továbbra is világszintű értéktöbbletet, és piacvezető teljesítményt biztosít”- mondták Bill McDermott és Jim Hagemann Snabe társ-vezérigazgatók.

Fobb pénzügyi mutatók – 2012. második negyedév

Az IFRS szabvány szerint
Millió euró árbevétel 2012. harmadik negyedévében: 2011. harmadik negyedévében %-os változás
Szoftverek 1026 875 17%
Támogatás 2105 1812 16%
Felho elofizetés, és támogatás 63 4 1475%
Szoftver- és szoftverekhez kapcsolódó szolgáltatások bevételei 3194 2691 19%
Összbevétel 3952 34009 16%
Muködési költségek -3031 -1650 84%
Üzemi eredmény 921 1759 -48%
Adózás utáni eredmény 618 1251 -51%
Teljes munkavállalói létszám 61344 54589 12%

Az adatok elozetesek, és nem auditáltak.

Árbevétel

  • A IFRS szerinti szoftver- és szoftverekkel kapcsolatos szolgáltatásokból származó árbevétel 3,19 milliárd eurót tett ki, mely 19%-os növekedést jelent a 2012-es 2,69 milliárd euróhoz képest. A szoftvereladásból származó árbevétel 1,026 milliárd euró volt. Ez 17%-os emelkedés tavalyi évhez viszonyítva.
  • A társaság teljes árbevétele 3,95 milliárd euróra rúgott, ez 16%-al több mint a 2012 hasonló időszakában regisztrált 3,41 milliárd euró.

Eredmény

  • Az üzemi eredmény 921 millió euró volt, mely 48 százalékos csökkenést jelent a 2011-es 1,76 milliárdos értékhez képest, ez a TomorrowNow-ügy következménye.
  • Az üzemi nyereséghányad 23,3 %-ot ért el.
  • Az adózás utáni profit 51%-al csökkent, 618 millió euróra, a megelőző év azonos időszakához képesti 1,25 milliárd euróhoz képest.

Az egy részvényre jutó nyereség 0,52 euró volt.

Üzleti kilátások (nem-IFRS szabvány szerint)
Az SAP javítja korábbi üzleti kilátásait, melyet a szoftverek és szoftverekhez kapcsolódó szolgáltatások terén most 10,5-12,5%- között vár, és tartalmazza az Ariba felvásárlásának pozítív eredményhatását.

Az SAP-ról
Az SAP (NYSE:SAP) az üzleti alkalmazások piacvezetőjeként abban segít, hogy a vállalatok jobb működési hatékonyságot érjenek el iparágtól és mérettől függetlenül. Az SAP felruházza az embereket és szervezeteket a hatékonyabb együttműködés képességével- a háttértámogatástól az igazgatótanácsig, a raktártól az eladás helyéig, az asztaltól a mobil eszközökig. Az SAP alkalmazásai és szolgáltatásai több mint 195 000 ügyfélnek teszik lehetővé az eredményesebb működést, a folyamatos változást, és a fenntartható növekedést. Bővebb információért kérjük látogassa meg a www.sap.com oldalt.


Az SAP Hungary Kft-ről
Az SAP Hungary Kft. a hazai informatika egyik legnagyobb szoftver cége, amelynek fejlődése a hazai üzleti és gazdasági körökben igazi sikertörténetnek számít. A magyar piacon közel két évtizede jelen lévő cég nem csupán a magyar nagyvállalatok közel 60%-ának üzleti megoldásszállítója, hanem az elmúlt évek során a kis- és közepes vállalatok megbízható partnerévé is vált. Nagyvállalati termékeit széles körben használják a versenyszféra mellett az államigazgatásban, a közszolgáltatásban, az egészségügyben és a felsőoktatásban is, míg kis- és közepes vállalatokat megcélzó portfoliója (az SAP Business All-in-One és az SAP Business One rendszerek) bármilyen méretű, és bármely iparágban tevékenykedő cég üzleti folyamatait képes hatékonyan irányítani. A jelenleg Magyarországon mintegy 500 főt foglalkoztató SAP Hungary Kft. tanácsadási és oktatási tevékenysége is hozzájárult ahhoz, hogy az SAP mára a magyar informatikai piac egyik meghatározó szereplőjévé váljon.

Copyright © 2012 – SAP AG.

Minden jog fenntartva. Az SAP, R/3, xApps, xApp, SAP NetWeaver, Duet, PartnerEdge, ByDesign, Business ByDesign és az itt említett egyéb termékek és szolgáltatások, valamint azok logói az SAP AG védjegyei vagy Németországban és a világ több más országában bejegyzett márkanevei. A Business Objects és a Business Objects logó, BusinessObjects, Crystal Reports, Crystal Decisions, Web Intelligence, XCelsius és az itt említett egyéb Business termékek és szolgáltatások, valamint azok logói a Business S.A. védjegyei, vagy az Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett márkanevei. A Business Objects az SAP vállalata. Az összes többi termék és szolgáltatás neve az adott cég védjegye. Az ebben a dokumentumban foglalt adatok csak tájékoztatásul szolgálnak. A termékek országonként eltérhetnek.

Tags: