SAP: egyre több a női menedzser

WALLDORF, NémetországEurópa legnagyobb szoftvervállalata, az SAP közzétette a harmadik negyedévre vonatkozó fenntarthatósági gyorsjelentését. A riport szerint veszélybe kerülhet a vállalat 2012 egészére tervezett széndioxid kibocsátási terve (480 kilotonna), az üzleti célú utazások nagy száma miatt. Már a három hónapos teljes emisszió (130 kilotonna) 40%-át adják az üzleti repülőutak.

2011-ben a vállalat működése során 490 kilotonna CO2 emissziót számolt össze (ebben benne voltak pl. üzleti repülőutak, adatközpontok, céges autók, épületek kibocsátása), mely megegyezik egy kevésbé fejlett afrikai ország, Csád teljes CO2 kibocsátásával*.
Az SAP e téren korábban azt célozta meg, hogy 2020-ra a 2000-es év szintjéhez tér vissza, mely 336 kilotonna.

A gyorsjelentés kiemeli, hogy harmadik negyedévben ugyanakkor csökkent a 61 000 embert foglalkoztató IT-cég globális áramfelhasználása, 13%-al.

A szeptember 30-án zárult kimutatás szerint a menedzserek 19,3%-a nő, ez a szám tavaly ilyenkor 18,6% volt. Az SAP korábban elkötelezte magát, hogy 2017-ig 25%-ra emeli a nők arányát a vezetőségben. Minimálisan emelkedett a munkahelyi megtartás százaléka is, mely most 94%. A riport továbbá emlékeztet, hogy a három hónapos időszakban több fenntarthatósági, környezettudatossági elismerést is kapott az SAP, köztük van például a Dow Jones-é, mely a szoftveripar leginkább fenntarthatóbb vállalataként nevezte azt meg.

*forrás: Wikipedia

Az SAP-ról
Az SAP (NYSE:SAP) az üzleti alkalmazások piacvezetőjeként abban segít, hogy a vállalatok jobb működési hatékonyságot érjenek el iparágtól és mérettől függetlenül. Az SAP felruházza az embereket és szervezeteket a hatékonyabb együttműködés képességével- a háttértámogatástól az igazgatótanácsig, a raktártól az eladás helyéig, az asztaltól a mobil eszközökig. Az SAP alkalmazásai és szolgáltatásai több mint 195 000 ügyfélnek teszik lehetővé az eredményesebb működést, a folyamatos változást, és a fenntartható növekedést. Bővebb információért kérjük látogassa meg a www.sap.com oldalt.

Az SAP Hungary Kft-ről


Az SAP Hungary Kft. a hazai informatika egyik legnagyobb szoftver cége, amelynek fejlődése a hazai üzleti és gazdasági körökben igazi sikertörténetnek számít. A magyar piacon közel két évtizede jelen lévő cég nem csupán a magyar nagyvállalatok közel 60%-ának üzleti megoldásszállítója, hanem az elmúlt évek során a kis- és közepes vállalatok megbízható partnerévé is vált. Nagyvállalati termékeit széles körben használják a versenyszféra mellett az államigazgatásban, a közszolgáltatásban, az egészségügyben és a felsőoktatásban is, míg kis- és közepes vállalatokat megcélzó portfoliója (az SAP Business All-in-One és az SAP Business One rendszerek) bármilyen méretű, és bármely iparágban tevékenykedő cég üzleti folyamatait képes hatékonyan irányítani. A jelenleg Magyarországon mintegy 500 főt foglalkoztató SAP Hungary Kft. tanácsadási és oktatási tevékenysége is hozzájárult ahhoz, hogy az SAP mára a magyar informatikai piac egyik meghatározó szereplőjévé váljon.

Copyright © 2012 – SAP AG.

Minden jog fenntartva. Az SAP, R/3, xApps, xApp, SAP NetWeaver, Duet, PartnerEdge, ByDesign, Business ByDesign és az itt említett egyéb termékek és szolgáltatások, valamint azok logói az SAP AG védjegyei vagy Németországban és a világ több más országában bejegyzett márkanevei. A Business Objects és a Business Objects logó, BusinessObjects, Crystal Reports, Crystal Decisions, Web Intelligence, XCelsius és az itt említett egyéb Business termékek és szolgáltatások, valamint azok logói a Business S.A. védjegyei, vagy az Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett márkanevei. A Business Objects az SAP vállalata. Az összes többi termék és szolgáltatás neve az adott cég védjegye. Az ebben a dokumentumban foglalt adatok csak tájékoztatásul szolgálnak. A termékek országonként eltérhetnek.