Startupokat díjazott az SAP

Walldorf, NémetországKihirdette globális vállalkozói versenyének díjazottjait az SAP, melyek mindegyike 10 000 dollárt, és technológiai megoldásokat kapott a szoftvervállalattól.
A nyertes startupok hátrányos helyzetű közösségek segítését végzik.

A díjazottak:
Adel (Agencia Desenvolvimento Economico Local): ez a brazil szervezet földművelési technikákat, és üzleti tudást ad át a helyi fiataloknak. Eddig 35, földműveléssel foglalkozó vállalkozás indult el a segítségükkel, melynek köszönhetően a fiatal vállalkozók 500 dollár/hó közeli bevételre tudtak szert tenni, miközben az ottani átlagkereset 75 dollár.

A Wennovation Hub képviseloje átveszi az ünnepélyes csekket Jim Hagemann Snabe.tól, az SAP társ-vezérigazgatójától
A Wennovation Hub képviseloje átveszi a csekket
Jim Hagemann Snabe-tól, az SAP társ-vezérigazgatójától

MFA (Microfranchise Accelerator): a dél-afrikai MFA alacsony keresetű, jellemzően kényszervállalkozóknak segít megtalálni a megfelelő üzleti szférát, és két évig segíti is őket a fejlődésben.
Terveik között szerepel, hogy három éven belül 2000 munkahelyet hoznak létre.

MySoft: a brazil cég olyan kisvállalkozókat, kisiparosokat céloz meg főként mobil alkalmazásokkal, akikre még nem feltétlenül gondoltak az app készítők, mint pl. utcai árusok, függönykészítők, cukrászatok. Számukra kínálnak olyan minimális árú, mindennapi munkájukat megkönnyítő alkalmazásokat, melyeket a hasonló közösségi körből kikerülő fiatalok készítenek el, és akiket szintén ők képeznek.

Wennovation Hub, Nigéria: a szervezet egyrészt üzleti inkubátorként működik, valamint az országban, és a diaszpórában felmerülő üzleti ötleteket próbálja piacképessé tenni kiterjedt belföldi, és nemzetközi hálózatával, tőke megszerzésével.

A „Power of Small” versenyre 370 jelentkezés érkezett 69 országból. Ezekből 11 jutott a shortlistre, melyből a Changemakers online közössége által legtöbb szavazatot begyűjtő négyet díjazta az SAP.
A pályamunkák, a nyertesek bemutatkozása, az elért eredményeik és terveik teljes terjedelemben elérhető: http://www.changemakers.com/powerofsmall

Az SAP-ról
Az SAP (NYSE:SAP) az üzleti alkalmazások piacvezetőjeként abban segít, hogy a vállalatok jobb működési hatékonyságot érjenek el iparágtól és mérettől függetlenül. Az SAP felruházza az embereket és szervezeteket a hatékonyabb együttműködés képességével- a háttértámogatástól az igazgatótanácsig, a raktártól az eladás helyéig, az asztaltól a mobil eszközökig. Az SAP alkalmazásai és szolgáltatásai több mint 190 000 ügyfélnek teszik lehetővé az eredményesebb működést, a folyamatos változást, és a fenntartható növekedést. Bővebb információért kérjük látogassa meg a www.sap.com oldalt.


Az SAP Hungary Kft-ről
Az SAP Hungary Kft. a hazai informatika egyik legnagyobb szoftver cége, amelynek fejlődése a hazai üzleti és gazdasági körökben igazi sikertörténetnek számít. A magyar piacon közel két évtizede jelen lévő cég nem csupán a magyar nagyvállalatok közel 60%-ának üzleti megoldásszállítója, hanem az elmúlt évek során a kis- és közepes vállalatok megbízható partnerévé is vált. Nagyvállalati termékeit széles körben használják a versenyszféra mellett az államigazgatásban, a közszolgáltatásban, az egészségügyben és a felsőoktatásban is, míg kis- és közepes vállalatokat megcélzó portfoliója (az SAP Business All-in-One és az SAP Business One rendszerek) bármilyen méretű, és bármely iparágban tevékenykedő cég üzleti folyamatait képes hatékonyan irányítani. A jelenleg Magyarországon mintegy 500 főt foglalkoztató SAP Hungary Kft. tanácsadási és oktatási tevékenysége is hozzájárult ahhoz, hogy az SAP mára a magyar informatikai piac egyik meghatározó szereplőjévé váljon.

Copyright 2012 – SAP AG.

Minden jog fenntartva. Az SAP, R/3, xApps, xApp, SAP NetWeaver, Duet, PartnerEdge, ByDesign, Business ByDesign és az itt említett egyéb termékek és szolgáltatások, valamint azok logói az SAP AG védjegyei vagy Németországban és a világ több más országában bejegyzett márkanevei. A Business Objects és a Business Objects logó, BusinessObjects, Crystal Reports, Crystal Decisions, Web Intelligence, XCelsius és az itt említett egyéb Business termékek és szolgáltatások, valamint azok logói a Business S.A. védjegyei, vagy az Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett márkanevei. A Business Objects az SAP vállalata. Az összes többi termék és szolgáltatás neve az adott cég védjegye. Az ebben a dokumentumban foglalt adatok csak tájékoztatásul szolgálnak. A termékek országonként eltérhetnek.