Vérnyomásmérőkkel kötötték össze a vállalatirányítási rendszert

A régió legjobb SAP Business One bevezetéséért járó díjat kapta a Hungimpex Kft.

BudapestA közép-európai régió egyik legjobb projektjévé választották a Hungimpex Kft.-nél lezajlott vállalatirányítási rendszer implementálást – jelentette be az SAP Hungary Kft.

A projekt érdekessége, hogy az új vállalatirányítási rendszer biztosítja egy innováció hátterét. Ezzel megoldódik, hogy pl. a naponta elvégzendő EKG-mérés miatt a betegnek nem kell elutazni az orvoshoz, és az orvos is időt takaríthat meg azzal, hogy csak az indokolt pácienseket hívja be.

A hétköznapi vérnyomás-, vércukorszint, és más egészségügyi állapotmérőkhöz csatlakoztatható egységek által, távolról beküldött adatok valós időben jelennek meg egy zárt felületen- a vállalatirányítási rendszer kiterjesztésén- ahol az orvosok elérik ezeket, és így dönthetnek az esetleges további lépésekről. A megoldás riasztási rendszerrel is fel van szerelve, azaz ha valamely érték jelentősen változik, vagy ha a beteg nem vette be a gyógyszerét, értesíti a hozzátartozókat is. A gyorsaság mellett ez jelentős hatékonyságnövelést, és biztonságot ad az idült betegek ellátásában.

A japán Omron egészségügyi termékek hazai disztribútora emellett azért döntött egy új rendszer mellett, hogy jobban támogassa az éves
10-12%-ös növekedési stratégiáját, a 3500 forgalmazóval való gördülékenyebb együttműködést, és az erőforrások jobb kihasználását.
A szoftver segítségével jobban átláthatóvá váltak az üzleti folyamatok, melyeket a cég vezetője mobileszközén is nyomon tud követni, beavatkozni. További terv, hogy a kereskedelmi képviselők értékesítési munkájába vonják be a mobilos elérés előnyeit.

A budapesti székhelyű, 25 fős vállalkozásnál 5 hónap alatt történt meg a bevezetés, mely az SAP partner Contact Plus Consulting Kft. segítségével zajlott le.

Megtérülés
“A vállalatirányítási rendszer bevezetésének, használatának megtérülését több oldalról vizsgáltuk, és 2-2,5 évben határoztuk meg”– mondta Mezei Rudolf, a Hungimpex Kft. ügyvezető igazgatója.

Harmadik éve nyernek magyarok
Az SAP idei évben negyedszerre rendezte meg a legjobb implementációkat elismerő Quality Awards versenyét. Összesen kilenc elismerést osztottak ki, köztük volt pl. az élelmiszeripari Kraft Foods CEE& MEA, a cseh Skoda gyár, egy szerb közigazgatási projekt, és a kisvállalati szektorból a hazai Hungimpex Kft. is. Jiri Synacek, az SAP területi minőségbiztosítási vezetője kiemelte, hogy a sikeres bevezetések kulcsa nemcsak az üzleti, és az informatikai szakértők tudásán múlik, hanem hogy alkalmazzák a projektmenedzsment legjobb gyakorlatait is.

Tavaly szintén a díjazottak között volt egy magyar cég, akkor a műholdas gépjárműkövetéssel foglalkozó iData Kft. zsebelte be a Quality Awards ezüstdíját, melyet hagyományosan Prágában adnak át.

Az SAP-ról
Az SAP (NYSE:SAP) az üzleti alkalmazások piacvezetőjeként abban segít, hogy a vállalatok jobb működési hatékonyságot érjenek el iparágtól és mérettől függetlenül. Az SAP felruházza az embereket és szervezeteket a hatékonyabb együttműködés képességével- a háttértámogatástól az igazgatótanácsig, a raktártól az eladás helyéig, az asztaltól a mobil eszközökig. Az SAP alkalmazásai és szolgáltatásai több mint 190 000 ügyfélnek teszik lehetővé az eredményesebb működést, a folyamatos változást, és a fenntartható növekedést. Bővebb információért kérjük látogassa meg a www.sap.com oldalt.


Az SAP Hungary Kft-ről
Az SAP Hungary Kft. a hazai informatika egyik legnagyobb szoftver cége, amelynek fejlődése a hazai üzleti és gazdasági körökben igazi sikertörténetnek számít. A magyar piacon közel két évtizede jelen lévő cég nem csupán a magyar nagyvállalatok közel 60%-ának üzleti megoldásszállítója, hanem az elmúlt évek során a kis- és közepes vállalatok megbízható partnerévé is vált. Nagyvállalati termékeit széles körben használják a versenyszféra mellett az államigazgatásban, a közszolgáltatásban, az egészségügyben és a felsőoktatásban is, míg kis- és közepes vállalatokat megcélzó portfoliója (az SAP Business All-in-One és az SAP Business One rendszerek) bármilyen méretű, és bármely iparágban tevékenykedő cég üzleti folyamatait képes hatékonyan irányítani. A jelenleg Magyarországon mintegy 500 főt foglalkoztató SAP Hungary Kft. tanácsadási és oktatási tevékenysége is hozzájárult ahhoz, hogy az SAP mára a magyar informatikai piac egyik meghatározó szereplőjévé váljon.

Copyright © 2012 – SAP AG.

Minden jog fenntartva. Az SAP, R/3, xApps, xApp, SAP NetWeaver, Duet, PartnerEdge, ByDesign, Business ByDesign és az itt említett egyéb termékek és szolgáltatások, valamint azok logói az SAP AG védjegyei vagy Németországban és a világ több más országában bejegyzett márkanevei. A Business Objects és a Business Objects logó, BusinessObjects, Crystal Reports, Crystal Decisions, Web Intelligence, XCelsius és az itt említett egyéb Business termékek és szolgáltatások, valamint azok logói a Business S.A. védjegyei, vagy az Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett márkanevei. A Business Objects az SAP vállalata. Az összes többi termék és szolgáltatás neve az adott cég védjegye. Az ebben a dokumentumban foglalt adatok csak tájékoztatásul szolgálnak. A termékek országonként eltérhetnek.