Magyar egyetemisták nemzetközi sikere

BudapestA Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem két hallgatója nyerte meg az SAP szoftvercég nemzetközi versenyét- jelentette be az SAP Hungary Kft. A megmérettetés során az UNICEF francia szervezete számára kellett olyan vizuális megoldást tervezni, mellyel az jobban át tudja tekinteni adományozóit, és ez alapján célzott gyűjtésbe foghat. Ennek segítségével pedig eredményesebben tudja kezelni azt a valós helyzetet, hogy egyre kevesebb a beérkező adomány, melyből a jószolgálati akciókat valósítják meg.

A versenyre 800 európai, közel-keleti, és afrikai oktatási intézmény kapott meghívást, melyek mind tagjai a szoftvercég felsőoktatási programjának, az SAP University Alliances-nek.

A győztes egyetemisták (Boros Ádám, Kéri András)
A győztes egyetemisták (Boros Ádám, Kéri András)

A döntőbe három csapat jutott, ahol a magyarok a szlovénekkel, és az angolokkal mérkőztek meg. A Boros Ádám, és Kéri András alkotta duó végül az UNICEF által feltett kérdésekre adott válaszok mellett a könnyen érthető, vizuális irányítópultjukkal, és hatásos prezentációjukkal győzték meg a zsűrit. Az első helyezettek több díjjal, köztük egy-egy Ipad-del lettek gazdagabbak, valamint a spanyolországi utazás, és döntő élményével. A hallgatók továbbá felkérést kaptak az UNICEF-től egy közös munkára.

Az analitikai, prezentációs, informatikai, idegen nyelvi készséget, üzleti gondolkodásmódot fókuszba állító nemzetközi versenyt másodszorra rendezte meg az SAP. A mostaninál a hallgatók mindössze 100 000 egyéni adományozó adatát, valamint üzleti intelligencia eszközöket kaptak, ebből kellett megoldást faragniuk a humanitárius szervezet problémájára.

A megmérettetés közép-európai részét koordináló Dudits Ádám, az SAP Labs Hungary fejlesztőközpont ügyvezetője úgy véli, a „Dashboard Competition” –ből mindenki profitál: „a fiatalok megismerik a legújabb szoftvereket, lehetőségeket kínálunk nekik a nemzetközi porondon, a vállalatnak pedig nagyobb rálátása lesz arra, hogy a következő generáció miképpen közelít üzleti problémákhoz, milyen új módokon használják a szoftvereinket.”

Az SAP-ról
Az SAP (NYSE:SAP) az üzleti alkalmazások piacvezetőjeként abban segít, hogy a vállalatok jobb működési hatékonyságot érjenek el iparágtól és mérettől függetlenül. Az SAP felruházza az embereket és szervezeteket a hatékonyabb együttműködés képességével- a háttértámogatástól az igazgatótanácsig, a raktártól az eladás helyéig, az asztaltól a mobil eszközökig. Az SAP alkalmazásai és szolgáltatásai több mint 190 000 ügyfélnek teszik lehetővé az eredményesebb működést, a folyamatos változást, és a fenntartható növekedést. Bővebb információért kérjük látogassa meg a www.sap.com oldalt.


Az SAP Hungary Kft-ről
Az SAP Hungary Kft. a hazai informatika egyik legnagyobb szoftver cége, amelynek fejlődése a hazai üzleti és gazdasági körökben igazi sikertörténetnek számít. A magyar piacon közel két évtizede jelen lévő cég nem csupán a magyar nagyvállalatok közel 60%-ának üzleti megoldásszállítója, hanem az elmúlt évek során a kis- és közepes vállalatok megbízható partnerévé is vált. Nagyvállalati termékeit széles körben használják a versenyszféra mellett az államigazgatásban, a közszolgáltatásban, az egészségügyben és a felsőoktatásban is, míg kis- és közepes vállalatokat megcélzó portfoliója (az SAP Business All-in-One és az SAP Business One rendszerek) bármilyen méretű, és bármely iparágban tevékenykedő cég üzleti folyamatait képes hatékonyan irányítani. A jelenleg Magyarországon mintegy 500 főt foglalkoztató SAP Hungary Kft. tanácsadási és oktatási tevékenysége is hozzájárult ahhoz, hogy az SAP mára a magyar informatikai piac egyik meghatározó szereplőjévé váljon.

Copyright © 2012 – SAP AG.

Minden jog fenntartva. Az SAP, R/3, xApps, xApp, SAP NetWeaver, Duet, PartnerEdge, ByDesign, Business ByDesign és az itt említett egyéb termékek és szolgáltatások, valamint azok logói az SAP AG védjegyei vagy Németországban és a világ több más országában bejegyzett márkanevei. A Business Objects és a Business Objects logó, BusinessObjects, Crystal Reports, Crystal Decisions, Web Intelligence, XCelsius és az itt említett egyéb Business termékek és szolgáltatások, valamint azok logói a Business S.A. védjegyei, vagy az Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett márkanevei. A Business Objects az SAP vállalata. Az összes többi termék és szolgáltatás neve az adott cég védjegye. Az ebben a dokumentumban foglalt adatok csak tájékoztatásul szolgálnak. A termékek országonként eltérhetnek.