Veterán katonákat képez ki az SAP

Newtown Square, Pennsylvania, USA1000 amerikai veterán katonát képez ki a következő egy év során az SAP, hogy enyhítse az ottani, képzett IT-s munkaerő hiányt -jelentette be a német gyökerű szoftvercég amerikai leányvállalata.

Az SAP Americas által jegyzett „Veterans to Work’ program során a veterán katonákat az adatbázis-technológia, az analitika, és a vállalati mobilmegoldások terén képzik ki, valamint kapnak tanúsítványt. Az 1000 fő képzésének díját, 1,5 millió dollárt a vállalat állja, így az a résztvevők számára ingyenes.

A képzés, és certifikáció megszerzése után a vállalat összeköti a hallgatókat partnereivel, ügyfeleivel, az SAP ökoszisztémájával, hogy az új szakterületükön gyorsan el tudjanak helyezkedni. Emellett egy technológiai területre specializálódott munkaközvetítő is segíti majd a munkába állást.

Az SAP úgy számítja, tízezrekben lesz mérhető azon szakemberek száma, melyekre a vállalat ügyfeleinek, és partnereinek szüksége lesz 2015-ig. Az első kurzus már elindult Texasban és folytatódik Kaliforniában, Észak-Karolinában, Pennsylvaniában, Virginiában. Ezen államokban a legnagyobbak között van a veterán katonák aránya. Végül a program kiterjed az összes államra, köszönhetően az online elérésnek.

E csoport munkaerőpiaci integrációja jelentős kérdés az Államokban, hiszen pl. a 2001. szeptembere utáni veterán katonanők 19,9%-a munkanélküli, míg ez az arány az aktív népesség körében 7,9%.

A vállalat kormányzati kapcsolatokért felelős alelnöke, Robert Cresanti hozzátette, e kezdeményezés nagyobb célja, hogy olyan kritikus tömegű IT szakember képzéséhez járuljon hozzá, mely csökkenti az információtechnológiai munkák kiszervezési igényét a jövőben.

A programról bővebb információ: http://www.sap.com/veteranstowork

Az SAP-ról
Az SAP (NYSE:SAP) az üzleti alkalmazások piacvezetőjeként abban segít, hogy a vállalatok jobb működési hatékonyságot érjenek el iparágtól és mérettől függetlenül. Az SAP felruházza az embereket és szervezeteket a hatékonyabb együttműködés képességével- a háttértámogatástól az igazgatótanácsig, a raktártól az eladás helyéig, az asztaltól a mobil eszközökig. Az SAP alkalmazásai és szolgáltatásai több mint 190 000 ügyfélnek teszik lehetővé az eredményesebb működést, a folyamatos változást, és a fenntartható növekedést. Bővebb információért kérjük látogassa meg a www.sap.com oldalt.


Az SAP Hungary Kft-ről
Az SAP Hungary Kft. a hazai informatika egyik legnagyobb szoftver cége, amelynek fejlődése a hazai üzleti és gazdasági körökben igazi sikertörténetnek számít. A magyar piacon közel két évtizede jelen lévő cég nem csupán a magyar nagyvállalatok közel 60%-ának üzleti megoldásszállítója, hanem az elmúlt évek során a kis- és közepes vállalatok megbízható partnerévé is vált. Nagyvállalati termékeit széles körben használják a versenyszféra mellett az államigazgatásban, a közszolgáltatásban, az egészségügyben és a felsőoktatásban is, míg kis- és közepes vállalatokat megcélzó portfoliója (az SAP Business All-in-One és az SAP Business One rendszerek) bármilyen méretű, és bármely iparágban tevékenykedő cég üzleti folyamatait képes hatékonyan irányítani. A jelenleg Magyarországon mintegy 500 főt foglalkoztató SAP Hungary Kft. tanácsadási és oktatási tevékenysége is hozzájárult ahhoz, hogy az SAP mára a magyar informatikai piac egyik meghatározó szereplőjévé váljon.

Copyright © 2012 – SAP AG.

Minden jog fenntartva. Az SAP, R/3, xApps, xApp, SAP NetWeaver, Duet, PartnerEdge, ByDesign, Business ByDesign és az itt említett egyéb termékek és szolgáltatások, valamint azok logói az SAP AG védjegyei vagy Németországban és a világ több más országában bejegyzett márkanevei. A Business Objects és a Business Objects logó, BusinessObjects, Crystal Reports, Crystal Decisions, Web Intelligence, XCelsius és az itt említett egyéb Business termékek és szolgáltatások, valamint azok logói a Business S.A. védjegyei, vagy az Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett márkanevei. A Business Objects az SAP vállalata. Az összes többi termék és szolgáltatás neve az adott cég védjegye. Az ebben a dokumentumban foglalt adatok csak tájékoztatásul szolgálnak. A termékek országonként eltérhetnek.