Memória alapú adatbázisra kerültek az SAP nagyvállalati megoldásai

Frankfurt, NémetországAz SAP bejelentette, hogy már saját, memória alapú adatbázisát is kínálja a nagyvállalati rendszerei mellé. Az SAP Business Suite on HANA egy platformon biztosítja az analitikát, és a tranzakciókat, valós idejűséget kínáló gyorsaság mellett. A sebesség a bevezetésre is vonatkozik, az ún. Rapid Deployment Solutions módszertana 6 hónap alatti bevezetést ígér, fix költségek, és funkcionalitás mellett.

A szoftvercég közlése szerint e technológia újraértelmezi azt a módot, ahogyan a vállalatok egymással dolgoznak, hiszen például olyan mértékű sebességnövekedést tesz lehetővé, mely eddig ismeretlen lehetőségeket teremt. Hasso Plattner, az SAP egyik alapítója, és felügyelőbizottságának elnöke szerint legalább 100-1000-szeres gyorsulást biztosít a rendszer, de egyes esetekben akár ennél több dimenzióval is nagyobbat. A SAP Business Suite on HANA továbbá egyszerűsíti az IT-rendszereket, mivel szükségtelenné teszi az adatreplikációt, az ide kapcsolódó alkalmazásokat, egyúttal csökkenti az informatikai üzemeltetés költségeit, valamint bővebb funkcionalitást kínál kevesebb kóddal.

A bejelentés nem érinti a vállalat adatbázis-függetlenségét, továbbra is biztosítja a választás lehetőségét ügyfelei számára, és támogatja a meglévő adatbázisokat.

Az SAP nemcsak a nagyvállalati megoldásait (pl. ERP, CRM, SRM, PLM, SCM) tömörítő Business Suite-ot ültette át saját fejlesztésű adatbázisára, hanem minden termékét erre állítja rá. Hasso Plattner a HANA kapcsán kifejtette, hogy fényes jövőt lát az SAP számára a következő 5-10 év során. A HANA-fejlesztésben is aktív alapító szerint csak ezzel a technológiával 18 hónappal vannak versenytársaik előtt.

Ebben látják a jövőt
Komoly reményeket fűz a vállalat az új Business Suite rendszerhez, az év végére 600 ügyfelet szeretnének világszerte, a mostani 34-es bázisról. A szoftvercég bizalma érthető, hiszen közlésük szerint a HANA technológia sikere felülmúlja a vállalatirányítási rendszereikét is, mely IT-óriássá varázsolta a német gyökerű céget. Vishal Sikka, a technológia és innováció területért felelős ügyvivő testületi tag a sajtóbejelentés során elmondta, hogy mára 1000 vállalat használ HANA megoldást. Egy másik SAP-s felsővezető úgy fogalmazott, minden megtesznek, hogy ügyfeleik megértsék a technológiát. Ennek érdekében már 1000 SAP-s munkatársat, és ugyanennyi partnert képeztek ki, hogy mihamarabb átadhassák tudásukat. A vállalat negyedéves jelentéseiben rendre közli a HANA-ból származó bevételeket, melyek mindig felülmúlják a várakozásokat.

A hazai szál
A bejelentésnek magyar vonatkozása is van. A Business Suite on HANA megvalósításában hazai szakemberek is közreműködtek, a logisztikai modul, és a vállalatirányítási rendszer fejlesztésében vettek részt- hívta fel a figyelmet Dudits Ádám, az SAP Labs Hungary ügyvezető igazgatója.

A Business Suite on HANA-val kapcsalotos bővebb információk: www.saphana.com, illetve a leggyakoribb kérdés-válaszok itt.

Az SAP-ról
Az SAP (NYSE:SAP) az üzleti alkalmazások piacvezetőjeként abban segít, hogy a vállalatok jobb működési hatékonyságot érjenek el iparágtól és mérettől függetlenül. Az SAP felruházza az embereket és szervezeteket a hatékonyabb együttműködés képességével- a háttértámogatástól az igazgatótanácsig, a raktártól az eladás helyéig, az asztaltól a mobil eszközökig. Az SAP alkalmazásai és szolgáltatásai több mint 190 000 ügyfélnek teszik lehetővé az eredményesebb működést, a folyamatos változást, és a fenntartható növekedést. Bővebb információért kérjük látogassa meg a www.sap.com oldalt.


Az SAP Hungary Kft-ről
Az SAP Hungary Kft. a hazai informatika egyik legnagyobb szoftver cége, amelynek fejlődése a hazai üzleti és gazdasági körökben igazi sikertörténetnek számít. A magyar piacon közel két évtizede jelen lévő cég nem csupán a magyar nagyvállalatok közel 60%-ának üzleti megoldásszállítója, hanem az elmúlt évek során a kis- és közepes vállalatok megbízható partnerévé is vált. Nagyvállalati termékeit széles körben használják a versenyszféra mellett az államigazgatásban, a közszolgáltatásban, az egészségügyben és a felsőoktatásban is, míg kis- és közepes vállalatokat megcélzó portfoliója (az SAP Business All-in-One és az SAP Business One rendszerek) bármilyen méretű, és bármely iparágban tevékenykedő cég üzleti folyamatait képes hatékonyan irányítani. A jelenleg Magyarországon mintegy 500 főt foglalkoztató SAP Hungary Kft. tanácsadási és oktatási tevékenysége is hozzájárult ahhoz, hogy az SAP mára a magyar informatikai piac egyik meghatározó szereplőjévé váljon.

Copyright © 2013 – SAP AG.

Minden jog fenntartva. Az SAP, R/3, xApps, xApp, SAP NetWeaver, Duet, PartnerEdge, ByDesign, Business ByDesign és az itt említett egyéb termékek és szolgáltatások, valamint azok logói az SAP AG védjegyei vagy Németországban és a világ több más országában bejegyzett márkanevei. A Business Objects és a Business Objects logó, BusinessObjects, Crystal Reports, Crystal Decisions, Web Intelligence, XCelsius és az itt említett egyéb Business termékek és szolgáltatások, valamint azok logói a Business S.A. védjegyei, vagy az Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett márkanevei. A Business Objects az SAP vállalata. Az összes többi termék és szolgáltatás neve az adott cég védjegye. Az ebben a dokumentumban foglalt adatok csak tájékoztatásul szolgálnak. A termékek országonként eltérhetnek.