SAP: első negyedéves gyorsjelentés

Április 19, 2013 által SAP News

WALLDORF, NémetországAz SAP közzétette a 2013. első negyedévére vonatkozó gyorsjelentését.
Erős starttal kezdte a szoftvergyártó az évet, a szoftver, és cloud üzletág 19%-al növelte árbevételét, globálisan.

A legnagyobb bővülés az amerikai régióban volt, itt 49%-os növekedést regisztráltak. Latin-Amerikában nagyon jól teljesített a hagyományos szoftvereladás, míg Észak-Amerikában a felhőszolgáltatás volt erős. Ennek is köszönhető, hogy mára több mint 24 millió felhasználója van az SAP cloud-nak, valamint a cég tulajdonában van a világ legnagyobb web alapú üzleti kereskedő hálózata, az Ariba Network, melyre több mint 1 millió cég csatlakozott.
Az EMEA (Európa, Közel-Kelet, Afrika) régióban 13%-al bővült a szoftver, és cloud bevétel, éves alapon kiemelkedik Svájc, Oroszország, az Egyesült Királyság teljesítménye.
Csökkent ugyanakkor az APJ terület (Ázsia, Csendes-óceán, Japán) eredménye.

Az innovatív termékek továbbra is hasítanak: a memória-alapú technológia, a HANA, megtriplázta bevételét, a mobil üzletág kétszámjegyű növekedést produkált.

„Az iparágunk jelentős átalakulásban van, melyet a mobil, a cloud, és a nagy adat konvergenciája hat át. Az SAP 25%-os növekedése [szoftver és cloud üzletág bevételei, nem-IFRS szabvány szerint-megj.] azt mutatja, hogy haszonélvezője vagyunk ennek a változásnak, és jelentős világszintű részesedést ragadunk magunkhoz”- emelték ki Bill McDermott, és Jim Hagemann Snabe társ-vezérigazgatók.

Főbb pénzügyi mutatók – 2013. első negyedév

Az IFRS szabvány szerint
Millió euró árbevétel 2013. első negyedévében: 2012. első negyedévében: %-os változás
Szoftver, és cloud bevétel 794 666 19
Támogatás 2109 1953 8
Szoftver- és szoftverekhez kapcsolódó szolgáltatások bevételei 2903 2619 11
Összbevétel 3601 3350 7
Működési költségek -2955 -2719 9
Üzemi eredmény 646 631 2
Adózás utáni eredmény 520 444 17
Teljes munkavállalói létszám 64598 59420 9

Az adatok elozetesek, és nem auditáltak.

Árbevétel

  • A IFRS szerinti szoftver- és szoftverekkel kapcsolatos szolgáltatásokból származó árbevétel 2, 9 milliárd eurót tett ki, mely 11%-os növekedést jelent a 2012-es 2,62 milliárd euróhoz képest. A szoftvereladásból, cloud üzletből származó árbevétel 794 millió euró volt. Ez 19%-os növekedés tavalyi évhez viszonyítva.
  • A társaság teljes árbevétele 3,6 milliárd euró volt, ez 7%-al több mint a 2012-ben regisztrált 3,3 milliárd euró.

Eredmény

  • Az üzemi eredmény 646 millió euróra rúgott, ami 2 százalékos növekményt jelent a 2012-es 631 milliós értékhez képest.
  • Az üzemi nyereséghányad 17,9 %-ot ért el.
  • Az adózás utáni profit 17%-al nőtt, 520 millió euróra, a megelőző év azonos időszakához képesti 444 millió euróhoz képest.

A működési cash-flow 2,16 milliárd euró volt. A szabad cash-flow a teljes árbevétel 57%-át tette ki.

Üzleti kilátások (nem-IFRS szabvány szerint)
Az SAP megerősíti korábbi elvárását 2013 egészére:

  • a szoftverekből, és szoftverekhez kapcsolódó szolgáltatásokból származó bevétel 11-13%-al nő;
  • az üzemi eredmény 5,85- 5, 95 milliárd euró között lesz.

Az SAP-ról
Az SAP (NYSE:SAP) az üzleti alkalmazások piacvezetőjeként abban segít, hogy a vállalatok jobb működési hatékonyságot érjenek el iparágtól és mérettől függetlenül. Az SAP felruházza az embereket és szervezeteket a hatékonyabb együttműködés képességével- a háttértámogatástól az igazgatótanácsig, a raktártól az eladás helyéig, az asztaltól a mobil eszközökig. Az SAP alkalmazásai és szolgáltatásai több mint 238 000 ügyfélnek teszik lehetővé az eredményesebb működést, a folyamatos változást, és a fenntartható növekedést. Bővebb információért kérjük látogassa meg a www.sap.com oldalt.


Az SAP Hungary Kft-ről
Az SAP Hungary Kft. a hazai informatika egyik legnagyobb szoftver cége, amelynek fejlődése a hazai üzleti és gazdasági körökben igazi sikertörténetnek számít. A magyar piacon közel két évtizede jelen lévő cég nem csupán a magyar nagyvállalatok közel 60%-ának üzleti megoldásszállítója, hanem az elmúlt évek során a kis- és közepes vállalatok megbízható partnerévé is vált. Nagyvállalati termékeit széles körben használják a versenyszféra mellett az államigazgatásban, a közszolgáltatásban, az egészségügyben és a felsőoktatásban is, míg kis- és közepes vállalatokat megcélzó portfoliója (az SAP Business All-in-One és az SAP Business One rendszerek) bármilyen méretű, és bármely iparágban tevékenykedő cég üzleti folyamatait képes hatékonyan irányítani. A jelenleg Magyarországon mintegy 500 főt foglalkoztató SAP Hungary Kft. tanácsadási és oktatási tevékenysége is hozzájárult ahhoz, hogy az SAP mára a magyar informatikai piac egyik meghatározó szereplőjévé váljon.

Copyright © 2013 – SAP AG.

Minden jog fenntartva. Az SAP, R/3, xApps, xApp, SAP NetWeaver, Duet, PartnerEdge, ByDesign, Business ByDesign és az itt említett egyéb termékek és szolgáltatások, valamint azok logói az SAP AG védjegyei vagy Németországban és a világ több más országában bejegyzett márkanevei. A Business Objects és a Business Objects logó, BusinessObjects, Crystal Reports, Crystal Decisions, Web Intelligence, XCelsius és az itt említett egyéb Business termékek és szolgáltatások, valamint azok logói a Business S.A. védjegyei, vagy az Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett márkanevei. A Business Objects az SAP vállalata. Az összes többi termék és szolgáltatás neve az adott cég védjegye. Az ebben a dokumentumban foglalt adatok csak tájékoztatásul szolgálnak. A termékek országonként eltérhetnek.

Tags: