Termékbejelentések az SAP-tól

Május 28, 2013 által SAP News

WALLDORF, NémetországTöbb új megoldást jelentett be az SAP a napokban, melyek a mobilitás, a felhő, és a memória alapú számítástechnika köré összpontosulnak.

Bemutatkozott a SAP® Mobile Secure, az üzleti mobilitás menedzsment csomag, mely vállalati szintű titkosítást ad eszközök, alkalmazások, és tartalom számára. Ez egyúttal a felhőből is elérhető, egy euró/ mobileszköz áron. A SAP Afaria mobileszköz menedzsment felhő verziója pedig már Windows 8-at is tudja kezelni, az Android, iOS rendszerek mellett. A megoldás ingyen kipróbálható 30 napig a www.sapmobilesecure.com oldalon keresztül.

A szoftvervállalat partnerségre lépett a Mocana-val, melynek keretében az SAP értékesíti a cég mobilbiztonság megoldását. Az SAP Mobile App Protection by Mocana segítségével külön programozás nélkül, pillanatok alatt lehet biztonsági és használati protokollokat készíteni iOS és Android alkalmazásokhoz.

Debütált az SAP Fiori is, mely a leggyakrabban használt SAP funkcionalitások leképeződése, mindezt egyszerű, könnyen használható, intuitív felületre hozva. Az első kiadás 25 app-ot rejt, köztük pl. munkafolyamat jóváhagyás, információkeresés, vevőrendelés létrehozás. Az app-okat nemcsak mobilról, hanem a pc böngészőjéből is lehet használni, amennyiben azok rendelkeznek HTML5 támogatással.
Az első tesztelők között a Valero olajcég volt, melynek illetékese szerint az SAP Fiori alkalmazásait annyira egyszerű használni, mint a facebook-ot, vagy a google-t. „Ez az, amire a végfelhasználóknak szüksége van”– fogalmazott.

Megjelent a HANA 6-os szervizcsomagja, melyben többek közt növelték a szövegbányászati képességet, beágyazott interaktív oktatással látták el, valamint képes már heterogén relációs, és nem relációs adatbázisokból is olvasni, mint pl. Hadoop, Sybase Adaptive Server, Sybase IQ.

Kibővült az SAP HANA Marketplace is, mely a HANA alapú termékek platformja. Itt akár ki is lehet próbálni a memória alapú megoldásokat, kapcsolatba léphetnek egymással a fejlesztők, sőt már az SAP Store-al is integrálták.

Megnövelték az SAP HANA Real Time Fund tőkéjét, melynek célja, hogy támogassák azon startupokat, vállalkozókat, melyek a szoftvercég platformjára- köztük HANA-ra- építik üzletüket, és hogy kihasználhassák a valós idejű applikációk nyújtotta üzleti lehetőségeket. A tőkeemelést követően 505 millió dollár áll az alap rendelkezésére. A 2012-es indulás óta közel 400 induló vállalkozás csatlakozott a programhoz, 19 országból.

Az SAP HANA One új verzióját ellátták az SAP Lumira üzleti intelligencia szoftverrel, valamint a szoftvercég többi alkalmazásai mellett más heterogén adatforrásokkal is elboldogul.

Világszerte elérhető már az SAP Business Suite on HANA megoldáscsomag, melyet az év elején mutattak be. Azóta több mint 130 ügyfélnél történt, vagy történik kiszállítás.

Új iparággal is bővült a vállalat portfóliója, mellyel 25-re emelkedett a szoftvercég által lefedni képes szektorok száma. Az SAP for Sports& Entertainment csomag a sport, és szórakoztatási iparágban működő vállalatok speciális igényeire ad választ. Ilyen például a sportszervezetek tehetségkutatása, a szurkolói élmény növelése valós idejű kimutatások révén, vagy a koncertszervezők hatékony logisztikai támogatása.

A bejelentésekre a SAPPHIRE NOW konferencián került sor.

Az SAP-ról
Az SAP (NYSE:SAP) az üzleti alkalmazások piacvezetőjeként abban segít, hogy a vállalatok jobb működési hatékonyságot érjenek el iparágtól és mérettől függetlenül. Az SAP felruházza az embereket és szervezeteket a hatékonyabb együttműködés képességével- a háttértámogatástól az igazgatótanácsig, a raktártól az eladás helyéig, az asztaltól a mobil eszközökig. Az SAP alkalmazásai és szolgáltatásai több mint 232 000 ügyfélnek teszik lehetővé az eredményesebb működést, a folyamatos változást, és a fenntartható növekedést. Bővebb információért kérjük látogassa meg a www.sap.com oldalt.


Az SAP Hungary Kft-ről
Az SAP Hungary Kft. a hazai informatika egyik legnagyobb szoftver cége, amelynek fejlődése a hazai üzleti és gazdasági körökben igazi sikertörténetnek számít. A magyar piacon közel két évtizede jelen lévő cég nem csupán a magyar nagyvállalatok közel 60%-ának üzleti megoldásszállítója, hanem az elmúlt évek során a kis- és közepes vállalatok megbízható partnerévé is vált. Nagyvállalati termékeit széles körben használják a versenyszféra mellett az államigazgatásban, a közszolgáltatásban, az egészségügyben és a felsőoktatásban is, míg kis- és közepes vállalatokat megcélzó portfoliója (az SAP Business All-in-One és az SAP Business One rendszerek) bármilyen méretű, és bármely iparágban tevékenykedő cég üzleti folyamatait képes hatékonyan irányítani. A jelenleg Magyarországon mintegy 500 főt foglalkoztató SAP Hungary Kft. tanácsadási és oktatási tevékenysége is hozzájárult ahhoz, hogy az SAP mára a magyar informatikai piac egyik meghatározó szereplőjévé váljon.

Copyright © 2013 – SAP AG.

Minden jog fenntartva. Az SAP, R/3, xApps, xApp, SAP NetWeaver, Duet, PartnerEdge, ByDesign, Business ByDesign és az itt említett egyéb termékek és szolgáltatások, valamint azok logói az SAP AG védjegyei vagy Németországban és a világ több más országában bejegyzett márkanevei. A Business Objects és a Business Objects logó, BusinessObjects, Crystal Reports, Crystal Decisions, Web Intelligence, XCelsius és az itt említett egyéb Business termékek és szolgáltatások, valamint azok logói a Business S.A. védjegyei, vagy az Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett márkanevei. A Business Objects az SAP vállalata. Az összes többi termék és szolgáltatás neve az adott cég védjegye. Az ebben a dokumentumban foglalt adatok csak tájékoztatásul szolgálnak. A termékek országonként eltérhetnek.

Tags: