Autistákat foglalkoztatna az SAP

Walldorf, Németország2020-ra az SAP annyi autistát foglalkoztatna, mely kitenné munkatársai 1%-át. A cégnek jelenleg 66 000 alkalmazottja van. A szoftvercég tesztelőként, programozóként, minőségbiztosítási specialistaként adna munkát e speciális adottságú embereknek. A bejelentésre annak kapcsán került sor, hogy az SAP világszerte együttműködik egy non-profit autista alapítvánnyal.

A szoftvervállalat szerint potenciális versenyelőnyként tekintenek az autisták egyedi képességeire, mely egyúttal értelemmel bíró foglalkoztatás biztosítását is jelenti számukra.

A program elsőként az Egyesült Államokban, Kanadában, és Németországban indul, majd világszerte kiterjesztik azt. Jelenleg az indiai, és az ír leányvállalatoknál zajlanak kísérleti projektek. Az SAP Labs India most hat autistát foglalkoztat, akik szoftvertesztelőként dolgoznak a nagyvállalati rendszereken. Az ottani tapasztalatok szerint az ezzel foglalkozó csapatnak nőtt a termelékenysége, és az összetartó ereje. Tavaly, az ottani fejlesztőközpont olyan táblagép alkalmazást készített, mely az autista gyerekek tanulását segíti.

„Csak azok lesznek képesek a 21. sz. kihívásait kezelni, akik eltérő módon gondolkozó, és innovációt serkentő embereket foglalkoztatnak. A Specialisterne-el közösen valljuk, hogy az innováció a ’szélekről’ jön”- mondta Luisa Delgado, a szoftvervállalat HR ügyeiért felelős igazgatósági tagja.

„Örömmel segítjük az SAP-t, hogy globális eléréssel bírjon egy eddig érintetlen erőforráshoz, így erősítve a szoftvercég innovációban betöltött globális vezető szerepét”- emelte ki Thorkil Sonne, a Specialisterne alapítója.

A Specialisterne-rő
A dán szó jelentése specialisták. A Dániában, Thorkil Sonne által 2004-ben alapított non-profit szervezet az autisták munkavállalását segíti. Jelenleg számos országban van jelen, mint pl. Dániában, Lengyelországban, Norvégiában, Irországban, Ausztriában, Svájcban, Németországban, az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban. Bővebb információ: http://specialisterne.com/

Az SAP-ról
Az SAP (NYSE:SAP) az üzleti alkalmazások piacvezetőjeként abban segít, hogy a vállalatok jobb működési hatékonyságot érjenek el iparágtól és mérettől függetlenül. Az SAP felruházza az embereket és szervezeteket a hatékonyabb együttműködés képességével- a háttértámogatástól az igazgatótanácsig, a raktártól az eladás helyéig, az asztaltól a mobil eszközökig. Az SAP alkalmazásai és szolgáltatásai több mint 232 000 ügyfélnek teszik lehetővé az eredményesebb működést, a folyamatos változást, és a fenntartható növekedést. Bővebb információért kérjük látogassa meg a www.sap.com oldalt.


Az SAP Hungary Kft-ről
Az SAP Hungary Kft. a hazai informatika egyik legnagyobb szoftver cége, amelynek fejlődése a hazai üzleti és gazdasági körökben igazi sikertörténetnek számít. A magyar piacon közel két évtizede jelen lévő cég nem csupán a magyar nagyvállalatok közel 60%-ának üzleti megoldásszállítója, hanem az elmúlt évek során a kis- és közepes vállalatok megbízható partnerévé is vált. Nagyvállalati termékeit széles körben használják a versenyszféra mellett az államigazgatásban, a közszolgáltatásban, az egészségügyben és a felsőoktatásban is, míg kis- és közepes vállalatokat megcélzó portfoliója (az SAP Business All-in-One és az SAP Business One rendszerek) bármilyen méretű, és bármely iparágban tevékenykedő cég üzleti folyamatait képes hatékonyan irányítani. A jelenleg Magyarországon mintegy 500 főt foglalkoztató SAP Hungary Kft. tanácsadási és oktatási tevékenysége is hozzájárult ahhoz, hogy az SAP mára a magyar informatikai piac egyik meghatározó szereplőjévé váljon.

Copyright © 2013 – SAP AG.

Minden jog fenntartva. Az SAP, R/3, xApps, xApp, SAP NetWeaver, Duet, PartnerEdge, ByDesign, Business ByDesign és az itt említett egyéb termékek és szolgáltatások, valamint azok logói az SAP AG védjegyei vagy Németországban és a világ több más országában bejegyzett márkanevei. A Business Objects és a Business Objects logó, BusinessObjects, Crystal Reports, Crystal Decisions, Web Intelligence, XCelsius és az itt említett egyéb Business termékek és szolgáltatások, valamint azok logói a Business S.A. védjegyei, vagy az Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett márkanevei. A Business Objects az SAP vállalata. Az összes többi termék és szolgáltatás neve az adott cég védjegye. Az ebben a dokumentumban foglalt adatok csak tájékoztatásul szolgálnak. A termékek országonként eltérhetnek.