Végéhez közeledik a legújabb SAP bevezetés a CIB Csoportnál

BudapestÚjabb CIB-leányvállalatok csatlakoznak a folyamatban lévő SAP bevezetéshez, melynek köszönhetően egységes, csoportszintű főkönyvi funkció valósul meg a hazai pénzintézeti csoportnál.

A bevezetés része annak a nagyívű SAP implementációnak, melyet egy 2010-es informatikai felülvizsgálat után indítottak el. Ennek lényege, hogy az egyéni szigetrendszereket a hatékonyság érdekében egységes megközelítésben, integrált megoldásra cserélik le és terjesztik ki a meglévő SAP infrastruktúrát.
Első körben lezajlott a beszerzés, a vagyongazdálkodás, a számla kezelés modernizálása. Ezt követte az év elején indult adattárház projekt, melynek során a verzióváltás mellett új banki szemléletű főkönyvvezetést valósítanak meg SAP alapokon.

A legtöbb felhasználóval a beszerzési rendszer bír, itt 600 ember kapott oktatást országszerte a mindennapos munkavégzéshez. Az új SAP alkalmazások kiegészítik a meglévő vállalatirányítási és HR rendszereket.

„Arra törekedtünk, hogy minden területen megtaláljuk a hosszú távon is hatékonyan működtethető, skálázható és egyben a már meglévő rendszereinkhez rugalmasan illeszthető megoldásokat” – mondta el Heiszmann Gábor, a CIB Bank informatikai divíziójának ügyvezető igazgatója. „A bevezetéssel, illetve a fejlesztéssel célunk, hogy támogassuk a Bank üzleti területeit, és növeljük a működési hatékonyságot” – tette hozzá a szakember.

„A bankszektorban hangsúlyosan jelenik meg az informatika konszolidációja, mely együtt jár a gyors megtérülés iránti elvárással. Ez a sztenderd megoldásoknak kedvez”– jelentette ki Misnyovszki Zoltán az SAP Hungary Kft. tanácsadási vezetője a bevezetés kapcsán.

Globálisan a pénzügyi szektor az SAP egyik legjobban teljesítő iparága, mely tavaly 21%-al növelte bevételét, 1,4 mrd euróra. Több mint 3500 bank használja a szoftvercég megoldásait, köztük a 100 legnagyobb nemzetközi bank 80%-a.

Az SAP-ról
Az SAP (NYSE:SAP) az üzleti alkalmazások piacvezetőjeként abban segít, hogy a vállalatok jobb működési hatékonyságot érjenek el iparágtól és mérettől függetlenül. Az SAP felruházza az embereket és szervezeteket a hatékonyabb együttműködés képességével- a háttértámogatástól az igazgatótanácsig, a raktártól az eladás helyéig, az asztaltól a mobil eszközökig. Az SAP alkalmazásai és szolgáltatásai több mint 232 000 ügyfélnek teszik lehetővé az eredményesebb működést, a folyamatos változást, és a fenntartható növekedést. Bővebb információért kérjük látogassa meg a www.sap.com oldalt.


Az SAP Hungary Kft-ről
Az SAP Hungary Kft. a hazai informatika egyik legnagyobb szoftver cége, amelynek fejlődése a hazai üzleti és gazdasági körökben igazi sikertörténetnek számít. A magyar piacon közel két évtizede jelen lévő cég nem csupán a magyar nagyvállalatok közel 60%-ának üzleti megoldásszállítója, hanem az elmúlt évek során a kis- és közepes vállalatok megbízható partnerévé is vált. Nagyvállalati termékeit széles körben használják a versenyszféra mellett az államigazgatásban, a közszolgáltatásban, az egészségügyben és a felsőoktatásban is, míg kis- és közepes vállalatokat megcélzó portfoliója (az SAP Business All-in-One és az SAP Business One rendszerek) bármilyen méretű, és bármely iparágban tevékenykedő cég üzleti folyamatait képes hatékonyan irányítani. A jelenleg Magyarországon mintegy 500 főt foglalkoztató SAP Hungary Kft. tanácsadási és oktatási tevékenysége is hozzájárult ahhoz, hogy az SAP mára a magyar informatikai piac egyik meghatározó szereplőjévé váljon.

Copyright © 2013 – SAP AG.

Minden jog fenntartva. Az SAP, R/3, xApps, xApp, SAP NetWeaver, Duet, PartnerEdge, ByDesign, Business ByDesign és az itt említett egyéb termékek és szolgáltatások, valamint azok logói az SAP AG védjegyei vagy Németországban és a világ több más országában bejegyzett márkanevei. A Business Objects és a Business Objects logó, BusinessObjects, Crystal Reports, Crystal Decisions, Web Intelligence, XCelsius és az itt említett egyéb Business termékek és szolgáltatások, valamint azok logói a Business S.A. védjegyei, vagy az Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett márkanevei. A Business Objects az SAP vállalata. Az összes többi termék és szolgáltatás neve az adott cég védjegye. Az ebben a dokumentumban foglalt adatok csak tájékoztatásul szolgálnak. A termékek országonként eltérhetnek.