Milliárdokat keresnek az SAP partnerei a piackutató szerint

Walldorf, NémetországNyilvánosságra hozta az SAP az IDC piackutató által készített infografikát, mely a szoftvercég partnerei, az ökoszisztéma lehetőségeit mutatja be.

A jelentés szerint a következő 5 évben 70 milliárd dollárnyi bevételt realizálhatnak a Magyarországot is tömörítő EMEA térség (Európa, Közel-Kelet, Afrika) analitikával, big data megoldásokkal foglalkozó partnerei. Jelenleg minden egyes dollár, melyet az SAP e területekből realizál, közel kétszer annyi bevételt jelent e térség partnerhálózatának. Ez főként professzionális szolgáltatások, hardverek, szoftverek megrendelését jelenti ügyféloldalról. A legnagyobb kereslet e megoldásokra az alábbi iparágakban várható: gyártás, kommunikáció és média, bank, kereskedelem, közszféra, egészségügy, közmű, biztosítás szektorok.

12,4 milliárd dolláros piacot ígér a memória alapú adatbázis a következő 5 évben. Az EMEA régióban minden egyes, a memória alapú adatbázisra költött dollár nyolcszorosa landol az SAP ökoszisztémájában, mely szám 9,4 dollárra emelkedik az előrejelzés szerint. Tavaly 1,5 milliárd dollárt kerestek a szoftvercég partnerei e technológiából, mely 2017-re több mint a kétszeresére fog nőni, 3,3 milliárd dollárra.

A vállalat 2015-re kitűzött egyik célja, hogy globális értékesítésének 40%-át a partnerhálózat biztosítsa.

Az SAP megrendelésére készített infografika elérhető: EMEA térségre vonatkozó, és világszintű adatok.

Az SAP-ról
Az SAP (NYSE:SAP) az üzleti alkalmazások piacvezetőjeként abban segít, hogy a vállalatok jobb működési hatékonyságot érjenek el iparágtól és mérettől függetlenül. Az SAP felruházza az embereket és szervezeteket a hatékonyabb együttműködés képességével- a háttértámogatástól az igazgatótanácsig, a raktártól az eladás helyéig, az asztaltól a mobil eszközökig. Az SAP alkalmazásai és szolgáltatásai több mint 248 000 ügyfélnek teszik lehetővé az eredményesebb működést, a folyamatos változást, és a fenntartható növekedést. Bővebb információért kérjük látogassa meg a www.sap.com oldalt.


Az SAP Hungary Kft-ről
Az SAP Hungary Kft. a hazai informatika egyik legnagyobb szoftver cége, amelynek fejlődése a hazai üzleti és gazdasági körökben igazi sikertörténetnek számít. A magyar piacon közel két évtizede jelen lévő cég nem csupán a magyar nagyvállalatok közel 60%-ának üzleti megoldásszállítója, hanem az elmúlt évek során a kis- és közepes vállalatok megbízható partnerévé is vált. Nagyvállalati termékeit széles körben használják a versenyszféra mellett az államigazgatásban, a közszolgáltatásban, az egészségügyben és a felsőoktatásban is, míg kis- és közepes vállalatokat megcélzó portfoliója (az SAP Business All-in-One és az SAP Business One rendszerek) bármilyen méretű, és bármely iparágban tevékenykedő cég üzleti folyamatait képes hatékonyan irányítani. A jelenleg Magyarországon mintegy 500 főt foglalkoztató SAP Hungary Kft. tanácsadási és oktatási tevékenysége is hozzájárult ahhoz, hogy az SAP mára a magyar informatikai piac egyik meghatározó szereplőjévé váljon.

Copyright © 2013 – SAP AG.

Minden jog fenntartva. Az SAP, R/3, xApps, xApp, SAP NetWeaver, Duet, PartnerEdge, ByDesign, Business ByDesign és az itt említett egyéb termékek és szolgáltatások, valamint azok logói az SAP AG védjegyei vagy Németországban és a világ több más országában bejegyzett márkanevei. A Business Objects és a Business Objects logó, BusinessObjects, Crystal Reports, Crystal Decisions, Web Intelligence, XCelsius és az itt említett egyéb Business termékek és szolgáltatások, valamint azok logói a Business S.A. védjegyei, vagy az Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett márkanevei. A Business Objects az SAP vállalata. Az összes többi termék és szolgáltatás neve az adott cég védjegye. Az ebben a dokumentumban foglalt adatok csak tájékoztatásul szolgálnak. A termékek országonként eltérhetnek.