Az SAP szoftvergyártó közzétette harmadik negyedéves gyorsjelentését

Október 21, 2013 által SAP News 0

Walldorf, NémetországAz SAP közzétette a 2013. harmadik negyedévére vonatkozó gyorsjelentését.

Árfolyamhatás kiszűrésével 12%-al növelte a szoftverek, és a szoftverekből származó szolgáltatásokból származó árbevételét a szoftvercég. A HANA továbbra is hajtja az eladásokat, éves összehasonlításban 90%-al értékesített többet e technológiából az SAP, mint tavaly ilyenkor. Az SAP birtokolta Aribán, a legnagyobb, web-alapú üzleti kereskedelmi hálózaton az elmúlt 1 évben 500 milliárd dollár értékben költöttek. A hálózat jelenleg 1,2 millió céget köt össze világszerte.

A felhő üzletág 33 millió felhasználósra bővült, mellyel továbbra is a legnagyobb cloud szereplő e téren a szállító.

„Az SAP világosan vezeti az iparág átalakulását a cloud, és a memória alapú számítástechnika terén. Az SAP HANA a piac legfejlettebb in-memory adatbázisa, és jó úton vagyon, hogy elérjük az ebből származó 1 milliárd dolláros árbevételt. Továbbra is növeljük piaci részarányunkat, és jelentősen gyorsabban bővülünk minden régióban, mint a legnagyobb versenytársunk.” –mondták Bill McDermott, és Jim Hagemann Snabe társ-vezérigazgatók.

Főbb pénzügyi mutatók – 2013. harmadik negyedév

Nem-IFRS szabvány szerint
Millió euró árbevétel 2013. harmadik negyedévében: 2012. harmadik negyedévében %-os változás
Szoftver, és cloud bevétel 1174 1106 13%
Támogatás 2189 2106 11%
Szoftver- és szoftverekhez kapcsolódó szolgáltatások bevételei 3363 3212 12%
Összbevétel 4057 3970 9%
Működési költségek -2761 -2731 6%
Üzemi eredmény 1296 1239 15%
Adózás utáni eredmény 933 836 12%
Teljes munkavállalói létszám 66061 61344 8%

Az adatok előzetesek, nem auditáltak, és árfolyamhatástól tisztítottak.

  • A nem-IFRS szerinti szoftver- és szoftverekkel kapcsolatos szolgáltatásokból származó árbevétel 3, 36 milliárd eurót tett ki, mely 12%-os növekedést jelent a 2012-es 3,21 milliárd euróhoz képest. A szoftvereladásból, cloud üzletből származó árbevétel 1,17 milliárd euró volt. Ez 13%-os növekedés tavalyi évhez viszonyítva.
  • A társaság teljes árbevétele 4,06 milliárd euró volt, ez 9%-al több mint a 2012-ben regisztrált 3,97 milliárd euró.
  • Az üzemi eredmény 1,3 milliárd euróra rúgott, ami 15 százalékos növekményt jelent a 2012-es 1,24 milliárdos értékhez képest.
  • Az üzemi nyereséghányad 32 %-ot ért el.
  • Az adózás utáni profit 12%-al nőtt, 933 millió euróra, a megelőző év azonos időszakához képesti 836 millió euróhoz képest.

Üzleti kilátások(nem-IFRS szabvány szerint)
Az SAP megerősíti korábbi elvárását 2013 egészére:

  • a szoftverekből, és szoftverekhez kapcsolódó szolgáltatásokból származó bevétel legalább 10%-al nő;
  • a HANA szoftverértékesítés 650-700 millió euró között lesz;
  • az üzemi eredmény 5,85- 5, 95 milliárd euró között lesz.

Az SAP-ról
Az SAP (NYSE:SAP) az üzleti alkalmazások piacvezetőjeként abban segít, hogy a vállalatok jobb működési hatékonyságot érjenek el iparágtól és mérettől függetlenül. Az SAP felruházza az embereket és szervezeteket a hatékonyabb együttműködés képességével- a háttértámogatástól az igazgatótanácsig, a raktártól az eladás helyéig, az asztaltól a mobil eszközökig. Az SAP alkalmazásai és szolgáltatásai több mint 251 000 ügyfélnek teszik lehetővé az eredményesebb működést, a folyamatos változást, és a fenntartható növekedést. Bővebb információért kérjük látogassa meg a www.sap.com oldalt.


Az SAP Hungary Kft-ről
Az SAP Hungary Kft. a hazai informatika egyik legnagyobb szoftver cége, amelynek fejlődése a hazai üzleti és gazdasági körökben igazi sikertörténetnek számít. A magyar piacon közel két évtizede jelen lévő cég nem csupán a magyar nagyvállalatok közel 60%-ának üzleti megoldásszállítója, hanem az elmúlt évek során a kis- és közepes vállalatok megbízható partnerévé is vált. Nagyvállalati termékeit széles körben használják a versenyszféra mellett az államigazgatásban, a közszolgáltatásban, az egészségügyben és a felsőoktatásban is, míg kis- és közepes vállalatokat megcélzó portfoliója (az SAP Business All-in-One és az SAP Business One rendszerek) bármilyen méretű, és bármely iparágban tevékenykedő cég üzleti folyamatait képes hatékonyan irányítani. A jelenleg Magyarországon mintegy 500 főt foglalkoztató SAP Hungary Kft. tanácsadási és oktatási tevékenysége is hozzájárult ahhoz, hogy az SAP mára a magyar informatikai piac egyik meghatározó szereplőjévé váljon.

Copyright © 2013 – SAP AG.

Minden jog fenntartva. Az SAP, R/3, xApps, xApp, SAP NetWeaver, Duet, PartnerEdge, ByDesign, Business ByDesign és az itt említett egyéb termékek és szolgáltatások, valamint azok logói az SAP AG védjegyei vagy Németországban és a világ több más országában bejegyzett márkanevei. A Business Objects és a Business Objects logó, BusinessObjects, Crystal Reports, Crystal Decisions, Web Intelligence, XCelsius és az itt említett egyéb Business termékek és szolgáltatások, valamint azok logói a Business S.A. védjegyei, vagy az Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett márkanevei. A Business Objects az SAP vállalata. Az összes többi termék és szolgáltatás neve az adott cég védjegye. Az ebben a dokumentumban foglalt adatok csak tájékoztatásul szolgálnak. A termékek országonként eltérhetnek.

Tags: