Piacelemzők SAP megoldásokról

Walldorf, NémetországTartják vezető pozícióikat elemzői tanulmányokban az SAP megoldásai- erről is tanúskodnak a szoftvercég legújabb bejelentései.

Eszerint a Gartner a mágikus négyzet vezetői kvadránsában ismerték el a szállítót, az alábbiak szerint:

  • Vállalati architektúra eszközök terén az SAP Sybase PowerDesigner termék alapján. E megoldás segítségével közös platform építhető az üzleti oldal, és az IT részlegek számára. Több mint 50 000 vállalat használja világszerte ezen eszközt, mely kritikus eleme az SAP Real-Time Data Platformjának.
  • Adatminőség és adatintegráció: a vállalati információmenedzsment portfolió alapján.
  • Értékesítési teljesítménymenedzsment. Itt olyan eszközöket vizsgált a piacelemző, melyek operációs és analitikai funkciók segítségével támogatják az értékesítési folyamatokat, mint pl. tervezés, kompenzáció, képzési tervek.
  • Vállalatirányítási rendszerek: a középméretű, termékfókuszú vállalatok számára kínált ERP rendszerek között harmadik éve szerepel vezetőként az SAP Business All-in-One. A megoldás a hagyományos adatbázisok mellett tökéletes fut HANA, ill. Sybase Adaptive Server Enterprise (Sybase ASE) platformokon is.
  • SAP szolgáltatások: a szolgáltatási üzletág értékelése alapján. Az egység 15 000 tanácsadóval rendelkezik, melynek többsége több mint 12 év tapasztalattal bír. Az üzletág félmillió végfelhasználót is képez évente.
  • Közművek ügyfélinformációs rendszerei: nyolcadik éve szerepel vezetőként a szállító e téren. A szoftvercég megoldásait több mint 600 közművállalat használja világszerte.
  • Mobil applikáció fejlesztő platform: az értékelés többek közt az SAP mobil platform, és az Afaria eszközmenedzsment értékelése alapján történt.
  • Vállalati teljesítménymenedzsment: e téren nem csak a Gartner, hanem a Forrester, és a Nucleus Research is a legerősebb szereplők között jelölte meg az SAP-t.

Az ARC Advisory Group a közlekedésmenedzsment, és a raktármenedzsment terén ismerte el az SAP megoldásait, mely területeken összesen 16 alkategóriában az első számú szállító. Köztük pl. piaci részesedés, flottamenedzsment, EMEA (Európa, Közel-Kelet, Afrika) térség első számú szereplője.

Adatmenedzsment és kockázatcsökkentés üzleti intelligencia segítségével, illetve Basel III technológiai megoldások terén vizsgált közel 20-20 technológiai vállalatot a Chartis Research. Mindkét szegmensben a kategória vezetőjeként nevezték meg az SAP-t.

Hivatkozott Gartner jelentések:

Magic Quadrant for Enterprise Arhitecture Tools, 2013
Magic Quadrant for Data Quality Tools, 2013
Magic Quadrant for Data Integration, 2013
Magic Quadrant for Sales Performance Management, 2013
Magic Quadrant for Single-Instance ERP for Product-Centric Midmarket Companies, 2013
Magic Quadrant for SAP Implementation Service Providers, 2013
Magic Quadrant for Utilities Customer Information Systems, 2013
Magic Quadrant for Mobile Application Development Platforms, 2013

További felmérések:

The Forrester Wave: Financial Performance Management, Q3 2013
Nucleus Research: Technology Value Matrix for Corporate Performance Management
Ventana Research: Value index for Financial Performance Management
ARC Group: Transportation Management Systems Market Study,

Warehouse Management Systems Market Study
Chartis Research. Data Management and BI for Risk, Basel III Technology Solutions

Az SAP-ról
Az SAP (NYSE:SAP) az üzleti alkalmazások piacvezetőjeként abban segít, hogy a vállalatok jobb működési hatékonyságot érjenek el iparágtól és mérettől függetlenül. Az SAP felruházza az embereket és szervezeteket a hatékonyabb együttműködés képességével- a háttértámogatástól az igazgatótanácsig, a raktártól az eladás helyéig, az asztaltól a mobil eszközökig. Az SAP alkalmazásai és szolgáltatásai több mint 248 000 ügyfélnek teszik lehetővé az eredményesebb működést, a folyamatos változást, és a fenntartható növekedést. Bővebb információért kérjük látogassa meg a www.sap.com oldalt.


Az SAP Hungary Kft-ről
Az SAP Hungary Kft. a hazai informatika egyik legnagyobb szoftver cége, amelynek fejlődése a hazai üzleti és gazdasági körökben igazi sikertörténetnek számít. A magyar piacon közel két évtizede jelen lévő cég nem csupán a magyar nagyvállalatok közel 60%-ának üzleti megoldásszállítója, hanem az elmúlt évek során a kis- és közepes vállalatok megbízható partnerévé is vált. Nagyvállalati termékeit széles körben használják a versenyszféra mellett az államigazgatásban, a közszolgáltatásban, az egészségügyben és a felsőoktatásban is, míg kis- és közepes vállalatokat megcélzó portfoliója (az SAP Business All-in-One és az SAP Business One rendszerek) bármilyen méretű, és bármely iparágban tevékenykedő cég üzleti folyamatait képes hatékonyan irányítani. A jelenleg Magyarországon mintegy 500 főt foglalkoztató SAP Hungary Kft. tanácsadási és oktatási tevékenysége is hozzájárult ahhoz, hogy az SAP mára a magyar informatikai piac egyik meghatározó szereplőjévé váljon.

Copyright © 2013 – SAP AG.

Minden jog fenntartva. Az SAP, R/3, xApps, xApp, SAP NetWeaver, Duet, PartnerEdge, ByDesign, Business ByDesign és az itt említett egyéb termékek és szolgáltatások, valamint azok logói az SAP AG védjegyei vagy Németországban és a világ több más országában bejegyzett márkanevei. A Business Objects és a Business Objects logó, BusinessObjects, Crystal Reports, Crystal Decisions, Web Intelligence, XCelsius és az itt említett egyéb Business termékek és szolgáltatások, valamint azok logói a Business S.A. védjegyei, vagy az Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett márkanevei. A Business Objects az SAP vállalata. Az összes többi termék és szolgáltatás neve az adott cég védjegye. Az ebben a dokumentumban foglalt adatok csak tájékoztatásul szolgálnak. A termékek országonként eltérhetnek.