Menedzserváltás az SAP hazai fejlesztőközpontjánál

November 7, 2013 által SAP News 0

BudapestAz SAP Hungary Kft. bejelentette, hogy Markus Hilkent nevezték ki a szoftvercég hazai fejlesztőközpontjának igazgatójává. A német születésű menedzser emellett megtartja eddigi tisztségét, az itteni támogatási központ vezetését, melyet annak 2001-es megalakulása óta ellát.

 Markus Hilken
Markus Hilken, a Global Support Center
Hungary, és az SAP Labs Hungary igazgatója.

Az összesen 410 főt foglalkoztató fejlesztő-és támogatási központok fontos szerepet töltenek be az SAP globális világában. Egyrészt itt található az egyik legjelentősebb üzleti mobilitás, és logisztikai komponseket fejlesztő szakértői gárdája is, másrészt innen zajlik a főként német nyelvterületű országok ügyfeleinek üzemeltetés támogatása.

Markus Hilken (45) tapasztalt menedzsernek számít az SAP világában, 1999 óta áll a szoftvercég szolgálatában. Dolgozott a fejlesztés, a támogatás területén. Irányítása alatt a hazai egység tavaly elnyerte a legjobb támogató központ címet a cég világhálózatában.

A fejlesztőközpont korábbi igazgatója, Dudits Ádám nemzetközi feladatot kapott. Ő vezeti több régióban, így a közép-kelet-európai, a skandináv és az orosz nyelvterületen a szoftvercég felsőoktatási keretprogramját, az SAP University Alliances Programot. Dudits Ádám új pozíciójában közvetlenül Ann Rosenbergnek, a terület vezetőjének tartozik beszámolási kötelezettséggel.

Az SAP magyarországi tevékenységét, szerepvállalását erősíti az itt zajló globális termékfejlesztés- és támogatás, mely hozzájárul, hogy teljes körű szolgáltatásokat tudjunk biztosítani ügyfeleinknek” -mondta Ablonczy Balázs, az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

Az SAP-ról
Az SAP (NYSE:SAP) az üzleti alkalmazások piacvezetőjeként abban segít, hogy a vállalatok jobb működési hatékonyságot érjenek el iparágtól és mérettől függetlenül. Az SAP felruházza az embereket és szervezeteket a hatékonyabb együttműködés képességével- a háttértámogatástól az igazgatótanácsig, a raktártól az eladás helyéig, az asztaltól a mobil eszközökig. Az SAP alkalmazásai és szolgáltatásai több mint 251 000 ügyfélnek teszik lehetővé az eredményesebb működést, a folyamatos változást, és a fenntartható növekedést. Bővebb információért kérjük látogassa meg a www.sap.com oldalt.


Az SAP Hungary Kft-ről
Az SAP Hungary Kft. a hazai informatika egyik legnagyobb szoftver cége, amelynek fejlődése a hazai üzleti és gazdasági körökben igazi sikertörténetnek számít. A magyar piacon közel két évtizede jelen lévő cég nem csupán a magyar nagyvállalatok közel 60%-ának üzleti megoldásszállítója, hanem az elmúlt évek során a kis- és közepes vállalatok megbízható partnerévé is vált. Nagyvállalati termékeit széles körben használják a versenyszféra mellett az államigazgatásban, a közszolgáltatásban, az egészségügyben és a felsőoktatásban is, míg kis- és közepes vállalatokat megcélzó portfoliója (az SAP Business All-in-One és az SAP Business One rendszerek) bármilyen méretű, és bármely iparágban tevékenykedő cég üzleti folyamatait képes hatékonyan irányítani. A jelenleg Magyarországon mintegy 500 főt foglalkoztató SAP Hungary Kft. tanácsadási és oktatási tevékenysége is hozzájárult ahhoz, hogy az SAP mára a magyar informatikai piac egyik meghatározó szereplőjévé váljon.

Copyright © 2013 – SAP AG.
Minden jog fenntartva. Az SAP, R/3, xApps, xApp, SAP NetWeaver, Duet, PartnerEdge, ByDesign, Business ByDesign és az itt említett egyéb termékek és szolgáltatások, valamint azok logói az SAP AG védjegyei vagy Németországban és a világ több más országában bejegyzett márkanevei. A Business Objects és a Business Objects logó, BusinessObjects, Crystal Reports, Crystal Decisions, Web Intelligence, XCelsius és az itt említett egyéb Business termékek és szolgáltatások, valamint azok logói a Business S.A. védjegyei, vagy az Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett márkanevei. A Business Objects az SAP vállalata. Az összes többi termék és szolgáltatás neve az adott cég védjegye. Az ebben a dokumentumban foglalt adatok csak tájékoztatásul szolgálnak. A termékek országonként eltérhetnek.

Tags: