Egyre több hazai kisvállalat használja a HANA-t

November 11, 2013 által SAP News 0

BudapestEgy vidéki, családi kisvállalkozás választotta az SAP legújabb, memória alapú számítástechnikán alapuló vállalatirányítási rendszerét. Ezzel a Bonus Kft. vált a tizedik kisvállalati HANA ügyféllé hazánkban, az SAP Business One 9.0 tavasz óta érhető el Magyarországon.

A háztartási tisztítóeszközök gyártásával és kereskedelmével foglalkozó siklósi cégnél eddig nem használtak integrált támogató rendszert, melynek hiánya problémát jelentett a termékek, az ügyféligények, és a nemzetközi vásárlói kör növekedésével. Az önerőből megvalósuló bevezetéssel a Bonus Kft. célja, hogy időt szabadítson fel a menedzsment számára, hatékonyabbá tegye a gyártást, és az adminisztrációs folyamatokat.

A terv szerint mobileszközön keresztül is irányíthatóvá válik a forgalmának egyharmadát külföldről szerző, alkalmanként 100-150 főt foglalkoztató cég. A nagy mennyiségű adatok kezelésére kifejlesztett memória alapú számítástechnika lehetőségeit többek közt a valósidejű döntés előkészítésnél, azonnali hozzáférésnél tudják kihasználni. A dinamikusan növő cég elvárása között szerepel, hogy a rendszer segítségével a hatfős vezetés napi 8-10 órás munkáját 6 órára tudják csökkenteni, és az így felszabaduló időben új üzleti lehetőségeken dolgozhassanak.

A vállalatirányítási rendszer szakaszosan indul el. A november 1.-én elstartolt számlázás, készletkezelés, szállítólevél-kezelés funkciókhoz csatlakozik majd a könyvelés, a termelésirányítás, a logisztika, és többi komponensek, melyek projekt szerint lezárása 2014 eleje.

„Szegmensében a Bonus Kft. lesz tekinthető a legmodernebb informatikai támogatással bíró cégnek, hiszen a piacon lévők nem használnak annyi funkcióra, és olyan mélységben integrált, valós idejű rendszert”- emelte ki Tóth Béla, a bevezetést végző hivatalos SAP partner, az e-BOne Tanácsadó Kft. ügyvezetője.

„A nemzetközi megjelenést, de főként a nyugati, és az északi országok piacaira való bejutást nagyban segíti, ha a tendereken kiemelésre kerül, hogy SAP rendszerrel biztosítja működését egy cég. Ez fontos szempont szokott lenni a bírálatoknál. Reményeink szerint az új rendszer is hozzájárul, hogy az öt évre eltervezett, átlagosan 10%-os értékesítési nettó árbevétel növekedést el tudjuk érni”– mondta Botos Andrej, a Bonus Kft. marketingvezetője.

Kézdy Gergely, az SAP Business One regionális channel managere aláhúzta: „a HANA, az SAP memória alapú technológiája nem csak a nagyvállalatok megoldása. Egyre több hazai, régióbeli kis-és középvállalkozás választja e technológiát versenyképessége fokozására.”

Az e-BOne Kft-ről:
bővebb információért kérjük látogassa meg a http://www.e-bone.hu weboldalt.

A Bonus Kft-ről:
A Bonus Kft. egy fiatal, dinamikusan fejlődő cég, amely 1995-től működik. A Kft. éves kapacitása 2 milliárdos forgalom lebonyolítására alkalmas, melyet 150 fő munkájával tudnak biztosítani. A vállalat fő tevékenységi köre a háztartási tisztítóeszközök gyártása és forgalmazása. Hazai feldolgozású termékei között találhatóak a mosogató szivacsok, fürdőszivacsok, háztartási tisztítókendők, fém- és egyéb súrolók, mikroszálas kendők, felmosófejek, felmosó szettek. Termékeik bel- és külföldön egyaránt forgalomban vannak, saját- és kiskereskedelmi márkákkal egyeránt mivel azok a piaci elvárásoknak megfelelnek, mint minőségben és egyéb feltételeknek is A cég a magas minőség mellett nagy hangsúlyt fektet a folyamatos termékfejlesztésre, mellyel minden évben új és saját gyártmányú termékek programja kerül megvalósításra.
Bővebb információ: http://www.bonus-siklos.hu/

Az SAP-ról
Az SAP (NYSE:SAP) az üzleti alkalmazások piacvezetőjeként abban segít, hogy a vállalatok jobb működési hatékonyságot érjenek el iparágtól és mérettől függetlenül. Az SAP felruházza az embereket és szervezeteket a hatékonyabb együttműködés képességével- a háttértámogatástól az igazgatótanácsig, a raktártól az eladás helyéig, az asztaltól a mobil eszközökig. Az SAP alkalmazásai és szolgáltatásai több mint 248 500 ügyfélnek teszik lehetővé az eredményesebb működést, a folyamatos változást, és a fenntartható növekedést. Bővebb információért kérjük látogassa meg a www.sap.com oldalt.


Az SAP Hungary Kft-ről
Az SAP Hungary Kft. a hazai informatika egyik legnagyobb szoftver cége, amelynek fejlődése a hazai üzleti és gazdasági körökben igazi sikertörténetnek számít. A magyar piacon közel két évtizede jelen lévő cég nem csupán a magyar nagyvállalatok közel 60%-ának üzleti megoldásszállítója, hanem az elmúlt évek során a kis- és közepes vállalatok megbízható partnerévé is vált. Nagyvállalati termékeit széles körben használják a versenyszféra mellett az államigazgatásban, a közszolgáltatásban, az egészségügyben és a felsőoktatásban is, míg kis- és közepes vállalatokat megcélzó portfoliója (az SAP Business All-in-One és az SAP Business One rendszerek) bármilyen méretű, és bármely iparágban tevékenykedő cég üzleti folyamatait képes hatékonyan irányítani. A jelenleg Magyarországon mintegy 500 főt foglalkoztató SAP Hungary Kft. tanácsadási és oktatási tevékenysége is hozzájárult ahhoz, hogy az SAP mára a magyar informatikai piac egyik meghatározó szereplőjévé váljon.

Copyright © 2013 – SAP AG.
Minden jog fenntartva. Az SAP, R/3, xApps, xApp, SAP NetWeaver, Duet, PartnerEdge, ByDesign, Business ByDesign és az itt említett egyéb termékek és szolgáltatások, valamint azok logói az SAP AG védjegyei vagy Németországban és a világ több más országában bejegyzett márkanevei. A Business Objects és a Business Objects logó, BusinessObjects, Crystal Reports, Crystal Decisions, Web Intelligence, XCelsius és az itt említett egyéb Business termékek és szolgáltatások, valamint azok logói a Business S.A. védjegyei, vagy az Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett márkanevei. A Business Objects az SAP vállalata. Az összes többi termék és szolgáltatás neve az adott cég védjegye. Az ebben a dokumentumban foglalt adatok csak tájékoztatásul szolgálnak. A termékek országonként eltérhetnek.

Tags: