Jelentett az SAP

Január 22, 2014 által SAP News 0

Gyorsan növő cloud üzlet és negyedik éve dupla számjegyű növekedés
Folytatódik az SAP HANA piaci sikere
Növekvő üzemi eredmény, és egy részvényre jutó nyereség
2017-es célok a felhőbe való átváltást húzzák alá

WALLDORF, NémetországAz SAP szoftvergyártó közzétette a 2013. december 31.-ével zárult egész évre vonatkozó gyorsjelentését.

Főbb pénzügyi mutatók – 2013. teljes év

Nem IFRS szabvány szerint
Millió € 2013-ban: 2012-ben: %-os változás %-os változás árfolyamhatástól mentesen
Szoftverbevételek 4518 4658 -3 2
Cloud üzlet 758 343 121 130
Szoftver- és szoftverekhez kapcsolódó szolgáltatások bevételei 14034 13246 6 11
Összbevétel 16900 16304 4 8
Működési költségek -11386 -11090 3 6
Üzemi eredmény 5513 5214 6 13
Adózás utáni eredmény 4024 3608 12
Teljes munkavállalói létszám 66572 64422 3

Az adatok előzetesek, és nem auditáltak.

  • A nem IFRS szerinti szoftver- és szoftverekkel kapcsolatos szolgáltatásokból származó árbevétel 14,03 milliárd eurót tett ki, mely 6%-os növekedést jelent a 2012-es 13,25 milliárd euróhoz képest, és mely meghaladta az SAP előrejelzését. Változatlan árfolyammal számolva a növekedés 11% volt. A cloud üzletág is jobban teljesített a vártnál.
  • A szoftvereladásból származó árbevétel 4,52 milliárd euró volt, 3%-al kevesebb, mint a megelőző évben. Árfolyamhatástól megtisztítva 2%-os növekedés volt 2013-ban e soron.
  • A társaság teljes árbevétele 16,9 milliárd euró volt, ez 4%-al több, mint a 2012-ben regisztrált 16,3 milliárd euró, mely azonos árfolyamokkal számolva 8%-os növekedést jelent.
  • Az üzemi eredmény 5,51 milliárd euróra rúgott, ami 6 százalékos növekedést jelent, mely az árfolyammozgásoktól eltekintve 13%-os emelkedésnek felel meg.
  • Az üzemi nyereséghányad 32,6 %-ot ért el, mely 0,6%-os emelkedés.
  • Az adózás utáni profit 12%-al bővült, 4,02 milliárd euróra.
  • Az egy részvényre jutó nyereség egy év alatt 11%-al nőtt.

Üzleti kilátások
Az SAP a következőket várja 2014-re, nem IFRS kimutatás szerint:

  • a felhőszolgáltatásokból származó bevétel 950-1000 millió euró között lesz, változatlan árfolyamok mellett. A sáv felső része 32%-os növekedésnek felel meg, mely megegyezik a 2013-assal.
  • a szoftverekből, és szoftverekhez kapcsolódó szolgáltatásokból származó bevétel 6-8%-al nő.
  • az üzemi eredmény 5,8- 6 milliárd euró között lesz. 2013-ban 5,5 millárd volt ez az érték.

„Büszkék vagyunk, hogy egy újabb, piaci növekedésnél magasabb, dupla számjegyű emelkedést mutató évet zárhattunk le, miközben beruházásokat hajtottunk végre az innováció, és a felhőszolgáltatások terén””- mondták Bill McDermott és Jim Hagemann Snabe társ-vezérigazgatók.„ Azáltal, hogy minden megoldás a felhőbe költözik a valós idejű HANA platformunkon, egyszerűsíteni fogunk az ügyfeleink számára, kiterjesztjük vezető szerepünket és további bővülést érünk el, ami hosszú távon jobban előre jelezhető és profitábilis.”-húzták alá.

Az SAP HANA, a valós idejű alkalmazásokhoz készített platform a növekedés egyik hajtóereje volt 2013-ban. A vállalat már több mint 3000 HANA ügyféllel rendelkezik. Az ebből származó árbevétel 69%-al nőtt, 664 millió euróra.
A HANA alapú nagyvállalati szoftvercsomag, az SAP Business Suite powered by HANA értékesítése meghaladta a társaság várakozásait. A 2013. májusi kibocsátása óta már 800 ilyen ügyfelet tudhat magáénak az SAP. A vállalat globálisan több mint 253 000 ügyféllel rendelkezik, illetve 35 millióan használják a felhőszolgáltatásait.

Középtávú tervek

Az SAP az egyszerűsítést és az üzleti eredmények elérését kínálja ügyfelei számára a HANA-val, mint teljes termékportfólió egyedüli platformjával, on-premise és felhő módon biztosítva.

A társaság elvárása szerint a stabilan profitábilis core üzlet és a gyorsan növekvő cloud üzletág együttesen további növekedést és működési nyereséghányadot biztosít. 2015-re továbbra is legalább 20 milliárd euróra rúgó teljes árbevételt céloz, melyből 2 milliárdot a felhő üzletág fog hozni.

Az SAP egyúttal nyilvánosságra hozta a 2017-es célokat is. Eszerint legalább 22 milliárd eurót kíván elérni összbevétel soron, melyből a felhő 3-3,5 milliárdot tesz ki. A vállalat megtartja a 35%-os működési nyereséghányadra vonatkozó tervét, melyet szintén 2017-ben realizál annak érdekében, hogy ki tudja használni a felhőben rejlő növekedési potenciált. Ezen profitmarzs elérését korábban 2015-re jelezte.


Az SAP-ról
Az SAP (NYSE:SAP) az üzleti alkalmazások piacvezetőjeként abban segít, hogy a vállalatok jobb működési hatékonyságot érjenek el iparágtól és mérettől függetlenül. Az SAP felruházza az embereket és szervezeteket a hatékonyabb együttműködés képességével- a háttértámogatástól az igazgatótanácsig, a raktártól az eladás helyéig, az asztaltól a mobil eszközökig. Az SAP alkalmazásai és szolgáltatásai több mint 253 000 ügyfélnek teszik lehetővé az eredményesebb működést, a folyamatos változást, és a fenntartható növekedést. Bővebb információért kérjük látogassa meg a www.sap.com oldalt.


Az SAP Hungary Kft-ről
Az SAP Hungary Kft. a hazai informatika egyik legnagyobb szoftver cége, amelynek fejlődése a hazai üzleti és gazdasági körökben igazi sikertörténetnek számít. A magyar piacon közel két évtizede jelen lévő cég nem csupán a magyar nagyvállalatok közel 60%-ának üzleti megoldásszállítója, hanem az elmúlt évek során a kis- és közepes vállalatok megbízható partnerévé is vált. Nagyvállalati termékeit széles körben használják a versenyszféra mellett az államigazgatásban, a közszolgáltatásban, az egészségügyben és a felsőoktatásban is, míg kis- és közepes vállalatokat megcélzó portfoliója (az SAP Business All-in-One és az SAP Business One rendszerek) bármilyen méretű, és bármely iparágban tevékenykedő cég üzleti folyamatait képes hatékonyan irányítani. A jelenleg Magyarországon mintegy 500 főt foglalkoztató SAP Hungary Kft. tanácsadási és oktatási tevékenysége is hozzájárult ahhoz, hogy az SAP mára a magyar informatikai piac egyik meghatározó szereplőjévé váljon.


Copyright © 2014 – SAP AG.font>


Minden jog fenntartva. Az SAP, R/3, xApps, xApp, SAP NetWeaver, Duet, PartnerEdge, ByDesign, Business ByDesign és az itt említett egyéb termékek és szolgáltatások, valamint azok logói az SAP AG védjegyei vagy Németországban és a világ több más országában bejegyzett márkanevei. A Business Objects és a Business Objects logó, BusinessObjects, Crystal Reports, Crystal Decisions, Web Intelligence, XCelsius és az itt említett egyéb Business termékek és szolgáltatások, valamint azok logói a Business S.A. védjegyei, vagy az Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett márkanevei. A Business Objects az SAP vállalata. Az összes többi termék és szolgáltatás neve az adott cég védjegye. Az ebben a dokumentumban foglalt adatok csak tájékoztatásul szolgálnak. A termékek országonként eltérhetnek.

Tags: