Jelentett az SAP

Január 22, 2014 által SAP News

Gyorsan növő cloud üzlet és negyedik éve dupla számjegyű növekedés
Folytatódik az SAP HANA piaci sikere
Növekvő üzemi eredmény, és egy részvényre jutó nyereség
2017-es célok a felhőbe való átváltást húzzák alá

WALLDORF, NémetországAz SAP szoftvergyártó közzétette a 2013. december 31.-ével zárult egész évre vonatkozó gyorsjelentését.

Főbb pénzügyi mutatók – 2013. teljes év

Nem IFRS szabvány szerint
Millió € 2013-ban: 2012-ben: %-os változás %-os változás árfolyamhatástól mentesen
Szoftverbevételek 4518 4658 -3 2
Cloud üzlet 758 343 121 130
Szoftver- és szoftverekhez kapcsolódó szolgáltatások bevételei 14034 13246 6 11
Összbevétel 16900 16304 4 8
Működési költségek -11386 -11090 3 6
Üzemi eredmény 5513 5214 6 13
Adózás utáni eredmény 4024 3608 12
Teljes munkavállalói létszám 66572 64422 3

Az adatok előzetesek, és nem auditáltak.

  • A nem IFRS szerinti szoftver- és szoftverekkel kapcsolatos szolgáltatásokból származó árbevétel 14,03 milliárd eurót tett ki, mely 6%-os növekedést jelent a 2012-es 13,25 milliárd euróhoz képest, és mely meghaladta az SAP előrejelzését. Változatlan árfolyammal számolva a növekedés 11% volt. A cloud üzletág is jobban teljesített a vártnál.
  • A szoftvereladásból származó árbevétel 4,52 milliárd euró volt, 3%-al kevesebb, mint a megelőző évben. Árfolyamhatástól megtisztítva 2%-os növekedés volt 2013-ban e soron.
  • A társaság teljes árbevétele 16,9 milliárd euró volt, ez 4%-al több, mint a 2012-ben regisztrált 16,3 milliárd euró, mely azonos árfolyamokkal számolva 8%-os növekedést jelent.
  • Az üzemi eredmény 5,51 milliárd euróra rúgott, ami 6 százalékos növekedést jelent, mely az árfolyammozgásoktól eltekintve 13%-os emelkedésnek felel meg.
  • Az üzemi nyereséghányad 32,6 %-ot ért el, mely 0,6%-os emelkedés.
  • Az adózás utáni profit 12%-al bővült, 4,02 milliárd euróra.
  • Az egy részvényre jutó nyereség egy év alatt 11%-al nőtt.

Üzleti kilátások
Az SAP a következőket várja 2014-re, nem IFRS kimutatás szerint:

  • a felhőszolgáltatásokból származó bevétel 950-1000 millió euró között lesz, változatlan árfolyamok mellett. A sáv felső része 32%-os növekedésnek felel meg, mely megegyezik a 2013-assal.
  • a szoftverekből, és szoftverekhez kapcsolódó szolgáltatásokból származó bevétel 6-8%-al nő.
  • az üzemi eredmény 5,8- 6 milliárd euró között lesz. 2013-ban 5,5 millárd volt ez az érték.

„Büszkék vagyunk, hogy egy újabb, piaci növekedésnél magasabb, dupla számjegyű emelkedést mutató évet zárhattunk le, miközben beruházásokat hajtottunk végre az innováció, és a felhőszolgáltatások terén””- mondták Bill McDermott és Jim Hagemann Snabe társ-vezérigazgatók.„ Azáltal, hogy minden megoldás a felhőbe költözik a valós idejű HANA platformunkon, egyszerűsíteni fogunk az ügyfeleink számára, kiterjesztjük vezető szerepünket és további bővülést érünk el, ami hosszú távon jobban előre jelezhető és profitábilis.”-húzták alá.

Az SAP HANA, a valós idejű alkalmazásokhoz készített platform a növekedés egyik hajtóereje volt 2013-ban. A vállalat már több mint 3000 HANA ügyféllel rendelkezik. Az ebből származó árbevétel 69%-al nőtt, 664 millió euróra.
A HANA alapú nagyvállalati szoftvercsomag, az SAP Business Suite powered by HANA értékesítése meghaladta a társaság várakozásait. A 2013. májusi kibocsátása óta már 800 ilyen ügyfelet tudhat magáénak az SAP. A vállalat globálisan több mint 253 000 ügyféllel rendelkezik, illetve 35 millióan használják a felhőszolgáltatásait.

Középtávú tervek

Az SAP az egyszerűsítést és az üzleti eredmények elérését kínálja ügyfelei számára a HANA-val, mint teljes termékportfólió egyedüli platformjával, on-premise és felhő módon biztosítva.

A társaság elvárása szerint a stabilan profitábilis core üzlet és a gyorsan növekvő cloud üzletág együttesen további növekedést és működési nyereséghányadot biztosít. 2015-re továbbra is legalább 20 milliárd euróra rúgó teljes árbevételt céloz, melyből 2 milliárdot a felhő üzletág fog hozni.

Az SAP egyúttal nyilvánosságra hozta a 2017-es célokat is. Eszerint legalább 22 milliárd eurót kíván elérni összbevétel soron, melyből a felhő 3-3,5 milliárdot tesz ki. A vállalat megtartja a 35%-os működési nyereséghányadra vonatkozó tervét, melyet szintén 2017-ben realizál annak érdekében, hogy ki tudja használni a felhőben rejlő növekedési potenciált. Ezen profitmarzs elérését korábban 2015-re jelezte.


Az SAP-ról
Az SAP (NYSE:SAP) az üzleti alkalmazások piacvezetőjeként abban segít, hogy a vállalatok jobb működési hatékonyságot érjenek el iparágtól és mérettől függetlenül. Az SAP felruházza az embereket és szervezeteket a hatékonyabb együttműködés képességével- a háttértámogatástól az igazgatótanácsig, a raktártól az eladás helyéig, az asztaltól a mobil eszközökig. Az SAP alkalmazásai és szolgáltatásai több mint 253 000 ügyfélnek teszik lehetővé az eredményesebb működést, a folyamatos változást, és a fenntartható növekedést. Bővebb információért kérjük látogassa meg a www.sap.com oldalt.


Az SAP Hungary Kft-ről
Az SAP Hungary Kft. a hazai informatika egyik legnagyobb szoftver cége, amelynek fejlődése a hazai üzleti és gazdasági körökben igazi sikertörténetnek számít. A magyar piacon közel két évtizede jelen lévő cég nem csupán a magyar nagyvállalatok közel 60%-ának üzleti megoldásszállítója, hanem az elmúlt évek során a kis- és közepes vállalatok megbízható partnerévé is vált. Nagyvállalati termékeit széles körben használják a versenyszféra mellett az államigazgatásban, a közszolgáltatásban, az egészségügyben és a felsőoktatásban is, míg kis- és közepes vállalatokat megcélzó portfoliója (az SAP Business All-in-One és az SAP Business One rendszerek) bármilyen méretű, és bármely iparágban tevékenykedő cég üzleti folyamatait képes hatékonyan irányítani. A jelenleg Magyarországon mintegy 500 főt foglalkoztató SAP Hungary Kft. tanácsadási és oktatási tevékenysége is hozzájárult ahhoz, hogy az SAP mára a magyar informatikai piac egyik meghatározó szereplőjévé váljon.


Copyright © 2014 – SAP AG.font>


Minden jog fenntartva. Az SAP, R/3, xApps, xApp, SAP NetWeaver, Duet, PartnerEdge, ByDesign, Business ByDesign és az itt említett egyéb termékek és szolgáltatások, valamint azok logói az SAP AG védjegyei vagy Németországban és a világ több más országában bejegyzett márkanevei. A Business Objects és a Business Objects logó, BusinessObjects, Crystal Reports, Crystal Decisions, Web Intelligence, XCelsius és az itt említett egyéb Business termékek és szolgáltatások, valamint azok logói a Business S.A. védjegyei, vagy az Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett márkanevei. A Business Objects az SAP vállalata. Az összes többi termék és szolgáltatás neve az adott cég védjegye. Az ebben a dokumentumban foglalt adatok csak tájékoztatásul szolgálnak. A termékek országonként eltérhetnek.

Tags: