A munkahelyi diverzitást kutatta az Economist Intelligence Unit

Január 29, 2014 által SAP News 0

WALLDORF, NémetországA munkahelyi sokszínűségre mára értékként, és nem demográfiai kérdésként tekintenek a vállalatok. A fogalom mostanra eltérő munkaetikát, kommunikációs stílust és motivációs eszközöket is jelent- írja legutóbbi felmérésében az Economist Intelligence Unit.

A vállalatok szerint, ha sokszínű csapattal bírnak, jobban ki tudják használni az eltérő piacok lehetőségeit, vonzóbb munkaadóvá válnak, többet termelnek, és jobb ötletekkel állnak elő.

Néhány globális trend azonban kihívást jelent a sokszínű munkaerő biztosításában. Ezek közé tartozik a tehetséges munkavállalók utáni egyre fokozódó verseny, a biztonság iránti növekvő igény, az öregedő átlagéletkorú dolgozók. Belsőleg az jelent főként problémát, hogy egyensúlyozni kell a flexibilitás, a központi vállalati kontroll között. A felsőbb menedzsment továbbá nehezen tolerálja az eltérő magatartást, valamint nem megfelelő oktatást kapnak a vezetők a témában. A vállalatok többsége ezt a megtartás különböző eszközeivel kompenzálja, mint például a mentorálással, a különböző üzleti területekre való áthelyezéssel, a rugalmas kondíciókkal. Technológia oldalról e folyamatokat leginkább HR információs, e-oktatási rendszerekkel, felhő alapú együttműködési megoldásokkal, vállalati közösségi hálózatokkal segítik.

Az újonnan munkába lépő fiatalok is fejtörést okoznak a cégeknek. Az okok között szerepel, hogy e generációnak más elképzelése van a munkahelyi előmenetelről, a munka-magánélet egyensúlyáról, és a motivációról. A tanulmány megjegyzi, hogy az y-generációt motiválatlannak látják a felsővezetők, holott őket csupán mással lehet ösztönözni.

„A HR vezetőknek olyan környezetet kell kialakítaniuk, mely lehetővé teszi, hogy a munkavállalók megmutathassák egyéniségüket”– húzta alá Gilda Stahl, az Economist Intelligence Unit szerkesztője.

A tanulmány rávilágít arra is, hogy a HR stratégiáknak meg kell felelni a régiók erősen eltérő igényeinek is. Míg például Közel-Keleten a kulturális, vallási ügyek kezelése a legnagyobb kihívás, addig Afrikában az oktatási, az Ázsia-Csendes óceáni térségben a nyelvvel összefüggő kérdések jelentik a legnagyobb problémát az eltérő összetételű csapatokban. Nyugat-Európában ez a különböző generációk együttműködése.

A SuccessFactors, SAP vállalat szponzorálta globális tanulmányt 228 HR-es felsővezető válaszai, és mélyinterjúk alapján készítették el.

„Mindannyian tudjuk, hogy az üzleti környezet drámain meg fog változni a következő évtizedekben. Az emberek különbözőségeit elfogadva nem csupán jobb munkahellyé tudjuk tenni az SAP-t, hanem erősítjük az innovációt, jobban szolgáljuk ügyfeleinket és versenyelőnyre teszünk szert” –mondta Anka Wittenberg, az SAP munkahelyi diverzitásért, és bevonásért felelős vezetője.

Az SAP-ról
Az SAP (NYSE:SAP) az üzleti alkalmazások piacvezetőjeként abban segít, hogy a vállalatok jobb működési hatékonyságot érjenek el iparágtól és mérettől függetlenül. Az SAP felruházza az embereket és szervezeteket a hatékonyabb együttműködés képességével- a háttértámogatástól az igazgatótanácsig, a raktártól az eladás helyéig, az asztaltól a mobil eszközökig. Az SAP alkalmazásai és szolgáltatásai több mint 253 000 ügyfélnek teszik lehetővé az eredményesebb működést, a folyamatos változást, és a fenntartható növekedést. Bővebb információért kérjük látogassa meg a www.sap.com oldalt.

Az SAP Hungary Kft-ről
Az SAP Hungary Kft. a hazai informatika egyik legnagyobb szoftver cége, amelynek fejlődése a hazai üzleti és gazdasági körökben igazi sikertörténetnek számít. A magyar piacon közel két évtizede jelen lévő cég nem csupán a magyar nagyvállalatok közel 60%-ának üzleti megoldásszállítója, hanem az elmúlt évek során a kis- és közepes vállalatok megbízható partnerévé is vált. Nagyvállalati termékeit széles körben használják a versenyszféra mellett az államigazgatásban, a közszolgáltatásban, az egészségügyben és a felsőoktatásban is, míg kis- és közepes vállalatokat megcélzó portfoliója (az SAP Business All-in-One és az SAP Business One rendszerek) bármilyen méretű, és bármely iparágban tevékenykedő cég üzleti folyamatait képes hatékonyan irányítani. A jelenleg Magyarországon mintegy 500 főt foglalkoztató SAP Hungary Kft. tanácsadási és oktatási tevékenysége is hozzájárult ahhoz, hogy az SAP mára a magyar informatikai piac egyik meghatározó szereplőjévé váljon.

Copyright © 2014 – SAP AG.

Minden jog fenntartva. Az SAP, R/3, xApps, xApp, SAP NetWeaver, Duet, PartnerEdge, ByDesign, Business ByDesign és az itt említett egyéb termékek és szolgáltatások, valamint azok logói az SAP AG védjegyei vagy Németországban és a világ több más országában bejegyzett márkanevei. A Business Objects és a Business Objects logó, BusinessObjects, Crystal Reports, Crystal Decisions, Web Intelligence, XCelsius és az itt említett egyéb Business termékek és szolgáltatások, valamint azok logói a Business S.A. védjegyei, vagy az Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett márkanevei. A Business Objects az SAP vállalata. Az összes többi termék és szolgáltatás neve az adott cég védjegye. Az ebben a dokumentumban foglalt adatok csak tájékoztatásul szolgálnak. A termékek országonként eltérhetnek.

Tags: