Big data lehetőségek az egészségügyben

Március 11, 2014 által SAP News

WalldorfA halálos betegségek elleni közdelemben veti be legújabb technológiáját az SAP üzleti szoftvercég. A nemrégiben bemutatott két projekt a rák, és a HIV/AIDS egyénre szabott kezelését segítik.

A rák majdnem minden előfordulása egyedi. Ez azt is jelenti, hogy a sztenderd eljárásokra nem reagálók esetében óriási mennyiségű információt kell analizálni a megfelelő kezelés megtalálásához, melyekbe beletartozik például a különböző pácienscsoportok hosszú távú nyomon követése, a szerteágazó kutatási anyagok elemzése. E feladatokat manuálisan végzik, melyek jelentős késést eredményezhetnek a betegség megfelelő kezelésénél.

Az SAP HANA technológiájának köszönhetően valós időben lehet elemezni az adott beteghez kapcsolódó nagy tömegű adatmennyiséget. Az integrált hozzáférésnél egyszerre lehet analizálni a klinikai adatokból, az egészségügyi adatbankokból, és más komplex forrásokból, mint például a kezelőorvos jegyzetéből származó információkat. Lehetővé válik, hogy az orvosok a páciensek kórtörténetét idővonalon megjelenítsék, és egyszerűen hozzáférjenek bármilyen szintű részlethez.

A Medical Insight névre keresztelt projektet a német Daganatos Megbetegedések Központjával közösen fejlesztette ki az SAP, melyet jelenleg Heidelbergben tesztelnek.

A HIV és az AIDS kezelésének megváltoztatását vetítik előre abban a világszerte elismert kutatási, ellátási központban, ahol személyre szabott gyógyszereket kívánnak előállítani a betegséget okozó vírus genetikai mintázata alapján. A kísérleti projektben a szoftvercég megoldása biztosítja az erőteljes adatfeldolgozó képességet.

„E technológia felbecsülhetetlen értéket jelent a betegeink számára. Képesek leszünk gyorsan kezelni pácienseinket azáltal, hogy az egyedi vírustörzsek alapján személyre szabott gyógyszereket biztosítunk számukra. Ez nemcsak időt és pénzt takarít meg, hanem csökkenti az új HIV és AIDS eseteket is. Először lesz hozzáférésünk az információk tárházához és kapunk azonnali válaszokat”-mondta dr. Julio Montaner, a kanadai St. Paul kórház részlegvezetője.

„ A valós idejű adatok és elemzés képessége a személyre szabott ellátást segítik, valamint jobb eredményeket biztosít az egészségügy szereplői számára”– húzta alá Bill McDermott, az SAP társ-vezérigazgatója.

Az SAP-ról
Az SAP (NYSE:SAP) az üzleti alkalmazások piacvezetőjeként abban segít, hogy a vállalatok jobb működési hatékonyságot érjenek el iparágtól és mérettől függetlenül. Az SAP felruházza az embereket és szervezeteket a hatékonyabb együttműködés képességével- a háttértámogatástól az igazgatótanácsig, a raktártól az eladás helyéig, az asztaltól a mobil eszközökig. Az SAP alkalmazásai és szolgáltatásai több mint 253 500 ügyfélnek teszik lehetővé az eredményesebb működést, a folyamatos változást, és a fenntartható növekedést. Bővebb információért kérjük látogassa meg a www.sap.com oldalt.

Az SAP Hungary Kft-ről
Az SAP Hungary Kft. a hazai informatika egyik legnagyobb szoftver cége, amelynek fejlődése a hazai üzleti és gazdasági körökben igazi sikertörténetnek számít. A magyar piacon közel két évtizede jelen lévő cég nem csupán a magyar nagyvállalatok közel 60%-ának üzleti megoldásszállítója, hanem az elmúlt évek során a kis- és közepes vállalatok megbízható partnerévé is vált. Nagyvállalati termékeit széles körben használják a versenyszféra mellett az államigazgatásban, a közszolgáltatásban, az egészségügyben és a felsőoktatásban is, míg kis- és közepes vállalatokat megcélzó portfoliója (az SAP Business All-in-One és az SAP Business One rendszerek) bármilyen méretű, és bármely iparágban tevékenykedő cég üzleti folyamatait képes hatékonyan irányítani. A jelenleg Magyarországon mintegy 500 főt foglalkoztató SAP Hungary Kft. tanácsadási és oktatási tevékenysége is hozzájárult ahhoz, hogy az SAP mára a magyar informatikai piac egyik meghatározó szereplőjévé váljon.

Copyright © 2014 – SAP AG.

Minden jog fenntartva. Az SAP, R/3, xApps, xApp, SAP NetWeaver, Duet, PartnerEdge, ByDesign, Business ByDesign és az itt említett egyéb termékek és szolgáltatások, valamint azok logói az SAP AG védjegyei vagy Németországban és a világ több más országában bejegyzett márkanevei. A Business Objects és a Business Objects logó, BusinessObjects, Crystal Reports, Crystal Decisions, Web Intelligence, XCelsius és az itt említett egyéb Business termékek és szolgáltatások, valamint azok logói a Business S.A. védjegyei, vagy az Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett márkanevei. A Business Objects az SAP vállalata. Az összes többi termék és szolgáltatás neve az adott cég védjegye. Az ebben a dokumentumban foglalt adatok csak tájékoztatásul szolgálnak. A termékek országonként eltérhetnek.

Tags: