SAP: első negyedéves gyorsjelentés

A főbb számok:
– a vártnál is gyorsabban nőnek a cloud, valamint a szolgáltatásokhoz kapcsolódó bevételek
-növekszik az üzemi eredmény
-megerősítették az éves előrejelzést

WALLDORF, NémetországAz SAP közzétette a 2014. első negyedévére vonatkozó gyorsjelentését.

Sikeresen folytatja a vállalat a felhő üzletre való átállást, mely e terület 38%-os növekedése -változatlan árfolyamon számolva- is aláhúz.
Az SAP felhő megoldásait több mint 36 millióan használják már. Ez a legtöbbnek számít az iparágban. A felhő alapú beszerzés terén, a szoftvervállalat birtokolta Ariba kereskedelmi hálózaton az elmúlt 12 hónapban 0,5 trillió dollárt költött az itt regisztrált másfél millió vállalat.

A HANA megoldás szintén jól teljesített, a 2011. júniusi piacra lépése óta már több 3200 ügyfél használja e technológiát. A HANA alapú nagyvállalati megoldáscsomag (Business Suite powered by HANA) szűk egy éve érhető el, ez idő alatt 1000-nél tart a felhasználó vállalatok száma.

Regionális teljesítmények:
Erős növekedést könyvelt el a szoftvercég az európai, közel-keleti, afrikai piacokon. Ezt nagyban segítette, hogy 39%-os növekedést tudott felmutatni a felhő megoldások értékesítése terén például Dél-Európa, Franciaország, Afrika.

Árfolyamhatás kiszűrésével 37%-al nőttek a felhő bevételek az amerikai kontinensen. Latin-Amerika háromszámjegyű bővülést regisztrált a szoftverek terén.

„.Jó úton haladunk, hogy mi legyünk a felhő vállalat, melynek technológiai alapját az SAP HANA platform biztosítja”-mondták Bill McDermott, és Jim Hagemann Snabe társ-vezérigazgatók.

Főbb pénzügyi mutatók – 2014. első negyedév

IFRS szabvány szerint
Millió euró árbevétel 2014. első negyedévében: 2013. első negyedévében: %-os változás
Cloud bevétel 219 137 60
Szoftver- és szoftverekhez kapcsolódó szolgáltatások bevételei 3055 2903 5
Összbevétel 3698 3601 3
Működési költségek -2975 -2955 1
Üzemi eredmény 723 646 12
Adózás utáni eredmény 534 520 3
Teljes munkavállalói létszám 66750 64598 3

Az adatok előzetesek, és nem auditáltak, és árfolyamhatástól tisztítottak.

  • A IFRS szerinti felhőbevételek 60%-a nőttek. Nem IFRS szabvány szerint a felhő terület növekedése 32%-os. A szoftver- és szoftverekkel kapcsolatos szolgáltatásokból származó árbevétel 3, 06 milliárd eurót tett ki, mely 5%-os növekedést jelent a 2013-as 2,9 milliárd euróhoz képest.
  • A társaság teljes árbevétele 3,7 milliárd euró volt, ez 3%-al több mint a 2013-ban regisztrált 3,6 milliárd euró.
  • Az üzemi eredmény 723 millió euróra rúgott, ami 12 százalékos növekményt jelent a 2013-as 646 milliós értékhez képest.
  • Az adózás utáni profit 3%-al nőtt, 534 millió euróra, a megelőző év azonos időszakához képesti 520 millió euróhoz képest.

Üzleti kilátások (nem-IFRS szabvány szerint)
Az SAP megerősíti korábbi elvárását 2014 egészére:

  • a felhő szolgáltatásból származó bevétel 0,95- 1 milliárd euró között lesz;
  • a szoftverekből, és szoftverekhez kapcsolódó szolgáltatásokból származó bevétel 6-8 %-al nő;
  • az üzemi eredmény 5,8- 6 milliárd euró között lesz.

Az üzleti kilátások azonos árfolyamra vonatkoznak, melynek változása negatívan érintheti az eredményeket.

Az SAP-ról
Az SAP (NYSE:SAP) az üzleti alkalmazások piacvezetőjeként abban segít, hogy a vállalatok jobb működési hatékonyságot érjenek el iparágtól és mérettől függetlenül. Az SAP felruházza az embereket és szervezeteket a hatékonyabb együttműködés képességével- a háttértámogatástól az igazgatótanácsig, a raktártól az eladás helyéig, az asztaltól a mobil eszközökig. Az SAP alkalmazásai és szolgáltatásai több mint 258 000 ügyfélnek teszik lehetővé az eredményesebb működést, a folyamatos változást, és a fenntartható növekedést. Bővebb információért kérjük látogassa meg a www.sap.com oldalt.

Az SAP Hungary Kft-ről
Az SAP Hungary Kft. a hazai informatika egyik legnagyobb szoftver cége, amelynek fejlődése a hazai üzleti és gazdasági körökben igazi sikertörténetnek számít. A magyar piacon közel két évtizede jelen lévő cég nem csupán a magyar nagyvállalatok közel 60%-ának üzleti megoldásszállítója, hanem az elmúlt évek során a kis- és közepes vállalatok megbízható partnerévé is vált. Nagyvállalati termékeit széles körben használják a versenyszféra mellett az államigazgatásban, a közszolgáltatásban, az egészségügyben és a felsőoktatásban is, míg kis- és közepes vállalatokat megcélzó portfoliója (az SAP Business All-in-One és az SAP Business One rendszerek) bármilyen méretű, és bármely iparágban tevékenykedő cég üzleti folyamatait képes hatékonyan irányítani. A jelenleg Magyarországon mintegy 500 főt foglalkoztató SAP Hungary Kft. tanácsadási és oktatási tevékenysége is hozzájárult ahhoz, hogy az SAP mára a magyar informatikai piac egyik meghatározó szereplőjévé váljon.

Copyright © 2014 – SAP AG.

Minden jog fenntartva. Az SAP, R/3, xApps, xApp, SAP NetWeaver, Duet, PartnerEdge, ByDesign, Business ByDesign és az itt említett egyéb termékek és szolgáltatások, valamint azok logói az SAP AG védjegyei vagy Németországban és a világ több más országában bejegyzett márkanevei. A Business Objects és a Business Objects logó, BusinessObjects, Crystal Reports, Crystal Decisions, Web Intelligence, XCelsius és az itt említett egyéb Business termékek és szolgáltatások, valamint azok logói a Business S.A. védjegyei, vagy az Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett márkanevei. A Business Objects az SAP vállalata. Az összes többi termék és szolgáltatás neve az adott cég védjegye. Az ebben a dokumentumban foglalt adatok csak tájékoztatásul szolgálnak. A termékek országonként eltérhetnek.