Felhős fejlesztések, és eredmények az SAP-tól

Walldorf, NémetországÚj, felhős szolgáltatást hoz piacra az SAP. A Simple Finance-t azon cégek számára fejlesztették ki, ahol problémásak a pénzügyi folyamatok, azok bonyolultsága és lassú elvégzése miatt. A szolgáltatásként, havidíj ellenében igényelhető megoldás lefedi a teljes tervezési, elemzési, könyvelési, pénzügyi műveletek, kockázatok-megfelelési feladatok ellátásához szükséges funkciókat.

Az alkalmazás valós idejű folyamatokat tesz lehetővé nagy mennyiségű adatok esetén is, a HANA technológiának köszönhetően. A vállalat szerint ezzel a múlté lesz az, hogy egy-egy pénzügyi zárásra napokat, órákat kell várni. Az SAP Simple Finance más felhő, és on-premise (ügyfélnél telepített) megoldásokkal, és a világ legnagyobb üzleti hálózatával (Ariba) is könnyedén összeköthető. A szoftvercég 25 iparág, és 50 ország számára tervezi lokalizálni e megoldását.

További iparági megoldások a felhőből

További iparágspecifikus cloud megoldásokat is tervez kihozni az SAP, melyeket az ügyfelekkel, partnerekkel közösen fejlesztene a szoftvercég. Közös pontjuk, hogy mindegyik havidíj alapon, teljesen menedzselt szolgáltatásként lenne elérhető az SAP HANA Enterprise Cloud-ból, és azon 25 iparágat támogatják, ahol a hagyományos on-premise megoldásokkal már jelen van a walldorfi cég. Az SAP eddig is adott már ki iparágspecifikus megoldásokat például a vegyipar, az egészségügy, a kiskereskedelem, a sport, az utazás egy-egy alterülete számára.

Szakít a felhő-s HR

Az SAP ezzel párhuzamosan hozta nyilvánosságra, hogy egy év alatt megkétszerezte ügyfelei számát az alap HR folyamatokat támogató SuccessFactors Employee Central nevű felhő megoldása kapcsán. Az új felhasználók közé tartozik például a korábban Siemens Enterprise Communications-ként ismert Unify, a közel 20 000 főt foglalkoztató amerikai Timken, a globális mérnöki és kivitelezési szolgáltatásokkal foglalkozó M+W UK, az 5000 főt foglalkoztató Expro Csoport. A szoftvercég HR megoldásait így már 26 millióan használják világszerte.

Egy megaüzletről is beszámolt az SAP. Régóta meglévő ügyfelét, a Shell-t is a felhőbe költözteti. A megállapodásról annyit tudni, hogy az évtized végéig szól, és az IT üzemeltetés költségének csökkentését célozza. Az olajipari cég többek között HANA-technológiát, prediktív analitikát, mobil megoldásokat kíván a felhőből használni.

Az SAP-ról
Az SAP (NYSE:SAP) az üzleti alkalmazások piacvezetőjeként abban segít, hogy a vállalatok jobb működési hatékonyságot érjenek el iparágtól és mérettől függetlenül. Az SAP felruházza az embereket és szervezeteket a hatékonyabb együttműködés képességével- a háttértámogatástól az igazgatótanácsig, a raktártól az eladás helyéig, az asztaltól a mobil eszközökig. Az SAP alkalmazásai és szolgáltatásai több mint 258 000 ügyfélnek teszik lehetővé az eredményesebb működést, a folyamatos változást, és a fenntartható növekedést. Bővebb információért kérjük látogassa meg a www.sap.com oldalt.

Az SAP Hungary Kft-ről
Az SAP Hungary Kft. a hazai informatika egyik legnagyobb szoftver cége, amelynek fejlődése a hazai üzleti és gazdasági körökben igazi sikertörténetnek számít. A magyar piacon közel két évtizede jelen lévő cég nem csupán a magyar nagyvállalatok közel 60%-ának üzleti megoldásszállítója, hanem az elmúlt évek során a kis- és közepes vállalatok megbízható partnerévé is vált. Nagyvállalati termékeit széles körben használják a versenyszféra mellett az államigazgatásban, a közszolgáltatásban, az egészségügyben és a felsőoktatásban is, míg kis- és közepes vállalatokat megcélzó portfoliója (az SAP Business All-in-One és az SAP Business One rendszerek) bármilyen méretű, és bármely iparágban tevékenykedő cég üzleti folyamatait képes hatékonyan irányítani. A jelenleg Magyarországon mintegy 500 főt foglalkoztató SAP Hungary Kft. tanácsadási és oktatási tevékenysége is hozzájárult ahhoz, hogy az SAP mára a magyar informatikai piac egyik meghatározó szereplőjévé váljon.

Copyright © 2014 – SAP AG.

Minden jog fenntartva. Az SAP, R/3, xApps, xApp, SAP NetWeaver, Duet, PartnerEdge, ByDesign, Business ByDesign és az itt említett egyéb termékek és szolgáltatások, valamint azok logói az SAP AG védjegyei vagy Németországban és a világ több más országában bejegyzett márkanevei. A Business Objects és a Business Objects logó, BusinessObjects, Crystal Reports, Crystal Decisions, Web Intelligence, XCelsius és az itt említett egyéb Business termékek és szolgáltatások, valamint azok logói a Business S.A. védjegyei, vagy az Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett márkanevei. A Business Objects az SAP vállalata. Az összes többi termék és szolgáltatás neve az adott cég védjegye. Az ebben a dokumentumban foglalt adatok csak tájékoztatásul szolgálnak. A termékek országonként eltérhetnek.